Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 юни 2017 г.

Осъдената на смърт бездомница баба Марийка и опрасканият уличен философ Грънчаров продължават своя така самотен граждански протест за свобода и човечност


Как ли преминаха нощите на уикенда за бездомницата баба Марийка, тя е на 84 години?

И е принудена да спи на улицата. Дали още е жива баба Марийка? Дали днес ще дойде при мен, на мястото на протеста ми, където идва всеки ден напоследък? Тя единствена идва там редовно и стои при мен дълго.

А баба Марийка, знаете, е изгонена "съвсем законно" по съдебен ред от собствения си дом за три години - понеже съседите й от "етажната собственост", видите ли, не я щат, тя, видите ли, им пречила да живеят - и по тази причина баба Марийка трябвало да... умре!

Аз, уличният философ Ангел Грънчаров (уличен философ съм защото вече преподавам на улицата, опраскаха ме, изгониха ме от училище по досущ същата причина: понеже съм различен, понеже съм неавторитарен учител, понеже съм човечен, понеже съм демократ, понеже си позволявам да говоря каквото мисля, понеже съм свободолюбец, понеже не съм послушен типов учител съм бил, видите ли, пречел на директорката да си прави каквото й скимне в училището, пречел съм й бил да се ползва от абсолютната си власт напълно безконтролно и т.н., точно на това "законно основание" ме и опраскаха!), та значи аз, безработният и бездомен (училището е моят дом!) уличен философ Ангел Грънчаров, на когото 75-ти ден класна стая е... тротоара пред училището (от което бях опраскан и изгонен, и то за втори път в продължение на две годинки!), се запознах с уличната и бездомна стара жена баба Марийка и проявих известна човечност към нея, възприех проблема й и като мой проблем.

И ето, ние двамата вече сме единствените, които всеки ден вече стоим там, на мястото на нашия граждански проТЕСТ, който вече не е само за свобода в образованието, но е и най-вече за ЧОВЕЧНОСТ в нашето така бездушно и толкова интензивно обезчовечаващо се общество.


Всички преминаващи по тротоара ни гледат с баба Марийка сякаш сме... извънземни, стоят и гледат сеир, смятат ни, разбира се, за "луди". Да, у нас явно се смята, че е лудост да се бориш за правата си, че е лудост да се бориш (и то на дело, не само на думи!) за човечност, за достойнство, за демокрация, да се държиш като свободна личност и като ангажиран гражданин у нас очевидно се смята за лудост, за ненормалност!

У нас, по тази "логика" излиза, че е "нормално" да си роб, да си послушко, да си лицемер, да си мошеник, да си лъжец, да си тарикат, да си нагаждач и т.н.

Да, ний с баба Марийка, щом всеки ден се борим за свобода и човечност, сме "лудите", а вий, дето стоите и ни гледате сеира и ни се чудите на акъла, сте нормалните!

Хубав ден ви желая и също така приятна, успешна седмица!

Продължавайте все така да стоите безучастни - сякаш това, за което се борим ний с баба Марийка, вас лично изобщо не ви нито ви засяга, нито пък ви вълнува...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

12 коментара:

Анонимен каза...

Бъдете обективен! Кой живее с десет котки в панел,има си граница на търпение!

Красимира Тодорова

Ангел Грънчаров каза...

Красимира Тодорова Госпожо, ОК, не е правилно да се живее с 10 котки в апартамента, но дава ли ни това право да го убием този човек - щом не ще да приеме въпросните правила и по тази причина пречи на комуната да си гледа рахатя и презряното щастие?!

Анонимен каза...

Тя сама е предпочела да не се раздели с котките!А това пречи,миризма,мръсотия моля ви господин Грънчаров ,живота на хората и здравето на децата са по важни!

Знаете ли как е в цивилизованите страни? Всички животни се кастрират.Ако имаш повече ,живееш в къща,но регистрираш фирма ,ако ги развъждаш и продаваш.Посещава те зоополиция да провери как се грижиш за животните и поддържаш ли хигиена! Човек трябва да спазва законите.Това важи за всички!

Красимира Тодорова

Ангел Грънчаров каза...

Красимира Тодорова Добре, баба Марийка е "престъпница", но заслужава ли за "престъплението" си фактически смъртна присъда?! Значи според Вас лично е правилно да бъде осъдена на смърт баба ви Марийка и затова баба ви Марийка трябва да умре някоя нощ в студа на улицата? Госпожо, усещате ли се какво казвате?! Госпожо, готово ли сте да поемете отговорността за убиването, за смъртта на баба Марийка?

Анонимен каза...

Не е осъдена на смърт,тя е пожелала така,котките ще я топлят,защото няма зоополиция да ги прибере,а няма и социални да я настанят в дом за стари хора! Всичко в Бг е трудно,е всеки сам се спасява!

Красимира Тодорова

Ангел Грънчаров каза...

Красимира Тодорова, да, разбрах, баба Марийка сама си носи пълната отговорност, тя не е жертва, а е... злодей-закононарушител, понеже у нас със законността всичко е така бляскаво, че остана само баба ви Марийка и... Ангел Грънчаров да бъдат натикани или в лудница, или в старчески дом, или в концлагер за превъзпитание, или пък да бъдат направо усмъртени, и тогава в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ ще настъпи абсолютна законност и тотално правосъдие, ще се възцари тотална справедливост! Напълно сте права, баба ви Марийка трябва да умре и за това си е сама виновна...

Анонимен каза...

Не съм казала да умре!? А вие ме разочаровахте!

Красимира Тодорова

Ангел Грънчаров каза...

Вие смятате, че тя може някак да оцелее и да преживее като спи ТРИ ГОДИНИ на улицата, бидейки на 84 години? Аз, госпожо, се вълнувам от истината, а не от това дали съм очаровал и разочаровал този или онзи...

Анонимен каза...

Според вас каква санкция би била правилна, г-н Грънчаров? Как трябваше да постъпи съда по въпроса с десетте котки в апартамента?

Ангел Грънчаров каза...

Единият вариант е да бъдат принудително изгонени котките от апартамента. Другият е да бъде изгонена принудително собственичката на апартамента, баба Марийка. Тъй мъдрият български съд, виждаме, понеже е много напредничав, приема, че котките могат да останат в апартамента (те наистина са още там, все още властта не може да хване и да изгони котките от него!), но човешкото същество Марийка трябва да бъде изгонено на улицата, където нищо не му пречи и да умре. Сама преценете кое е разумното. Котките ли да бъдат изгонени от апартаментът - или човекът?

Анонимен каза...

Красимира Тодорова, вие наясно ли сте че възрастната жена ако няма друго жилище, трябва да спи на улицата, няма къде да се храни, как да поддържа здравето си, ако приема и лекарства, и това всичкото ще я убие набързо?

Освен това наясно ли сте какво става в нашата съдебна система, която аз наричан "Съдебна система ООД"? Вие в България ли живеете и някога имали ли сте вземане-даване с тукашната съдебна система?

Таня Иванова

Анонимен каза...

И мен така ме затриха в млада възраст, отнеха ми децата, близките и правото да се развивам, заради някаква измислена политика. Не виждат, че съм невинна и няколко милиона извършват същото "престъпление" като мен, но тях ги водят легални. Любовта им пречи на хората...

Antoniya Andonova