Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 април 2014 г.

Украйна се съпротивлява, Молдова се съпротивлява, руската интелигенция се съпротивлява - ние добродушно се хилим на зловещия корпоративно-търговски политически цирк



За пореден път Дудукът е описан добре - почти изчерпателно (виж За новия политик. Сериозно... ако е възможно, автор: Иван Бедров). Лицето е напълно безинтересно като индивид - неговата стойност е в типологичната му характеристика. Дудукът олицетворява степента, в която е дегенерирала българската публичност, отнасяща се за пореден път с лека ирония към драматичното опошляване на обществения ни живот. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

С цялото ми уважение към г-н Минчев, но това са глупости. Във всички посткомунистически страни има комунисти, които аплодират Москва, и антикомунисти, които се борят срещу Москва и това се отнася и за България. А все новите и нови фалшиви партии не са никаква изненада, те са начинът на комунистите да контролират политическия процес. Между другото по този начин комунистите разширяват базата си, защото само БКП-БСП при свободни избори не можа да покрие целия спектър и да вземе всички гласове. Чрез фиктивни десни, леви и популистки партии комунистите обаче винаги имат 100% от гласовете в парламента. Това е главният фокус на, чрез който комунистите контролират тези страни. Затова за голямо разочарования на Ангел Грънчаров трябва да кажа, че няма за кого да се гласува – за когото и да подадем своя глас, винаги печели БКІ-БСП и тук няма никакви по-големи и по-малки злини, всички са еднакво неприемливи. Алтернатива щеше да бъде ДСБ, но ако се явяваше самостоятелно, а не в коалиция с мафията и олигархията в т.нар. „Реформаторски блок”.

Колкото до Украйна, Молдова и т.н. – те са само началото на финалната фаза на руската стратегия, която става все по-агресивна. Беше само въпрос на време Русия да прояви отново истинската си антагонистична природа спрямо Запада и неколцина анализатори предупреждавахме за това от години. За нас, обявяваните за «хлопащи дъски» наблюдатели сегашното развитие не е изненада, напротив, то е очаквано и напълно логично. Да видим сега нашите критици какво ще кажат. След планираното стратегическо отстъпление 1989-1991 Русия очевидно е готова за ново настъпление, но при много по-благоприятни за нея условия, отколкото за стария СССР. И това е само началото. В един момент, когато маските паднат окончателно, Западът, разбира се, все пак ще разбере истинския характер и намерения на режима в Москва, но може би вече ще е късно.

Ангел Грънчаров каза...

Това, простете, са кагебистки глупости, които Вие така усърдно разпространявате - и по този начин спомагате да се бетонира олигархичното статукво. Има, разбира се, за кого да се гласува, има доказано проевропейски политически сили, които заслужават моя глас - и гласа на автентичните антикомунисти и демократи, които не се поддават така лесно на кагебистките спекулации, разпространявани от глашатаи като Ваша милост.

Анонимен каза...

Грънчаров, тоя Бареков е селски пич народен простофиля, но много от бълхарите са същите, така че защо да не го изберат, а?...

Нали ти казах 100 пъти, че ти и Костов не сте популярни в тая изкривена комунистическа страна, виждаш го и сам, нали?...

Ти ако беше в Америка (Англия, Австралия) щяха да те харесват 90% от хората, сам съм го изпитал от твое име... Но в BG те не те вземат насериозно, тия пуяци празноглави...

А.

Анонимен каза...

Напротив, тъкмо Вие спомагате за бетонирането на олигархичното статукво с гласа си за производните на БКП. Смея ли да запитам кои са тези „доказано проевропейски политически сили», които възнамерявате да подкрепите? Не трябва да се отдаваме на пожелатено мислене и да си затваряме очите пред реалността. Има безизходни ситуации, в които просто няма за кого да се гласува. Ама как така, нали това е комунистическата пропаганда: всички са маскари! Не трябва ли да сме активни политически – как така да си седим у дома, това е недопустимо! Иначе аз вече казах: доколкото в посткомунистическа страна въобще може да има автентична партия, това е ДСБ и аз на драго сърце бих дал гласа си за нея, но не и в комбинация с мафията от «Реформаторския блок». Компромиси, разбира се, трябва да се правят, но те имат своите граници.

Между другото бих искал да Ви запитам за кого бихте гласували в Русия или Украйна. Кой са там според Вас „доказано проевропейски политически сили»?

Анонимен каза...

ДСБ и СДС са доказано проевропейски сили. За тях може да се гласува като се подкрепи Реформаторския блок. Тезата "аз съм по-голям католик от папата", която тук се опитвате да ни я пробутвате, я оценявам като лицемерна и по тази причина - като вредна. Има за кой да се гласува от проевропейски и демократично ориентираните хора. Тезата че нямало за кого да се гласува обслужва приятелите на кагебисткото статукво.

Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

За ДСБ спор нямаме, а при СДС или по-точно отломките от СДС въпреки вербалните декларации за Европа все пак трябва да се поставят няколко големи въпросителни. Въпреки това аз бих могъл да преглътна СДС, както приех навремето Синята коалиция и гласувах за нея. Само че РБ е повече, отколкото мога да приема, най-вече поради присъствието на „България на гражданите”, което не може да се тълкува другояче, освен като един вид продължение на най-антибългарска формация НДСВ + ренегати от ДСБ и СДС. Разбира се, възможно е да се използва преференцията и да се опита Светльо Малинов да бъде избутан напред, още повече че РБ явно не може да има повече от един евродепутат (и по-скоро няма да има нито един), но това няма как да стане, защото куневистите от своя страна ще „преференцират” Кунева и тъй като ДСБ и ДБГ имат приблизително еднакъв брой гласоподаватели, преференцията в крайна сметка няма да има ефект и листата няма да се преподреди.

Имайте предвид, че ВСИЧКИ партии и политици в посткомунистическите страни, които имат достъп до медиите, автоматично стават подозрителни, защото за истинската опозиция никой няма да чуе и разбере. Най-пресният пример за това е Бареков, а СДС, БББ, НДСВ, ГЕРБ, Атака и т.н. също бяха създадени от и чрез медиите. Това, че ФД и особено Костов не се вписаха 100% в комунистическия сценарий, е една щастлива случайност и изключение. Да се очаква обаче, че подобни случайности ще се повтарят непрекъснато, е наивно. Кака Меги Кунева няма да изневери на своите създатели и спонсори. Не е важно както говорят тези хора, важно е какво правят, а със своите действия те винаги ще са в угода на мафията и в ущърб на българския народ.

Осъзнавам, че ситуацията наистина е отвратителна и сте прав, че негласуването обслужва КГБ. Само че и гласуването също обслужва КГБ. Това е старата гадна тактика на КГБ: той владее перфидната практика да инфилтрира и контролира всички страни и партии и по този начин да държи ситуацията под контрол независимо от вота на избирателите, и то не само в посткомунистическите страни, а вече и в ред стари демокрации. Левицата в старите демокрации по принцип се асоциира с Москва и проруски тежнения, но междувременно Москва е успяла да проникне и в десните, консервативни партии и кръгове, особено след като Путин успя да се позиционира като десен, консервативен защитник на традиционните ценности, което, разбира се, е измама и заблуда. Но хората и дори сериозни политици се хващат на тази въдица.