Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 юли 2010 г.

Трябва най-безмилостно да бъдат изчистени паметниците на съветския "освободител-окупатор", донесъл ни комунистическата бесовщина

Цели двадесет години минаха от краха на комунизма, а у нас все още продължават да се водят спорове по въпроси, които отдавна трябваше да бъдат решени - и червените комунистически бесове да бяха отдавна вече мирясали. Като въпроса за това трябва или не трябва да бъдат махнати паметниците на Съветската армия - окупаторка на България.

Разбира се, че както бяха махнати петолъчките, сърповете и чуковете, лозунгите, червените знамена и пр., кипрещи се на всяка крачка, така отдавна трябваше да бъдат бутнати и махнати тия паметници. Което се случи на Мавзолея, същото трябваше да сполети и паметника на Альоша, а също и този на Съветската армия в София. И също трябваше да бъдат най-безмилостно взривени всички останали "драгоценни" паметници на "Освободителката", донесла комунистическата бесовщина в така китната някога България, които са осеяли всяко кътче на страната ни.

И то знаете ли защо не се случи? Ами заради енергийната ни зависимост от Русия съветско-комунистическата символика у нас продължава да ги гледа кажи-речи от всеки ъгъл: в Пловдив обаче няма къде да се скриеш от зоркия поглед на Альоша с шмайзера - освен ако не се мушнеш под земята! Ако махнем паметниците, ще раздразним руската империалистическа и кръвожадна мечка, а пък това ще доведе дотам Путин да врътне кранчето на газа и нефта. Той го врътка когато му скимне, та тогава ли няма да го спре? И затова паметниците си стоят, което си е най-грубо вмешателство в работите на суверенна (дали?!) страна като България.

Та по повод на искането до премиера да се махнат най-после паметниците, гледам, че в интернет се активизираха и техните защитници: от десет дерета вода водят, за да ни убедят, че тия паметници били не знам си що и че едва ли не даже Вселената щяла да се сгромоляса ако някой посегне върху тях. Образец на такава софистика ми попадна ето тук: Паметниците трябва да се пазят.

Забележете: искал е да каже "да стоят", но е написал "да се пазят". Не стига че иска да стоят, да останат, ами предлага и да ги пазят! А защо - няма да се въздържа гадничко да запитам! - требе да бъдат пазени тия паметници?! От какво, моля, се налага чак пък да ги пазят? Нима, таваришчи, се съмнявате в "народната любов" към тия "величави паметници"?! И кой да ги пази - и от кого да ги пази?!

Леле, тоя се е оплел яката! Още от заглавието само си личи, а надолу, в самата "статия", да не говорим! Бих му дал да разбере, но не ми се спори с такива, щото не вдяват; трудничко им е да разберат и най-просто.

Но все пак, за да го бъзна та да се позамисли поне мъничко, написах следния коментар в блога му, който тепърва трябва да бъде одобрен. И понеже нищо чудно собственикът на блога изобщо да не го одобри - привържениците на Съветската армия просто няма как да са привърженици и на свободата на словото, просто тия две неща хептен не се връзват една с друго! - та ще си публикувам своя коментар тук, да не се загуби:

Понеже този "анализ" бъка от всякакви - логически, фактически, смислови и какви ли не други - противоречия (аз примерно съм против паметниците на Съветската армия, искам да бъдат разрушени, но в същото време съвсем не "плюя" по Македония, това пък откъде Ви хрумна?!), то искам, за да се позамислите поне малко и да си дадете сметка какво всъщност твърдите, да ми отговорите на следния прост въпрос:

Какво щеше да се случи ако в Германия след войната съюзниците, победителите, бяха оставили всички до един паметници, символи, всички ония грамадни бетонни свастики, нацистки "статуи" и прочие, и прочие? А, какво щеше да се случи, ако всички тия идеологически знаци на германския нацизмо-социализъм бяха оставени като "културно наследство" на Германия - и за това следващите поколения "да знаят"?! И защо ли съюзниците са взривили всички артефакти на националсоциалистическата символика? Давате ли си сметка защо е нямало как да бъдат оставени, просто е нямало начин да не бъдат взривени?

Същото сега е и положението с паметниците на комунизма. Просто трябва да бъдат изтрити от земята, та да се освободим от ужасното бреме на една варварска идеология, която нанесе страшни поражения върху страната, нацията, културата, човечеството, върху самата човечност.

Страшно е, че не схващате толкова прости неща! Наистина е страшно! Заради такива като вас няма как да помръднем напред, няма как да се отърсим от оловното бреме на миналото си, което тегне като воденичен камък на шията ни - и ни препъва, души и дави!

(Забележка: Виж и Фейсбук-групата, наречена Да почистим България от комунистическите паметници!. Държа също да уточня, че горният текст е публикуван в блога ми на 11 септември 2009 г., но сега го препубликувам: тия истини трябва да се повтарят дотогава, докато мнозинството от българите не се убеди, че докато не скъсаме най-решително и безкомпромисно с миналото си, белязано от знаците на варварския комунизъм, дотогава няма да завоюваме толкова необходимото ни в този момент национално достойнство и самоуважение!

9 коментара:

Inna каза...

Германия НЕ унищожава остатъците от националсоциализма: каквото е заминало при бомбардировките- заминало. Всичко останало е грижливо запазено такова каквото е: исторически ПАМЕТник.

Взривяването на Альоша няма да върне нито една жертва на режима, нито да изтрие няколко деситилетия от историята на България. Отрицанието е безумие, а историята е история и трябва да се помни такава, каквато е била.

Защо съседна Турция пази последното място, в което Дева Мария е прекарала дните си, макар да е безспорно ислямска държава? Стига с това примитивно мислене: каквото е чуждо на сегашното ни мислене, дайте да го разрушим. С такъв модел на поведение никога до никъде няма да стигнем..

