Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 януари 2009 г.

Нелеката битка за европейска, демократична и просперираща България започва на 14 януари: да бъдем на площада!!!

Вчера по Скайпа разговарях с един от лидерите на протестиращите студенти Мирослав Джоканов. Исках лично от него да получа информация за студентския протест на 14 декември, щото разни "благожелатели" усърдно пускат слухове по интернет, че протестът "нямало да се състои", че "бил изместен на друга, по-късна дата" и пр., т.е. все опити да се разпалват всякакви такива правителствено-угодни настроения. Та в тази връзка Мирослав ми заяви следното, за което искам да ви информирам:

На 14-ти януари ще има протест, само дето той вече няма да е само студентски, а общонационален мирен граждански протест пред Народното Събрание. Ще си има група студенти, които ще тръгнат традиоционно от Студентски Град, но в крайна сметка пред Народното Събрание ще има всякакви организации. Засега са обявили участието си Асоциация на Млекопроизводителите, Асоц. на Зърнопризводителите, Ин Витро, Зелените, Учителски синдикат, Футболни фенове на различни софийски клубове, близките на момчето, което беше убито от австралиец и др.

На 14-ти сутринта (до обед) ще е протестът, за да не могат да си тръгнат преждевременно нашите прескъпи депутати. На мястото на протеста - площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ - протестиращите трябва да бъдат в 11 часа.


Ами това е, иде решаващия момент, за да покажем колцина от нас са достойни да носят с чест името български гражданин. Ще се преброим на площада колко сме останали такива граждани: шегувам се, дано не можем изобщо да се преброим, дано бъдем толкова много, че управляващите пак, както в оня януари, 1997 година, да се свият от страх и не само да потреперят като тогава, ами и още по-бързо и ефикасно да ги изритаме от властта. Сега това е напълно възможно, имаме мощен съюзник: Европейският съюз!

Дай Боже повече българи да отидат на площада. Аз за себе си знам, там ще бъда. Синът ми, който е студент - също иска да отиде, сам, без мое влияние е решил така - аз съм либерален човек и даже не го питах, ала той сам ми каза. Да отидем и да подкрепим децата си в нелеката битка за една автентична европейска, демократична и просперираща България, която започва тъкмо на 14 януари 2009 година!

Да се видим на площада! Българи от цял свят, които четете този блог, ако има някакъв шанс да можете да дойдете, заповядайте и вие на протеста! Да бъдем всички там, аз знам, че не сме малко, само дето... много сме заети обикновено. Аз обаче ще зарежа всичките си работи и ще бъда на площада. Защото там ще се решава най-важният въпрос: бъдещето на нашата България.

Пак дойде този исторически момент, в който трябва да помогнем на нашата България да стъпи на краката си и да поеме уверено напред! Да го направим най-решително!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

17 коментара:

Анонимен каза...

Ами, кой продаде БГА Балкан за жълти стотинки, бре Иване. А и защо сега всички ние трябва и да връщаме на Гад Зееви още пари- нали уж си "най-успешния"премиер? Ами нещо за твоя приятел по крадене Муравейчо, ами Булбанк дето я хариза на Италия заради дъщеря ти? Всичко се помни, Иване. Нищо не е забравено, ако разчиташ на това.

Ангел Грънчаров каза...

За кой Иван бленуваш бе, идиот?! Сега говорим за крадците, които нямат равни на себе си в историята, именно Гоце, за Симеона, за Сава Доганович, за Дмитрич, за цялата им разбойническа мафия - що се правиш на утрепан бе?! Баси идиота!!!

threeears каза...

Браво, г-н Грънчаров!
Там сме!

Анонимен каза...

Пак ли ще наблягаме на емоциите и ще пренебрегваме здравия разум? Направо съм изумена, че някои се надяват пак да ни извъртат старите номера.
Какво ще правим като свалим правителството? Някой има ли идеи за това? Ще допуснем ли пак да ни яхне някой бургуджия и ако не, как ще го предотвратим?
Всички стратегически мислещи хора ли са врагове на българския народ? Много се надявам на обратното, но не виждам знаци, които да крепят надеждата ми. Не и сред опозицията на сегашното правителство.
Трябва да се притискат управляващите да изпълняват конкретни неща, да вършат работата, за която получават заплати.
Трябва да чистим боклуците парченце по парченце. Ураганът може да ги изчисти изведнъж, но пораженията от него са прекалено висока цена за чистотата.

