Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Моето писмо до Фондация "Световен образователен форум"



Тази сутрин все пак намерих време да напиша обещаното писмо до Фондация „СВЕТОВЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ БЪЛГАРИЯ”, ето какво пиша там:

Здравейте,

Казвам се Ангел Грънчаров, по образование съм философ, работя повече от 30 години в сферата на българското образование, гимназиално и университетско. Автор съм на много учебни помагала по философия, психология, гражданско образование и пр., на книги с философска тематика, създател, издател и главен редактор съм на две списания, на философското списание ИДЕИ и на HUMANUS, списание за съвременно образование, за насърчаване на духовното и личностното израстване и укрепване на младия човек. През последните години написах няколко книги, в които изложих своите разбирания за същностна промяна на българското образование, прочее, за всичко написано от мен можете да се информирате ето тук, в моите образователни блогове има възможността за напълно свободен достъп до всичките ми книги. от повече от 20 години съществува моят Център за развитие на личността, благодарение на който успях да проведа всички свои инициативи в сферата на образованието. Освен това, че всекидневно списвам своя предимно образователен блог, вече трета година водя и дискусионното предаване "На Агората с философа Ангел Грънчаров" по Пловдивската обществена телевизия (при интерес виж: Архив на предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" по Пловдивската обществена телевизия). Напоследък работя върху свой проект за истински (а не половинчато) иновативно училище, ето една публикация в блога ми по тази тема, от която донякъде можете да се информирате за разбиранията ми в тази област: В моя модел на иновативно училище ще помагаме на младите да родят своята неповторима и богата в духовно отношение човешка личност.

Пиша Ви за да Ви предложа сътрудничество - стига да проявите интерес към такова. Разбира се, формите на такова евентуално сътрудничество можем да ги обсъдим едва след като установим, да се надяваме, факта на такъв един взаимен интерес. Ще се радвам това да се случи в най-скоро време, от моя страна интересът и готовността за най-пълноценно сътрудничество са налице. Не крия, много ми е интересно да проверя истината по един отдавна вълнуващ ме въпрос, а именно: възможно ли е да възникне пълноценно и плодотворно сътрудничество между две български организации, в случая работещи в сферата на образованието?

С най-добро чувство: Ангел Грънчаров

Пловдив, 21 юли 2016 г.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: