Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2011 г.

Медийните манипулации в полза на руския АЕЦ в Белене станаха безогледно-нагли

Посоката, в която ни тегли руската тройка - БСП, АТАКА, ГЕРБ - не може да бъде друга.

БСП винаги е защитавала руските интереси повече от българските. Няма как да е другояче, щом все още не е осъдила терористичното си минало като БКП. Само със смяна на името не може да се преобрази в демократична партия. Атака демонстрира ултранационалистическо поведение, но никога не засяга руските интереси.

За първи път ГЕРБ открито демонстрира позиция в полза на Русия. За този, който е гласувал за тях, може и да е изненада, но като се знае, че те произлизат от нереформираните служби за сигурност, не е чудно да се открият там сторонници на руският интерес. Общият произход е това, което сближава позициите на тези привидно три различни партии.

Различията идват от пропагандата на т.н. български медии. От тях се вижда как Борисов хули комунистите, Сидеров прави циганите на сапун, ако му дадат властта, а БСП винаги е на страната на бедните и онеправданите - нищо че техните кадри притежават почти цялата българска икономика.

Медиите в България могат да раздухат някои новини а други бързо да забравят. Общественото мнение у нас се влияе най-силно от телевизията, а повечето от телевизии са с едни и същи собственици, близки по произход на БСП.

Така резултатът от действията на партиите от руската тройка се потулват, а надуването на мускули и фалшивите закани се преекспонират. Това се нарича пропаганда и е много добре развито в тоталитарните общества - или в такива с тоталитарни елементи, проявени в различни степени. Желание за увеличаване на тези елементи в упралението на ГЕРБ са налице.

Скоро гледах филм за Че Гевара. Истински касапин, представян от пропагандата на социалистическа България за интернационален герой. Ето така черното може да стане бяло, скъпата АЕЦ става изгодна, земетръсният район става безопасен, международното положение - благоприятно за строителство на руски АЕЦ.

Ако Америка е страната на Кока Кола, то България е страната на пропагандата. Много рано радио Свободна Европа прекрати предаванията за България.

Автор: Стефан

1 коментар:

Анонимен каза...

Господине, в кои български медии сте прочел, че личният телохранител на Тодор Живков „хули комунистите“? Ако с това искате да оправдаете онези, които гласуваха за Бойкоборисовия герб, не Ви прави чест! Ако гласувалите за Кобурга могат по някакъв начин да бъдат оправдани, че са били заблудени, то за онези, които пуснаха гласа си за личния телохранител на престъпника Тодор Живков, няма никакво оправдание. Те гласуваха с ясното съзнание, че пускат гласа си против България и следва да бъдат заклеймени „во веки веков“!

Петър Драгулев