Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 април 2016 г.

Кратко, ясно и лесно за сфащане разгадаване на тъй чудния народен феномен Боко Борисов



Една дама определи, че Боко бил... Господ; наложи се да реагирам, ето как:

Е, Бойко не е Господ все пак, не бива да преувеличаваме, знаете, он сам нарича Господ "Началнико"! :-) Бойко, тъй да се рече, е нещо като охрана на Господ (за който знаем, че е българин!), един вид Му носи шлифера...

Но очевидно има тесни връзки с Него, поради което, да речем, печели така лесно изборите...

Да ме прости Господ, че намесих името му в този контекст, но се наложи!

ДОБАВКА: Един кратък диалог по същата тема във Фейсбук:

Слав Чо каза: Не разбирам пролетарските опири за патос и оргиналничене. Първо ги водите на власт, после се правите че нямате нищо общо с тях, и ги иронизирате. Сами си ги избрахте и дояедохте, сега мълчите като бити педераси от някой еуропейски комитет, кой точно ще ви се върже, не знам...

Ангел Грънчаров каза: Аз лично не съм водил Боко на власт. Който го е водил, да си отговаря. Нему, прочее, властта му я дадоха ченгетата от ДС като забелязаха, че има качества да бъде народен трибун, платиха на телевизиите и телевизиите вече свършиха мръсната работа да набутат боковия образ в сърцата на наивното простолюдие. Това е лесното разгадаване на феномена Боко...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво, ченгетата от ДС, но как се връзва това с официалната версия за падането на комунизма? Нали народите въстанаха и свалиха комунистите и ДС и сега на власт са нови хора с нов морал, най-вече репресирани от режима и антикомунисти? Как при това положение ДС може да дава властта някому, остава непонятно. Другият вариант е, че никой никога не е свалял комунистите, те сами инсценираха своята смърт и затова сега могат да слагат този или онзи на власт по свой вкус. А третият вариант е, че те все пак са били свалени навремето, но някак успели отново да си върнат позициите, само че това някак не е особено убедително и правдоподобно.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, очевидно живеете на някаква Луна, на която нямате никаква представа какво реално се случваше тук, на Земята. Говорите за някакви "народни въстания", каквито не е имало, опитвате се да подмените реалностите с версии, които са угодни на КГБ-истката теория. При това непременно държите да изтъкнете, че комунистите са непобедими, те сами били свалили себе си и пр. А какво действително е станало в годините на прехода аз съм го представил в моите книги. Нямам какво друго да добавя.

Анонимен каза...

Така ли? Значи официалната версия на комунистите и КГБ според Вас е, че те сами са организирали свалянето си и това е било само една грандиозна манипулация? Това е много интересно. Можете ли да ми посочите източниците на това твърдение? Кога и къде Горбачов, Крючков, Младенов, Лилов, Луканов и т.н. са заявявали това? Та нали ако има наистина такъв план, те ще направят всичко възможно да го скрият!
Иначе е хубаво, че признавате, че не е имало никакви народи въстания – докато КГБ твърди точно обратното – че е имало въстания и старият режим е свален в резултат на тях.

Чел съм Вашите книги за промяната и прехода и ги намирам за много добри, само че на моменти им липсва малко дълбочина, но това е разбираемо, понеже вероятно не сте били запознат с теориите на някои бегълци от КГБ, които много подробно описват подготовката и провеждането на фалшивата промяна от страна на КГБ, което обяснява събитията след 1989 много по-добре. Между другото сценаристите от КГБ не са богове и всесилни, затова и плановете им след 1989 в много отношения се провалиха, даже имаше момент, когато можеше да се провалят напълно и в тези страни да се възцарят истинска свобода и демокрация, но те все пак успяха да се справят с тези опасни за тях тенденции. Пример в България в това отношение са 14 декември 1989 и правителствата на Филип Димитров и Иван Костов. Не че комунистите по това време бяха отстранени от власт, но периметърът на действие им все пак беше постеснен. Само че те успяха да обърнат нещата.И Това е разбираемо – винаги има опасност дори фалшивата демокрация да се превърне един момент в истинска.

Затова Вашите обвинения в кагебизъм са несъстоятелни, аз само леко коригирам и допълвам Вашите възгледи, но това явно няма как да Ви се обясни, понеже Вие нанякъде виждате заговори, опоненти и товарищи.