Ангел Грънчаров каза...

Дарагая inni4ka, значи Вие в Германия сега като отидете виждате навсякъде свастики, нацистки паметници, есесовска символика, така ли? Дарагая, проснитесь, теперь уже 2010 год, не 1939-тый :-)

K.Georgiev каза...

Да не забравяме факта, че Германия е била окупирана страна след ВСВ. Руснаците и американците вероятно са се погрижили усърдно да премахнат паметниците на национал-социализма или каквото е било останало от тях след ужасите на войната.

Не знам къде inni4ka е видяла тези паметници, но аз за кратката ми обиколка в Германия не ги забелязах. Едва ли малкото запазени паметници в Германия могат да се сравнят с изобилието на паметници на комунизма в България. Ние ги имаме буквално на всеки ъгъл.

Анонимен каза...

Коментари

1.
@___@
1 ден

Много ми е интересно, ти учил ли си за философ или сам си си лепнал това прозвище?

2.
Raymond
около 24 часа

И книгите са паметници!Преди да разрушат гранитните паметници,нека първо да изгорят НЕУДОБНИТЕ книгите на клада,както са правили Гестапо и техните умни предшественици.Макар че,според Рей Бредбъри /САЩ/ има по-гадно престъпление дори от изгарянено на книги.А то е да не бъдат четени.Разбра ли,дедо?

3.
zlbig1
около 23 часа

В Германия няма нито един паметник от времето на Хонекер разрушен.Всичко си стои,хората да помнят.Ние сме по потрошаването и разрушението.....................като съборим един бетонен грозил ще си оправим греховете към идващите след нас,трънки

4.
Edna
около 23 часа

Като съборим паметниците, ще променим историята? съвестта си? кое по-точно? щото не е убедително

5.
zlbig1
около 23 часа

Съвест,това имали го в нашата политика Прекрояваме всичко за пореден път за да пасне на някой доморасъл политик

6.
aig_db
около 16 часа

Оня, който няма съвест, чиято съвест е приглушена или спи, такъв не може да разбере що е съвест, да не говорим пък за достойнство; такива от десет дерета вода ще докарат, мислейки си да прикрият това, което нормалният човек веднага разбира: че са най-обикновени, немислещи руски мекерета, готови да продата българия за пакет кисели руски папироси - или за една ракия!

7.
aig_db
около 16 часа

Такива самата България искаха да продадат на СССР, та за някакви си там паметници ли, унижаващи нашето национално достойнство, ще се кахърят?!

8.
zlbig1
около 16 часа

Верно щяхме да ставаме Задунайская губерния

9.
Edna
около 13 часа

едното си е едно и по него не споря. Несъгласието ми е свързано със заличаване на каквито и да било паметници - неефективен начин за промяна на каквото и да било

10.
@___@
около 2 часа

Рушенето на паметници е характерна черта на комунизма, за справка почти 80% от църквите в Русия са били разрушени. Ти още живееш в това време и колкото да философстваш си оставаш жигосан от идеите на Маркс и Енгелс.

Анонимен каза...

А на какво основание тъкмо паметниците на рушителите на паметници, каквито бяха комунистите, ще бъдат оставени неразрушени?! Щом комунистите са рушили паметници, справедливо е тъкмо техните паметници да бъдат разрушени. Кажи ми на какво основание смяташ, че тъкмо паметниците на рушителите на паметници, именно комунистите, трябва да бдат оставени? Нещо логиката ти май сдаде, а? :P :D :) ;)

12.
aig_db
около минута

За твое успокоение ще кажа, че никога не съм бил жигосван с ˝идеите˝ на маркс и ленин, щото, за твое сведение, това просто няма как да стане: тия нямат идеи Те имат просто бесове, дяволи, злоба, а за идеи при тях изобщо и дума не може да става. Тия като теб, които смятат, че имало някакви ˝идеи˝ при маркс и ленин, явно са привърженици на тия празноглавци; ей, издаде се, таваришч, не биваше така :-)

Inna каза...

много елементарно гледате на всеки разумен аргумент оброващ меко казано фанатичните ви идеи. Оборването на едно анти-историческо безумно действие не значи, че по какъвто и да било начин симпатизирам на Коминтерна, че да се обръщате към мен на руски език.

Преговорете си историята за мащаба на бомбардировките, за да видите дали е било възможно физически да се запази много в Германия :)))). Каквото е останало, с изключение на свастиката по законови причини обаче е съхранено. Конц-лагерите според вас какво са? На еврейската история ли са паметник (в смисъла на историческо свидетелство, не умишлено създаден артефакт) или именно на нацистките зверства? Мястото от където е станал Bier Putsch? Някой умишлено да рушил бункерите или остатъците от това, което Шпеер е проектирал след края на войната?

Сляпата омраза и желание за разруха на всичко свързано с дадена идеология само по себе си е тоталитарно до немай къде, бъдете истински демократ,и приложете на практика основните принцип на либералната демокрация, вместо да се обръщате към тоталитарните похвати

Ангел Грънчаров каза...

Не мога да бъда "истински демократ", у нас такива са само ония, които поддържат артефактите на комунистическата диктатура и то на основата на "свръхкултурни аргументи и принципи", а аз, другарко, съм антикомунист; ний не сме толкова изискани и интелектуални като вас, таваришчите, дето денонощно шикалкавите и увъртате; ний, антикомунистите, сме по-простовати и прями; казваме само това, което мислим и ни е гнус да лъжем - както това с удоволствие правите вие - постоянно, денонощно, тъпо, упорито, по комунистически...

Inna каза...

:)))))))) ех, тежка участ, интелектуална

Bla каза...

You got owned, Грънчаров. :D