ПЪРВА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА ЗА СВОБОДНО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ София, 15 и 16 февр. 2014 г. (видео) • Нова книга, по която сега работя - с примерно заглавие ФИЛОСОФИЯ НА ЛЮБОВТА • Началото на моя курс лекции по темата „Как да стана пълноценна личност?“ • Есета по темата "Изкуството да си учител" • Учебно помагало с примерно заглавие Въведение във философията на вярата и религията(в процес на разработване) ОБЯВА ЗА КОНКУРС НА ТЕМА "КАКВО ЗНАЯ ЗА УКРАЙНА"Подпишете петицията в защита на свободата на словото и срещу медийния диктат, на който ний, българите, сме подложениЕсета от поредицата "Здравомислието", която смятам да превърна в нова книга • Нещо като реклама: за тия, които желаят да си купят някоя от книгите ми или пък книжка от философското списание ИДЕИЧетете HUMANUS - списанието за личности! Списанието на младите, които искат да бъдат пълноценни личности, искат да станат личности в истинския смисъл!

вторник, 1 ноември 2011 г.

Крилати мисли на Чърчил, на Давила и на Ницше

Вродения порок на капитализма — неравното разпределение на благата; вроденото достойнство на социализма — равното разпределение на нищетата.

Уинстън Чърчил

Комунистът е човек, който се бори за това държавата да му осигури буржоазен стандарт на живот.

Ние, враговете на всеобщото избирателно право, не преставаме да се учудваме на ентусиазма, който буди изборът на шепа некадърници от тълпа невежи.

Хосе Гомез Давила

Много сънливост смутих аз, когато учех: що е добро и зло - това още никой не знае, освен ако е творец!

Фридрих Ницше,
из "Тъй рече Заратустра"


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Всичко, което бяхме учили за социализма, се оказа лъжа. Всичко, което бяхме учили за капитализма се оказа истина"

Ангел Грънчаров каза...

Всички лъжи за капитализма, които комунистите ни пробутваха, се оказаха верни :-) За социализма комунистите ни учеха лъжливо, за капитализма ни лъжеха истински... комуноидите-олигофрени им повярваха и за двете...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, опитай се да вникнеш какава кратка, смислена и елегантна мисъл е изрекъл руския опозиционер Б. Немцов.
Кави са тия ялови опити да я тълкуваш, перифразираш и накрая да и е..ш мамата.

Анонимен каза...

Капитализма всъщност се оказа много по-лош, от най-смелите идеи на истинските социалисти.Оказа се добър за бояджиите и пишещите безброй глупости, опаковани в корици на книги, даскали от средните общообразователни училища.

Всички досега излезли книжки на списание ИДЕИ

Поръчай новата книга на философа Ангел Грънчаров

Описание Сума
Книгата НИЕ НЕ СМЕ ТУХЛИ В СТЕНАТА! 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
ЗАБЕЛЕЖКА: За да получите книгата по пощата просто трябва след като платите тук да изпратите на имейла (намира се в КОНТАКТИ) точния адрес, на който желаете да я получите. Книгата е в обем 264 страници и е издадена в малък, бутиков тираж. Можете при желание да я получите с автограф на автора, което я прави библиографска ценност :-) БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА!