Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 21 юли 2016 г.

И най-лошата демокрация е за предпочитане пред тъй "хубавата" тирания: доколкото я имаме нека пазим българската демокрация!


Всички които реват против демокрацията, против свободата на хората, против европейските ценности, нека се вгледат добре в Турция и да видят каква е алтернативата. Да осъзнаят, че това което се случва в южната ни съседка сега, при нас се е случило преди 70 г.


Всички неудобни на властта арестувани, измъчвани и голяма част от тях избити. Всички с неправилно политическо мислене, посочени от партийни активисти - уволнени и без право да упражняват професиите си до живот. Стотици хиляди разбити и съсипани семейства само за дни. И после се чудите що ви наричам идиоти. И най-лошата демокрация ти дава максимална свобода да определяш съдбата и живота си. Но когато го определя друг, това вече не е живот, а граничи с робство.

Ivo Djokov

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Никой не реве против демокрацията, а против нейните ГМО форми, наложени с измислени мантри с цел да се пресекат естествените реакции на хората и се наложи неоколониализъм. Отделянето на реалностите, тази на политиците и тази на обикновените хора, доведе до неадекватност тези, които уж ни подреждат живота и отношенията помежду ни. Проблеми има, кой ще ги формулира точно и ще ни обедини в решаването им? Проблемите на обикновения човек, не е проблем в живота на политика. Стигнахме отново до разделението на класите.

Veneta Peeva