Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 април 2011 г.

Отново "некои съображения" за турците и за турското, по-скоро за българското "робство"

По моята статия от вчера със заглавие Щом толкова сме губили в несретната си историческа участ, не е ли време да спрем най-сетне повече да губим? се получиха интересни коментари. По-долу съм подбрал най-важното от тях, като предупреждавам, че своето възражение по някои от тезите, съдържащи се в тях, ще напиша отделно, та тук постингът да не става прекалено дълъг. А тук от себе си искам да кажа само следното:

Когато говорим за турско "робство" дали изразът не е некоректен и на едно друго, съвсем неочаквано основание - защо турско да е това "робство", та нали "робите" тогава са били не турците, а... българите?! Значи не е ли по-правилно "робството" да се определя като българско, щом "робите", за които тук става дума, са именно българите, а пък турците, както се знае, се били не "роби", а тъкмо господари? И по тази причина, ако се окаже, че понеже "робите" сме били ний, българите, то и "робството" мигновено се превръща в българско, а пък съвпадението му с времето на турската доминация по българските земи, тъй да се рече, е подробност, несъществен момент, който не бива да се изнася напред, камо ли пък да се превръща в главен или водещ. (ОЩЕ >>>)

Няма коментари: