Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 април 2009 г.

Програмите "минимум" и "максимум" на българо-руската комуно-мафиотска олигархия

На едно място намерих коментар от Момчил Баджаков, който ми се видя интересен и по тази причина го публикувам тук като повод за размисъл. Между другото познавам философа М.Баджаков още от времето преди 1989 година (стига писалият под това име да е той). Доцент е в НБУ и е специалист по философия на политиката. Ето какво е написал, което според мен е напълно верно:

Няма нищо чудно в това какво представлява “лудото Яне”. Филиалът на КГБ в София основно работи с подставени лица още от 1989 г. Целта е ясна - ликвидиране на демокрацията и връщане на “Болхария” под крилото на путинската мафиотска империя. Затова не са достатъчни антибългарските партии БСП и ДПС. За това работят най-вече “патриотични” и “десни” формации - Атака, Лидер, Напред, сега острието е РЗС.

Не случайно ДС-КГБ подбира такива екстремисти - от Румен Воденичаров и агент “Николай” до Сидеров и “лудото Яне”. Те чрез своя популизъм трябва да увлекат част от политически неграмотния в по-голямата си част български народ.

Програма-максимум мафията вече не може да реализира - оставане на власт на трипартийната олигархия. Затова сега се работи по Програма-минимум - постигане на следизборна коалиция ГЕРБ-БСП и недопускане на “Синята коалиция” в парламента.

Това е написал като коментар в блога на Бедров доцентът от НБУ М.Баджаков (стига, казах, наистина той да е автор на горния коментар; така се е подписал, но не се знае с точност дали е той). Ето и кратка биография на Момчил Баджаков:

МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ БАДЖАКОВ е доцент по "Теория на политиката" в департамента по Политически науки на Нов български университет. Преподава и в Правно-историческия факултет на Югозападния университет Н.Рилски" Благоевград. Д-р по философия от 1988 г. Член на Русенския комитет и Клуба за подкрепа на гласността и преустройството от тяхното основаване. Бил е говорител на Софийския клуб за демокрация в СДС и заместник-председател на Партията на свободата. Негови са книгите "Политика. Основи на политиката", "България в кръговете на аномията" (в съавторство с Ж. Владимиров, И. Кацарски и Т. Тодоров ) и "България след 1997 г. - ефекта на тунела" (в съавторство с Ж. Владимиров, И. Кацарски и Т. Тодоров )

Ако някой желае да прочете още един текст, писан от него, ето една такава възможност:

ЕЛЕМЕНТИ НА ФАСАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ

(Забележка: Заглавието на този текст изобретих аз, А.Г., използвайки мотив от самия него.)

Няма коментари: