Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 юни 2015 г.

Май тази ще е корицата на новата ми книга, приемат се и поръчки за хартиеното ù издание, което скоро ще се превърне в библиографска рядкост



Ще прибавим само подходящ, връзващ се с изображението фон...

ДОБАВКА: Днес ще публикувам и онлайн-изданието на книгата, нейното издание в електронен вид - всеки ще може да я разлисти там. Ония, които искат да си поръчат (евентуално) нейното хартиено издание моля да ми се обадят на имейла (има го в раздел КОНТАКТИ на блога) та да включим и техния екземпляр в тиража, който ще поръчаме. От само себе си се разбира (причините за това са общоизвестни), че книгата ще бъде отпечатана в малък, направо бутиков тираж. Което, както и да го погледне човек, съвсем скоро ще направи този тираж не просто апокрифен, но и същинска библиографска рядкост.

Апропо, наскоро четох, че един по чудо оцелял екземпляр от издание на книга на Фридрих Ницше (която приживе изобщо не се е продавала, стояла си е непипната от ръка на читател в книжарниците и складовете, досущ като моите книги - а тиражът най-вероятно е бил унищожен!) е била продадена на аукцион за не знам си колко хиляди еврà (ако ми позволите да напиша тази дума така, както я произнася нашият тъй обичен премиер).

Та казвам това между другото, недейте да си мислите, че се сравнявам с Ницше и прочие глупости, за съвсем друго дадох този пример. Хубав ден ви желая!

(На инат на нашите учени академици от БАН, които изведнъж, ни в клин ни в ръкав започнаха да ни задължават да пишем думата "вие" с голяма буква даже и когато се обръщаме към много хора, аз я пиша пак с малка, което обаче съвсем не означава, че не ви уважавам, само означава, че няма да се подчиня на някакви си "академични" идиотщини, само това означава...)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Кудкудякането на "петела/кокошката" също дразни понякога г-н/другарю Грънчаров! Пък философското четиво трябва да сте наясно, че следва да насочва към размисъл, а не да предизвиква раздразнение, защото това го правят много по-успешно глупостите на претенциозните люде без покритие.

Dimitar Kanev