Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 юли 2010 г.

Писмо със зов за помощ, адресирано до Центъра за развитие на човешките ресурси

Случайно попаднах на сайта на организация, която носи следното интригуващо философ като мен име: Център за развитие на човешките ресурси. Порових се в техния сайт, научих интересни неща, което ме подтикна в един момент да напиша следното писмо на ръководителката на Центъра г-жа Теодора Гюрова:

Уважаема госпожо Гюрова,

Случайно попаднах на сайта на ръководената от Вас организация, разгледах го внимателно и по тази причина реших да Ви пиша, тъй като смятам, че бихме могли да си сътрудничим в най-различни направления.

От 1994 година група философи, психолози, социолози и историци създадохме Центъра за развитие на личността HUMANUS, в който вече години наред провеждаме теоретични и практически ориентирани изследвания, свързани с човека. Сега не ми влиза в целите да Ви представям целите и постиженията на нашия Център, но ако възникне интерес от Ваша страна, съм готов да го сторя.

Пиша Ви по повод на една наша инициатива, която е от есента на миналата година: нашият Център започна да издава ново (философско) списание със заглавие ИДЕИ; вече издадохме 3 книжки, списанието ще излиза 4 пъти в годината. Списанието ни излиза в скромен тираж (500 екз.) и информация за него можете да получите в блога на списанието. Разбира се, както си му е редът в нашите български условия, нашата инициатива не срещна никаква подкрепа нито от държавните институции, занимаващи се с образование и култура, нито от други сродни на нашата организации. Което доведе дотам, че нашето издание е в тежко състояние; започваме битка за спасяването, за оцеляването му, тъй като такива инициативи при съществуващите у нас условия сякаш неотвратимо са обречени на неуспех. Като капак на всичко разпространителите на периодичния печат не желаят да разпространяват такова "шантаво" и "непечелившо" издание като нашето, на чиято корица дори няма... цици (извинете за израза, но в случая цитирам думите на един управител на голяма разпространителска фирма!). Наистина нашето издание е "бяла врана" на пазара на печатните периодични издания у нас, но това съвсем не означава, че то няма бъдеще или че пък е излишно; напротив, смятаме, че е изключително потребно, необходимо.

Та в тази връзка Ви пиша и отправям към Вас една молба: бихте ли могли да ме информирате (тъй като, уверен съм, Вашите служители са компетентни в тази област) има ли български и европейски програми, по които нашето издание би могло да кандидатства с проект за получаване на финансиране?

Ще съм Ви безкрайно задължен за информацията, която, надявам се, ще ми изпратите в отговор на това мое писмо. Разбира се, нашето издание и нашият Център са открити за всякакви други възможни форми на сътрудничество между нашите толкова сродни организации, които ние или вие бихме могли да инициираме, при взаимен интерес, разбира се.

С поздрав: Ангел Грънчаров, главен редактор на философското списание ИДЕИ и ръководител на Центъра за развитие на личността HUMANUS

(P.S. Позволявам си да пратя копие от това писмо на имейлите на Ваши сътрудници, тъй като периодът, в който изпращам писмото си, е отпускарски и се боя то да не остане дълго време непрочетено.)

1 коментар:

Анонимен каза...

Нещо свежо и хубаво: http://neverojatno.wordpress.com/2010/07/27/65/