Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 8 май 2017 г.

Новият президент на Франция е и магистър по философия...Макрон - банкер и политик

Тридесет и девет годишния Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той ще стане най-младият президент на Франция.

Макрон е завършил елитния Институт за политически науки в Париж. Има магистратура по философия от престижния Парижки университет в Нантер. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

И какво от това, че имал магистратура по философия? Философ не се става или за да цитирам един приятел: Философията е безкрайното съзерцание и съзерцанието на безкрая… Затова ние философите сме духовните аристократи. Трябва да сме благодарни на съдбата, че сме философи. И на родителите си, защото философите се раждат, а не стават. Философията не е образование или професия – тя е „дар божий”.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч "колега", Вие се представяте за "философ", но бихте ли излязъл от дълбоката нелегалност-анонимност, щото един човек, който крие личността си, пък в същото време има претенцията, че е... "философ", или просто не знае какво говори, или пък е нещо, което изобщо няма никакво отношение и към философията, и към човешкото изобщо?! :-)

Анонимен каза...

Таваришч Грънчаров, истерическите ви слюнки не представляват никакъв аргумент. Пайнимейте ли въй меня?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, Ви проговороли па руский даже?! И где Ви видите "истерические слунки", таваришч?! :-) Я просто над Вами смеюсь... Вы фантазьор, таваришч!!!