Представена публикация

Ще се намери ли благодетел, който да помогне да спасим списание ИДЕИ?

Списание ИДЕИ , което издавам от 12 години, е застрашено да умре поради крайната бедност на издателя му, моя милост, учител по философия, ...

неделя, 14 февруари 2016 г.

Ето къде човек може да си набави интересуваща го моя книга в нейно хартиено изданиеПоради запитванията по въпроса къде човек може да си намери хартиено издание на някоя от моите книги или учебни помагала отговарям:

В София моите книги, учебни помагала и също така издаваните от мен списания (ИДЕИ и HUMANUS) се намират само в книжната борса БОЛИД, намираща се на бул. „Искърско шосе“ 19, а по-точно в офисите на издателство ДИЛОК и също така (само някои мои книги) на изд. ИЗТОК-ЗАПАД. В книжарниците в цялата страна моите книги не могат да се намерят поради пазарната цензура, наложена от книжарите (те оценяват книгите ми за непазарни, елитарни и пр.). В големите вериги книжарници ако човек настоява да си купи някоя моя книга би могло да направи поръчка, те ще му я доставят след някой и друг ден.

В Пловдив всяка моя книга може да се купи единствено в книжарницата, която е срещу входа на централната сграда на Техническия университет в Пловдив, сградата, която се намира на улицата зад централната (стара) сграда на Пловдивския университет. Тази малка книжарничка е в блока, който е срещу входа на Техническия университет; вижда се като застанете пред неговия вход и гледате насреща. Там също така могат да се намерят и всички броеве на издаваните от мен философски списания, именно списанията ИДЕИ и HUMANUS.

Някои от книгите ми се намират и в книжарницата, която е в централната сграда на ПУ, вдясно от централния вход.

Това е информация за ония, които искат да си набавят някоя от моите книги в нейното хартиено издание.

ЗАБЕЛЕЖКА: Всяка моя книга, учебно помагало или някое от издаваните от мен списания също така можете да си поръчате и директно от мен на имейла, който се намира в раздел КОНТАКТИ на моя блог. Ще я получите при това по пощата и то със значителна отстъпка от цената - поради това, че ще спестим отстъпката, която е печалба за търговците.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Рамон Меркадер каза...

Муахахахахахаха, книгите му били елитарни, пазарна цензура му налагали!
Кой ще ти купи книгите бе, идиот завършен?
Това не ти е преди 10-ти, когато всеки тъпанар го издаваха и продаваха, а като не го купуваха хората, ги принуждаваха ("дама с кавалер").
Какво са ти виновни хората, че се издържат от продадени книги, а твоите очевидно нямат никога шанс да станат такива?
Муахахахаха, тъпунгер, цензура му били наложили, смешник смотан, само хабиш хартията и мастилата!

Димитър Смилянов каза...

Кот Василий, моля, посочете съвременни български автори, които се издържат само от продажба на своите книги. Може би Людмила Филипова e такъв, но друг?
Имам още един въпрос към вас: Чели ли сте някоя от книгите на г-н Грънчаров, или съдите за тях само от статиите му в интернет? Лично аз се опитах да прочета "Преследване на времето. Изкуството на свободата", но прекалено многото кавички и наклонен шрифт бързо ме отказаха от това мое намерение. Но въпреки това не се подигравам на автора. Със сигурност тази книга е смислена, просто на мен ми е прекалено тегава за четене.