Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 март 2013 г.

Може ли да си ярък учител ако се държиш като изтръпнал севернокореец?

Чета репортерски анализ на протеста пред Хуманитарната гимназия: Хуманитарната: Другарката Киркова вън! (Автор: Антон Баев; прочее, на този човек съм преподавал философия в ПУ "П.Хилендарски" някога, преди доста години). Браво, хубав въпрос са задали протестиращите ученици: сложил съм го в заглавието! Споделям този въпрос, а най-много ми допада това, че тия интелигентни ученици, не искащи да са просто тухли в стената, с държанието си по конкретния казус потвърждават верността на основните ми тези в моята най-последна книга, носеща заглавието НИЕ НЕ СМЕ ТУХЛИ В СТЕНАТА! (с подзаглавие Есета за освобождаващото образование). Браво, те наистина не искат да са просто тухли в стената: това е чудесно! Ето какво пише във въпросната статия, добре е да се знае, а понеже ми се иска мислите в нея да стигнат и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, я препубликувам изцяло:

Те не искат да са поредна тухла в Стената

Над 250 ученици и родители на ученици от Хуманитарната гимназия се събраха на протест-четене за уволнения учител Христо Данев. "Другарката Киркова вън!" - скандираха млади и възрастни пред тъмната гимназия. 10 есета и едно стихотворение за скандалния случай Христо Данев, по-известен като даскала с Harlem Shake, изчетоха децата на микрофон под звуците на химна на протеста им:(ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: