Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Управлява ни човек, който не е чел нито една книгаКапо ди тутти мутри...

Появиха се сериозни съмнения дали г-н Премиеро Боко Борисов е чел и книгата "Винету". Защото там пише за разни неща - като мъжество, чест, приятелство, дълг... - за които той хал-хабер си няма. Нима ще се окаже, че ни управлява човек, който не е чел нито една книга?

Знаете ли що значи това? Ами ще се окаже, че единственото, което той знае, го е научил само от събратята си мутри и от... Тодор Живков!!! Майчице мила!!! Сега примерно сфащате ли защо он напоследък прави такива усърдни поклони по посока на Москва?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: