Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 5 юни 2017 г.

Напълно споделям: лъжите и клеветите, демонизирането на "врага" предшестват убийствата и терора!


Както навярно вече сте научили снощи бе извършено поредното терористично нападение в Лондон, при което загиват шест души, а са ранени поне 40. Нападателите са се намирали в минибус (ван), който се е врязал в пешеходците на "Лондон бридж" , а сякаш не стига това, че мачкат живи хора, терористите са излезли от колата и с дълги ножове са започнали да промушват ужасените минувачи. Полицията ликвидира убийците 8 минути след началото на атаката им.

*

Това е поредната тъжна новина, която показва как омразата, дълго култивирана, поливана и обгрижвана от политическа пропаганда и сята на почвата на невежеството и комплексите за малоценност може да доведе до ярост, отнемаща човешки живот.

Понеже от години изследвам комунистическия тероризъм, както и нацисткия терор срещу евреите, искам да ви кажа, че нито един терор, нито един геноцид, нито едно масово изтребление не започва направо с масови разстрели, с взривявания на църкви с живи хора вътре, с газови камери и лагери за масово изтребление. Не. Всички до един започват с ЛЪЖИ, с КЛЕВЕТИ, с ДЕМОНИЗИРАНЕ на хора, на конкретни хора и на групи от хора.

Запомнете това и никога не подкрепяйте клеветниците. Те са тези, които сеят словото на омразата, което довежда до геноцидната практика.

Така в България лъжата и клеветата за "фашистите" доведоха до масовото изтребление на десетки хиляди невинни хора, на националния елит на България. Това изтребление бе нужно на Сталин, за да смачка в зародиш съпротивата срещу съветизацията на страната. По заповед от Москва български примитивни комунисти - фанатици и обикновени криминални престъпници избиваха хора без съд и присъда, а близките им и до днес не знаят в кои дерета и ями са заровени обичните им същества.

Даниела Горчева

ВИЖ ИНТЕРЕСНАТА ДИСКУСИЯ ПО ТЕМАТА:Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ислямът трябва да бъде смазан. Всичко друго е бошлаф.

Ангел Грънчаров каза...

Тероризмът е проблемът, а не ислямът, умнико...

Анонимен каза...

Двете са неразривно свързани, умнико.

Ангел Грънчаров каза...

Я обясни ако обичаш защо са "неразривно" свързани? :-)

Между другото на български се казва не "неразривно" (това е руска дума), а "неразкъсваемо" (или неотделимо)...

Анонимен каза...

Неразривно свързани са. Ислям означава тероризъм и тероризъм означава ислям. Да си чул някой в последните години да се самовзриви с вик: "Весела Коледа!", или "Исус е велик!", а? Не си. Няма и да чуеш. Все "Аллаху акбар" крещят изродите.