Unknown каза...

Браво за горния коментар, макар и анонимен.Вече споменах за общество и клубове за дискусии и решения.И новите ЩЕ трябва да се съобразяват новооформящото се демократично гражданство.
Но сега трябва да изметем тези, при това без вандализми.
Предлагам освен социалните искания, основните да бъдат:
А.Оставка на правителството и предсрочни избори.
Б.Импийчмънт защото президентът:
- създаде това правителство
- вместо да подкрепя европейските критики, той защитава правителството пред ЕС, излагайки ни пред целия свят
- е бивш агент на ДС
- последното не го декларира преди изборите и подведе избирателите.
В.Да се търси пряка и съдебна отговорност от правителството за неизпълнение на изискванията на Еврокомисиите относно демократичността,организираната престъпност,мафията,съдебно-следствената система и разхищение на парите на европейския данъкоплатец, вкл.нашите.
Г.Полицаите са стратегически субект на демокрацията и трябва да настояваме и за техните служебни и социални права,вместо да бъдат използвани като буфер срещу престъпниците.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Петев, изцяло подкрепям Вашето изказване, именно предложението за основни искания на протестите! Това е много важен въпрос и предлагам да го обсъдим, в смисъл как по-ясно, кратко и сполучливо да се формулират. Много важно е също и какви лозунги можем да издигнем на протеста на 14 януари. Хубаво е да се чуят предложения. А на госпожата, която се бои от "ураган", който наведнъж да изчисти боклуците, смятам, че страховете й са съвсем напразни. Няма такъв ураган в природата, който да има силата да изчисти нашите боклуци! Нашите боклуци са упорити, госпожо! Не ги съжалявайте. Как можете да се боите от чистотата, не разбирам само това?! Е, вярно, за да се изкъпем, трябва да се намокрим, има някои неудобства, но чистотата е за предпочитане според мен...

Kaloyan Borisov каза...

Откровено аз не виждам никакъв смисъл да протестирам.Най-малкото защото мразя ,този "дивашки" начин на саморазправа. Защото всички знаем до къде ще стигне всичко.Историята се повтаря.

Е не аз няма да тръгна само защото искам нещо да се промени.При положение ,че и идея си нямам какво следва след това.
Грънчаров , кой Бойко ..... ?
Онзи самовлюбения , който обича да казва АЗ НАПРАВИХ.
Един господ знае какви нищожества ще се намърдат в ГЕРБ(бъдещата политическа сила).
БСП-БКП == ГЕРБ-НДСВ

Аман от такива глупости,да говорите за партии.
Кои са конкретните хора с който ще работи Бойко ,какво е тяхното минало,настояще.

Какво ей така ще му дадете власта(както направихте с Костов и Комунистите).
"След това те да си решават с кого да се коалират."

ОК вървете и протестрайте, дано поне знаете за какво.

Какво след като ги свалите тогава ли решавате кои къде да застане.

Наивници !!!

Радан Кънев каза...

Там сме :)

Unknown каза...

Аз също съм отчаян от всички дотук партии,но ще протестирам срещу всеки, който краде и унижава нацията и хората.Докато ги научим на цивилизованост и демократичност.

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Още утре си подавам молба за отпуска, на 14-ти хващам влака за София и съм там.

Анонимен каза...

Повели сме една справедлива борба и този път няма да се откажем. Подготвяме се вече няколко седмици, единствената помощ, която искаме от вас, е просто да дойдете. И то не заради нас или заради партията, на която симпатизирате, а заради себе си. Обединени, ние, мислещите и осъзнатите българи, можем това, което е заложено у всеки индивид - сам да кове съдбата си. Не сме втора ръка хора, за каквито безспорно ни имат другарите.

14.01.09 г., 11:00 ч., площад „Народно събрание“!

Ангел Грънчаров каза...

Калоян, като имам време ще ти отговоря по-подробно, но имам чувството, че това горе не си го писал ти. По твоята логика излиза, че е най-добре да упълномощим сегашните управници да ни управляват за вечни времена, да обявим демокрацията за "излишен лукс" и пр. Т.е. имам чувството, че си достигнал до нивото на отказалите се от демокрацията руснаци, които целуват ръката на батюшката Путин, и му благодарят че е благоволил да ги яхне! Срамота!

Kaloyan Borisov каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Kaloyan Borisov каза...

Не съм от онези, които тръгват след тълпата само защото ми е писнало.Нещастниците трябва се изметат от там. Но какво следва, след това.Не искам тази същата история да се потретва.НИКОГА.
Така ли ще си решаваме проглените търпим докато "ножа опре до кокала".
Някой замисля ли се кой е поставил тези дебили там. Да точно ние.С негласуването си "абе ко ме интересува, всички са еднакви". И сега НИ е писнало ами нормално "каквото посееш това ще жънеш".

Та замислете се какво "сеете след чистката"(ТАКАВА ТРЯБВА ДА ИМА).Така ще убеди не само тези които им е писнало, ще убедите всички ,че знаем какво правим.

А дали тези "озвери" хора след година , две ще пазят този същия зарят.Не мисля , че подбудите им са продиктувани от ,някакво обществено отшение.На тях просто им е писнало.След "големия емоционален момент" те ще са си същите.Точно това създава препоставки да "обикаляме около планината".
Така ,че да точно в този момент е важно да си извадим поука сами за себе.Защо сме допуснали да се стигне до това.

Анонимен каза...

Изглежда все пак съществува място, където недоволните хора изразяват недоволството си не с насилие и разрушаване, а с остроумие и заслужено унижаване на виновния.
Политическият климат в държавата е нетърпим. Факт.
Факт, който, за съжаление, не е плод на въображението ми, но бива критично отбелязан и от председателя на Европейската Комисия Жозе Барозу : „не виждаме резултати, които да съответстват на демонстрираната политическа воля", което, преведено на български, означава: „правите празни обещания, некадърни управници сте„.
До изборите остават:
-шест месеца, в които абсолютно нищо не може да бъде предприето и завършено от сегашното правителство.
-шест месеца през които напълно осъзнаващи ситуацията им на обречени, управляващите ще се опитат да заграбят като за последно.
-Шест месеца, през които аз не мога да понеса чужденци да подсказват тактично на премиера ми колко е некадърен, не защото имам нещо против Жозе Барозо, а защото отговорността некадръният ми роден премиер да продължава да се упражнява за пръв път през живота си на работа е моя, както и на всички, критично мислещи български граждани.
Очевидно е, че той не успява да управлява.
Очевидно е, че аз съм отговорен той да седи още в премиерското кресло, тъй като не съм успял да разглася и покажа колко недоволен съм.
Очевидно аз днес не съм сам, а съм част от мнозинството българи.
Един френски пич Алекси дьо Токвил някога е казал: „Народа избира правителство, което заслужава„ Аз знам, че българската младеж не заслужава това правителство. Останалият български народ също не го заслужава. Родният нихилист, който се таи във всеки един от нас точно тук ще ми каже: „как да не заслужава, заслужава го и още как„ А аз ще му отговоря, че порочният кръг се прекъсва, когато някой си повярва и повярва. Това е почти невъзможно упрежнение за предишното поколение, трудно, но постижимо за моето поколение и напълно възможно за това след мен (на 26 съм).
От днес тези две поколения могат да изразят недоволството си по твърд, но мирен начин. Могат да копират и ъпгрейднат гръцкото поведение, като премахнат унищожаването.

Сещам се веднага за няколко мирни, но твърде показателни и назидателни, начина да бъде показано отношението на нас унижените, единият от които е днес на протестите да се призоват земеделците да докарат един камион с домати, които да бъдат изсипани пред парламента, а който реши може да покаже отношението си, като оцвети отвън това, което е отвътре. :) Хем красиви червени багри, хем невъзможност от наранявания. Защото летящ домат се разпльоква, докато летящо паве разбива глава, а не това е далеч от основната ни идея.
14-ти, трябва да е едно добро начало на края.

Анонимен каза...

По-лесно ще се намерят яйца.

Анонимен каза...

според мен сте абсолютни идиоти.. къде на края на мандата се сетихте за протести, тъпанари такива.