Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 юни 2008 г.

Какво, Европа ли??!!

По-долу е публикувана извадка от подбрани от мен текстове, които дават доста пълна и обезпокоителна картина на масовите настроения срещу... толерантността у нас. Обрисуват ситуация, която е крайно опасна, защото в такова разположение на духовете се намират обикновено обществата, които са на път отново да прегърнат авторитаризма и диктатурата, отказвайки се от "свободията" на човещината и на демокрацията. Ето по тази причина настоявам не само да изследваме наистина плачевната нравствена ситуация, в която се намира обществото ни, но и да търсим пътища за изход от нея.

Първият текст е една петиция. Впрочем, вижте сами, прочетете я, крайно интересна е; аз няма да я тълкувам и анализирам, излишно е; тя самата носи в себе си най-силните аргументи срещу самата себе си. Ще си позволя обаче да подчертая в тази петиция ония изрази, които са от арсенала на крайно бедния по своя идеен и умствен багаж автентичен комунизъм. Който, впрочем, винаги си е намирал врагове, които да громи, унищожава, ликвидира и убива. Подобно на това както нашите днешни националисти громят - засега само с пяна на устата, но утре, нищо чудно, и с тояги - "обратните" и "ненормалните":

БНС и ГВАРДИЯ срещу хомосексуализма и педофилията

Противно на нашите очаквания, годините на т. нар. преход не ни донесоха очакваното благоденствие, сигурност и просперитет, а точно обратното – бедност, мизерия, несигурност и морална разруха. Едно от най-отвратителните проявления на този упадък е епидемиологично развихрилите се хомосексуализъм и педофилия.

Това всъщност не бива да ни учудва, защото тези извратени сексуални практики се толерират на най-високо ниво. Доказателство за това са многобройните хомосексуалисти и педофили, пуснали пипалата си в партиите, парламента и изпълнителната власт.

Именно под политическия чадър на депутати, министри, магистрати и други високопоставени властимащи, българските гей-организации развиват безнаказано своята извратена и престъпна дейност.

Днес тези хора си мислят, че с ограничаване свободата на словото и посредством държавния репресивен апарат, ще ни накарат да си мълчим и да приемем тези извращения за нещо нормално. Тук е мястото да кажем на онези, които искат да ни запушат устата, че не са познали.

Ние като националисти (преди се казваше: комунисти, бел. моя, А.Г.), които винаги сме били първият ешелон в борбата срещу анти-Българските сили и техните мръсни планове, се чувстваме призвани и днес да се противопоставим на моралния упадък, който застрашава обществото ни. Въпреки ударите, които се налага да понасяме ежедневно, ние ще се борим за запазване на нашия бит, култура и традиционни ценности. За нас чистотата на Българското семейство е свята и ние сме изпълнени с решимост да я браним с всички сили и средства.

Борбата, която водим не е за нас, а е в името на нашите деца и бъдещето на идните поколения.

Това е петицията, подписана до момента от 280-300 "възмутени граждани". А иначе дискусиите по форумите минават общо взето под знака на лозунга: "Долу хомосексуализмът и педофилията, да живей моралната чистота на нацията!" И този лозунг се плещи почти навсякъде из нашите форуми и медии. Ето по-долу и извадка от една дискусия, която намерих в този форум:

toto2 казва: Проблема е че организирането на такъв "парад" е просто демонстриране на псевдо толерантност и поредния рекламен трик да се направим на "модерна и разкрепостена" Европейска столица... не съм сигурен с какви подбуди се прави подобно мероприятие защото има доста наклонени, по които да се разсъждава:

1.Парадиране - показност с цел демонстриране (на държавно и кметско ниво) на колко сме толерантни спрямо "малцинствата" и неформалните групи от обществото...

