Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Дали пък кандидат-султанът Ердоган не се хвана в капана на противниците си, показа истинското си лице - и с това натисна копчето на унищожението си?



Всъщност както личи от последните събития започвам да си мисля, че превратаджиите не случайно не са свалили самолета на Ердоган и не са допуснали да убиват мирни жители. Може би умишлено (или неумишлено) те провокираха цялата агресия на Ердоган за репресии и реваншизъм, който откровено разклати доверието на Запада към режима. Всъщност отношенията на Запада към Ердоган се разклатиха много по-силно от последиците на опита на преврат, отколкото ако Ердоган бе обезпечен с образа на жертва-мъченик, похитен от антиконституционни военни сили на метежници.

Военните май много добре са разчели ситуацията с променената Конституция на Турция и с това, че те вече не могат да сменят правителството, ако са застрашени устоите на светската държава. За това те само стартираха преврат, без да го завършат, за да провокират Ердоган. А глупакът побърза да си повярва, че е докоснат от Провидението и е недосегаем, така че извади на показ цялата възможна агресия, на която е способен. Започвам да си мисля, че опитът за преврат май все пак ще се окаже УСПЕШЕН. Най-вече заради стратегията, която предполага той да се извърши не наведнъж, а на етапи. Тоест това, което гледахме преди няколко дни по телевизията, бе само първо действие на постановката. Сега гледаме Второ действие. Скоро ще започне и Трето, което ще се изрази в официалното отстраняване на Ердоган от престола на властта в Турция. Това може да стане доброволно, ако той сам се откаже под натиска на западните сили и съюзниците от НАТО. Може да стане и по трудния и мъчителен начин.

Всъщност Ердоган се хвана в капана на преврата и натисна копчето за собственото си унищожение.

Ако се окажа права, ще излезе, че всички много прибързано (или пък дали умишлено не бързаха толкова да изкажат такива мнения?) обявиха превратаджиите за аматьори и за дилетанти, които не знаят как се прави преврат. Може би именно това е било целта - не окончателен преврат, а стартиране на процедура по преврат. За да може Ердоган да бъде провокиран и да даде ясна индикация за намеренията си, които при спокойна атмосфера никога нямаше толкова открито да манифестира. Сега той даде ясен знак на всички що за човек е и какви намерения има. Бомбата със закъснител вече цъка и самият Ердоган скоро ще разбере, че се е хванал на въдицата.

Или ще смекчи тона, или заради егото си ще потърси военно стълкновение с Ястребите. И те ще го сравнят със земята.

Dessy Stoeva

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: