Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 април 2018 г.

Фукането е много грозно качество



Получих на имейла следното писмо от зрител, което възнамерявам да прочета и в предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ, което водя по Пловдивската обществена телевизия:

На моя баща първата му братовчедка от три години работят семейно в Англия в един шивачки цех. Плащат им добри пари. Сега са си дошли в отпуска в България и на фейсбука видях как са снимали парите, които са докарали: 12 000 лева (в паунди). Ето я тази снимка:


Според мен е грозно качество да се снимат публично парите, които са сложени върху масата им. Чудя се защо парадират с парите си - нима само те печелят?! Познавам и други хора които работят в чужбина, но никой не си снима парите и не ги показва на другите. А и не мислят ли за последствията, постъпват глупаво: има крадци, които само това дебнат и като нищо могат да ги оберат в апартамента им!

Преди нямаха пари когато работеха в България. Купиха два апартамента на кредит, изплатиха ги, а сега само богатството им е в акъла.

Парите са средство за съществуване, но с пари не можеш да си купиш любов, приятелство и чувства. Не всичко на този свят са парите. Хората като цяло трябва да гледат не материалните неща и облаги, а духовните неща.

Парите днес може да ги имаш, а утре да ги нямаш. Но фукането на много че са богати е твърде много разпространено. Не че им завиждам, те нека си имат щом с честен труд си печелят парите. Не им завиждам, признавам, че не им е лесно да са далеч от родината им. Но публично на показ да снимаш парите (еврата си, в случая лирите-стерлинги) не го намирам за нормално.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

AIG, позволи на теа мижитурки (има и дума шушумига на северои3точните BG селяни) да се порадват пред BG, където 12 000 са ама страшно много, ок...

Колата на мой колега е за 49 000, а изглежда по-зле и от Лада...

Те се фукат пред вас, а защо не се изфукат в Англия с това? СМЕХ, ще се изфукаш в Англия с 12 000, СМЕХ, ще пометна...

Разбери ги, теа турски байганьовци все пак са горди, 12 000 при вас не се намират под моста, нали?...

Тука смесваме различни държави, а ако теа индивиди знаят правилно 20 английски думи аз си режа оная работа, ок...

Това е турско племе, добитъци...

Ето видео от Турция, одавна направено за такъв гурбетчия, върнал се за да се наяде поне кат хората, ок...

https://www.youtube.com/watch?v=VrOnCDjwcEk

==============