Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 април 2016 г.

Леките коли са "буржоазна отживелица" и следва да ги забраним!



Ralitza Kovacheva: Забраната на споделеното пътуване трябва да бъде само първата стъпка. Втората, и по-важна, е общественият транспорт да стане задължителен.

Кратък мой коментар: Да, следва също така да обявим леките коли за "буржоазна отживелица" и на това основание следва да ги забраним! :-) Още повече че благодарение на тях се подчертават социално-имуществените неравенства, което изнервя социално слабите. Като не можем всички да се возим в Мерцедеси - тогава всички ще се возим в обществен транспорт. И тогава ще настъпи епоха на всеобщо щастие и справедливост!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Интересно, прочети го, Грънчаров: http://www.periscope.bg/crime-chronicles/item/345-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8.html

Анонимен каза...

Не разбирам пролетарските опити за патос и оргиналничене. Първо ги водите на власт, после се правите че нямате нищо общо с тях, и ги иронизирате. Сами си ги избрахте и доведохте, сега мълчите като бити педераси от някой еуропейски комитет, кой точно ще ви се върже, не знам..

Слав Чо

Ангел Грънчаров каза...

Аз лично не съм водил Боко на власт. Който го е водил, да си отговаря. Нему, прочее, властта му я дадоха ченгетата от ДС като забелязаха, че има качества да бъде народен трибун, платиха на телевизиите и телевизиите вече свършиха мръсната работа да набутат боковия образ в сърцата на наивното простолюдие. Това е лесното разгадаване на феномена Боко...

Анонимен каза...

Ако имаше друго превозно средство (влак, кораб, самолет), при злополуки с което ежегодно да загиват толкова хора, колкото при катастрофи с коли, то отдавна да е забранено по целия свят. Само че политиците се занимават само с това безкрайно да променят Правилника за движение и да ожесточават наказанията. А логичната крайна стъпка на това развитие наистина би била забрана на автомобилите, но не, защото са „буржоазна отживелица“, както твърди както винаги свръхполитизираният А.Г. Само че аз не съм привърженик на такива крайни мерки. Мисля, че автомобилът означава индивидуална свобода, от която не бива да се отказваме, но той трябва да се използва разумно, нормално, умерено и дисциплинирано. Аз самият предпочитам да карам колело и рядко кола, която е на 30 години, но идеално подържана и само на 100 000 км. Ако всички бяха като мен, автомобилната индустрия отдавна да е фалирала – хаха. Но тя ежеминутно бълва все нови и нови димящи консервени кутии, респ. пушещи инвалидни столове, защото колите са горе-долу това.

Ангел Грънчаров каза...

Вие наистина ли не схванахте иронията в моето изказване? :-) Толкова ли сте настроен срещу мен, че ме възприемате за така тъп, или Вие самият сте, респективно, толкова тъп? Питам само.

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров. КАК побирате толкова злоба и истерична импотентност у себе си?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, проблемът са Вашите шантави възприятия. Къде видяхте "толкова злоба и истерична импотентност"? Може би у самата себе си? :-) Ний, другарко, се шегуваме, нима не го разбрахте? Забавляваме се с Вашата комуноидна глупост, с тъпотията на комуноидите! Сега загряхте ли?

Анонимен каза...

Хаха, иронията я разбрах, но все пак е показателно, че тя по някакъв начин е свързана с капитализма и комунизма. Аз самият, както казах, карам соцвозило на 30 години, а не Мерцедес, но не зашото не мога да си позволя нова кола, а защото не искам. Не че съм антипотребителски или носталгично настроен, но смятам за недостойно за един философ да обръща специалнко внимание на подобни тенекии. Старата кола е напълно достатъчна и аз си я поддържам перфектно, тя е част от семейството и има душа, за разлика от стерилните и бездушни нови автомобили. И не съм антитехнически настроен, напротив, разбирам от машини и двигатели.

Разбира се, ако бизнесът и прехраната тиз зависят от колата, няма нищо лошо в това да си купиш модерна с всякакви удобства и улеснения и след няколко години да я смениш.