2.Демонстрация на сила от страна на това "общество", което ни заявява "ето ни и не ни пука", до тук добре, но единствения извод до който води това е че, липсва каквато и да е морална ценностна система и духовност в обществото ни, щом група с особенна (не присъща на човека) сексуална ориентация ПАРАДИРА С ТОВА СИ РАЗЛИЧИЕ... еми добре, утре да организират и "парад на содомистите" или "садо-мазо парад" те също са "малцинства"...

3.Пошлост - а може би парада е поредната "изг... ца" на определено пренаситено и самодоволно в охолството си общество, което се чуди каква простотия да сътвори за да покаже своята "артистичност" и "оригиналност".

Не съм съгласен с такив тип паради, най-малкото защото насаждат в умовете на подрастващите впечатленито че "Да си гей е модерно", както и "шмъркането"... много ми е неприятно от случващото се но тези две неща вече придобиват измерения на "социална индикация" на положение в обществото.

tisss, заслужил ветеран, казва: В манипулациите върху общественото съзнание точно в тоя момент, когато животът за българина рязко поскъпва, отварянето на тая екзотична тема за дискусии служи чудесно за отвличане на вниманието от същественото за седем и половина милиона граждани на Републиката и с женствен истеричен крясък ни призовава да се взрем колко тъжно си живеят в момента педерастите, проститутките, лесбийките, травеститите, колко са нещастни и пренебрегнати в живота.

Ето! Съжалете ги, моля... Да отроним по една бисерна сълза за горката им участ на пренебрегнати от обществото личности. (Тая реплика е на фона на тази толкова възвишена музика!)

Уважаеми г-н Борисов, С голямо съжаление научих, че сте откликнали на агресивните, хомофобски и откровено незаконни призиви на г-н Боян Расате и се пренасочили маршрута на софийския гей парад. Надявах се, че сте по-смел. Надявах се, че живея в европейска столица.

Надявам се, че следващия път, когато таксиметровите шофьори решат да протестират и да блокират целия град, ще пренасочите и тях. Някъде извън града, където няма да пречат.

Надявам се, че някой ще обърне внимание на проблемите на хомосексуалните хора в България поне толкова, колкото обърнаха на "нещастните" фенове на ЦСКА.

Макар да не съм сред организаторите, ви каня на това, коете остана от Парада.

Росица Неделчева, ръководител проекти в престижна софтуерна компания, възраст: 35, образование: висше (2), доходи: доста над средните, сексуална ориентация (макар да не ви влиза в работата): хетеросексуална.

Крепостъ, Национал-монархист казва: Категорично против това гнусно и извратено сборище! Хомосексуализмът е психическо заболяване, което трябва да се лекува, а не да се афишира по софийските улици.

Днес по БТВ една морално пропаднала "жена"-лесбийка изказа заклинание, че щом България не е монархия, Православната църква нямала право да критикува педерастката изява на моралният и духовен упадък на тези човекоподобни същества. Каква фрапираща наглост!

Така е, комунизмът разруши семейството като ценност и основна клетка на нацията, а посткомунистическата свободия изкара на преден план резултатите от "народната диктатура" - атеизъм, нихилизъм, липса на класово общество и последиците от подобни самоубийствени явления, част от които е и хомосексуализмът.

Петиция против педалския парад в София

"Другарю" Грънчаров, Вие сте също толкова морално пропаднала личност, колкото и педерастите, които ще афишират своята ненормалност на 28-и. Анархистичните Ви писания бълбукат от неподправено бездарие и левичарска наглост, резултат на школовката в СССР. Не ме учудва, че един комунист след краха на тази ситема веднага се втурва в либерално-анархистичните идеи, но никога в националният консерватизъм - идеите за развитие на обществото, от които всеки левичар и либерал бягат като ужилени. Не е нещо ново - интернационалните идеи подобно на пластелин менят формата си, но накрая, пролетарската безпомощност винаги изпъква. Една червенушка като Вас не може да бъде интелектуалец, човек на науката и изобщо част от висшата класа в обществото. Липсва Ви основното - морала и съхранението на българщината, които трябва да се защитават и предават като основна ценност на поколенията именно от интелектуалците, но истинските, не червените пролетарски "мислители", Ваши колеги и събратя.

Другарю Грънчаров, гей-парадът е позор за всеки нормален човек, с поне минимална степен на развитие на ценностна система на българин и на човек въобще.

Протест ще има и съм убеден, че той ще прерастне в нещо повече. Вие, ще дойдете ли да подкрепите гласно своите приятели, или предпочитате уюта на вашият дом, където да пишете гневни статии за това колко са нетолерантни българите?

admiral на андорския флот казва: Щом България не е монархия, Православната църква нямала право да критикува... Госпожата е леко в грешка: всеки има право да критикува всекига в една демокрация.

Странно. Досегашните ми наблюдения сочат, че именно моралът на една личност е основната пречка за издигането й във висшата класа на обществото.

toto2, новак, казва: Не мога да разбера, защо форум "Политика" според Вас е неподходящ за обсъждане на гей-паради: в крайна сметка проблемът с въпросното животно е политически. Що се отнася до писмото на г-жа Росица, аз също бях впечатлен! От следното:

1.Че дамата счита разрешаването на гей-парад за символ на управленска смелост.

2.Че наличието или отсъствието на гей-паради в една столица е краен белег за нейната европейска принадлежност.

3.Че дамата пожелава на г-н ББ нещо във връзка с таксиметровите шофьори, без да се е осведомила, че въпросното нещо вече се е случвало.

4.Че се прави опит да се сложи знак на равенство между проблемите на хомосексуалните българи и гей-парада им.

5.Че дамата е намерила за добре скромно да ни извести за образователния и професионалния си статус, както и за заплатата си + сексуалните си склонности, ала не е счела за нужно да каже - омъжена ли е и има ли деца. Вероятно за да избегне резонния въпрос - "Бихте ли завели детето си на гей-парад?"

За да се порадва отблизо на чичковци, накачулени с пениси по които се стичат едни такива сополчета... А едни други чичковци, понеже са си чистофайници, ама са си забравили носните кърпички - ближат ли, ближат сополчетата... Наистина впечатляващо хетеросексуално писмо.

toto2, новак, казва: Господин Хуманус, Твърдите, че сте професионален философ, а в постовете Ви откривам твърдения, които, меко казано, не биха правили чест и на неизкушени във философията хора!

Ето само някои от тези стряскащи неща:

1.Твърдите, че дясното политическо мислене се характеризира с ообена грижа към малцинствата. И не му пука за "мнозинството", понеже по-важна е... истината. Това е някакъв виц, понеже очевидно бърката пазарната толерантност със социалната. Явно сте забравили, че дясното е консервативно, консервативното обикновено е християнско, а християнството е... познайте от три пъти как се отнася християнството към хомсексуализма!

2.Още по-странно е това, че един защитник на човешките права не успява да вдене простата истина, че освен хомофобите, срещу разгащените гей-паради се изправят и други, толерантни към хомосексуализма хора, голяма част от които никак не страдат от липса на интелект. Позволявате си да обиждате тези хора, като ги приравнявате с Расате&Со, наричате ги "простаци", "безкултурни" и какво ли още не. Имате интересни разбирания за толерантност...

3.Не сте в състояние да разберете, че отношението към публичните оргии на обратните сред разумните и толерантни хора и у нас и в цивилизована Европа е сходно - а то е пълно неодобрение. Понеже и у нас, и в Европа гей-парадите са плюнка в лицата на "обратните" и израз на елементарен хомореваншизъм.

Настоявам да се извините публично на мен и всички останали, които с такъв патос си позволявате да слагате в графата "идиоти" само поради това, че не застъпват Вашата позиция за хомопарада!

Mirovk, перхидролен, казва: Вижте проблема е в това че "обратните" ги пречисляваме към групата на "малцинствата" и им вменяваме че са носители на "човешки права", но ТОВА НЕ Е КОРЕКТНО защото те не са "малцинство", родено поради някакво съществено различие спрямо другите живущи в дадена страна, а са в последствие СЕКСУАЛНО ПРЕОРИЕНТИРАНИ... извинявайте, ама аз пак ще ви попитам: господа защитници на гейовете (използвам меката думичка, макар че другата по ми допада) :

1.Как и на какъв принцип определяте "обратните" като "малцинство"?

2.Ако е сексуалната ориентация като признак за определянето им като "малцинство", тогава защо СОДОМИТИТЕ, САДИСТИТЕ и МАЗОХИСТИТЕ не са също такова "малцинство"?!?

3.Къде е границата между нормално/ненормално, молрално/неморално, стандартно/"обратно" и кой я определя?!?

Не може една социална група, бидейки сексуално извратена (отклонение, изкривяване, преиначаване, изменение, изопачаване, ненормалност ), да е по-високо поставена (с полагането на повече грижи относно правата на членовете и) и съответно стимулирана от обществото за сметка на другите членове на това общество!

Да, дами и господа с подобни мероприятия развращаваме и СТИМУЛИРАМЕ това развращение у подрастващите (не искам да започваме и темата че в момента е "МОДЕРНО" да си гей).

Това е положението. Всичко е автентично, не съм променил и една дума, само дето съм пооправил тук-там правописа и пунктуацията. Щото нашите пишман-патриоти са и твърде грамотни в използването и боравенето с българския език, няма що. Но това да им беше кусура, ала... карай де, ситуацията наистина е крайно плачевна, сами виждате. Затова нямам друг избор, освен да се провикна с многозначителния възглас на един голям българин от преди век и нещо, възглас и стон, който казва всичко и при това звучи крайно съвременно: "Какво, Европа ли??!!"

5 коментара:

Анонимен каза...

Въпроси:
кой да е толерантен към нормалните хора, които не са длъжни да гледат обратни по улиците;
кой ще е виновен, ако парада беше м центъра на града и педалчетата си бяха изяли боя;
какъв човек е тоя, който парадира само със сексуалността си?;
защо сте против ДЕМОКРАТИЧНОТО право на хората да изказват своята погнуса от обратните?

Ангел Грънчаров каза...

Извинявай, а улиците на София чия собственост са? На "нормалните" ли само? Кой има право да ходи и да демонстрира по тях - само "нормалните" ли или всички и всякакви? Много си с чувствителна и ранима душа, дали пък не си дълбоко в себе си малко поне "ненормален"? :-)

Анонимен каза...

Мони каза на Домчил:
Що не си си го замил?
Мамка му да се не види
шибани хемороиди!

Колкото да се разтегам
топката на сладоледа
пак не мога да я лизна,
мамка му ... о, о, подгизнах!

Чука-чака, Чука-чака,...
Мони, мон амур
Мони, Мони, Мони ...
запек няма да те гони!
Мони, Мони, Мони ...
става дума за хормони!

Колкото да се напрегам,
топката на сладоледа
пак не мога да я лизна,
мамка му ... о, о, подгизнах!

Шибидака, шибидака
Мони само клекнал ака
Шибидака, шибидака
о,о,о клоака.

Анонимен каза...

Кой намаза със лайна
пъстроцветната дъга?
Аз така мириша също,
представи си кво е в къщи!

Хич не е оригинално
да изпускаш звук анално.
Всеки час за мен е пик,
дреме ми че си велик

Позволете да ви дразня,
може би за втори път,
като гъсто се изпразня
върху межния ви пъп.

Ще те пръсна като орех,
ще те търтя като сива
но когато ги разтворих
беше много сополива!

Анонимен каза...

Отново питам:
защо сте против ДЕМОКРАТИЧНОТО право на хората да изказват своята погнуса от обратните?