Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 декември 2009 г.

Следващата акция на фюрерчето Сидеров ще е да се забрани изучаването на чужди езици, та да се спре "родоотстъпничеството"

По повод на моята вчерашна публикация Драги ми патриоти, бъдете барем малко по-умни: и внимавайте вашият патриотизъм да не накърни нашите исконни светини! тази сутрин гледам в Свежо.нет, че една дама, предполагам, с естествено рус цвят на косата, ми е възразила дълбокомислено ето така:

molinesia: Не виждам нищо осъдително в употребата на турцизми от страна на Сидеров или който и да и било противник на новините на турски по БНТ. Патриотизмът не е функция на езика, а на самосъзнанието и точно поради това са неуместни въпросните новини. Имам познат, небългарин, чужденец и по произход и по гражданство, но говорещ добре български като за чужденец, който дълго е живял в България и я обича повече от много българи, т.е. обича я като патриот. Когато дойде на една конференция тук, в България и като чу как българи изнасят докладите си в родната си страна на чужд език, той искрено се възмути и когато дойде неговият ред, излезе и каза, че той ще говори на български, макар и не съвсем правилно, защото се намира в България и смята, че това е въпрос на уважение към страната, на която е гост. Оказва се, че тези, дето уж не сме гости в нея, се държим точно като такива, сякаш сме тук временно и поканени, а не домакини.

На тази умна дама не се сдържах да й напиша ето каква реплика:

Драга ми госпожо! Наистина ли не виждате нищо смущаващо че водачът на антитурските изстъпления у нас сам твърде много употребява турски думи?! Опитайте да схванете все пак, може да Ви е трудно, но се постарайте някак си да го схванете.

Апропо, по Вашата "логика" у нас изобщо не трябва да се говорят никакви други езици освен български, нали така? Следете мисълта ми; в такъв случай не следва ли у нас да се забрани изучаването на всякакви чужди езици, с изключение само, разбира се, на братския руски език?

А може би следващата акция на Сидеров ще е да предизвика референдум за забрана на изучаването на всички чужди езици, щото изучаването им си е специфична форма на родоотстъпничество?

По неговата логика би следвало да се забранят и всички телевизионни канали у нас, които са на небългарски, сиреч на английски, френски, немски и прочие езици.

Пълна изолация от света и абсолютен див провинцализъм - дотук води сбърканата логика на нашия родной фюрер, стига той изобщо да можеше да разсъждава що-годе логично...

1 коментар:

Анонимен каза...

Живея зад граница, не знам за живота в България. Тоя Сидеров, той националист ли е? Струва ми се че на България национализма е противопоказан. Османите нали са били много отдавна. Може би трябва вече да се учи как де се живее заедно със тях и със мусулманите без споменаване на историята. Без толерантност Европа няма бъдеше, как и България във нея.

Що се касае до циганите, тук въпросът е много по-сложен. Той лежи не в плоскостта на бла-бл... то ест политиката, а във икономическата плоскост. И има ли просто решение, сигурно не.