Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 септември 2011 г.

Как мога да си набавям списание ИДЕИ?

Получих във Фейсбук запитване (от съвсем млада дама с инициали Р.Н.), засягащо проблем, който е възможно да интересува и други хора; затова го публикувам и тук заедно с моя отговор:

Здравейте, г-н Грънчаров! Как мога да се абонирам за списание ИДЕИ? Всъщност живея в София и не ми е проблем да си го купя - стига да знам в коя книжарница да го търся. Подскажете, моля!

Поздрави и много творчески успехи! България днес има нужда от интелектуалци както никога досега!


Здравейте госпожице Н., благодаря Ви за интереса към списанието и за добрите думи, които за мен са много ценна подкрепа и насърчение! Отговарям на въпроса Ви: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Книгите са супер!
рокля