Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 5 юни 2017 г.

Ето че напредък в образованието има не чрез забрани, а чрез свобода!
Смарт класната стая е характерна с иновативния начин на обучение, а именно дигитализирането на целия процес, използвайки модерни таблети, монитори, видео материали, камери и др., чрез които да се привлече желанието на ученика към обучението.

Определено можем да кажем, че смарт класните стаи са бъдещето на развитието в процеса на обучение. Международно проучване показва, че от материала, преподаван по традиционен начин усвояването е едва 5 %, докато интерактивната форма дава скок до 75%.

Модерната класна стая подпомага работата както на децата, така и на преподавателя. Учениците, използвайки таблети имат възможност да гледат по интерактивен начин учeбния си материал чрез филмчета и видео клипове. Разработват самостоятелни казуси, както при проектите. Посредством технологиите, преподавателят от своя страна има възможност в реално време да следи действията на всеки един ученик, тъй като в смарт класните стаи често има монитори, камери, следящи концентрацията на учениците. Заданията и домашните на учениците в дигиталната среда са много по-интересни и засилват тяхната любознателност. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: