Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 юни 2016 г.

Нашият нов пореден кандидат-оправяч на нацията ни, да, обаче не виждам какво му е "новото", та он е абсолютно същият?!



Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, искам да те попитам щото виждам, че си нормален човек: има ли закон, под който да се подведат тези унизителни за държавния глава действия?

Gantcho Motchev

Ангел Грънчаров каза...

Да, има такъв закон: държавният глава (независимо кой и какъв е той) символизира и въплъщава нацията, единството на нацията, народният суверенитет. Обиждайки личността на президента, тия другари обиждат фактически народа. Да, ала мнозинството от народа не усеща обидата - понеже е изпаднал в непростимо малодушие. Ако не беше така, ако народът ни не беше изпаднал в това престъпно малодушие и имаше здрав дух, самоуважение и способност да се възмущава, то наказанието на тия, които се погавриха с държавния глава на България щеше да бъде безпощадно и мълниеносно: пълно презрение и игнориране на наглеците и мерзавците! Няма по-страшно наказание от това. Просто ако народът ни имаше здрав човешки и национален дух след този случай на толкова арогантна наглост целият български народ просто щеше да забрави за Слави Трифонов и компанията му. Тогава хилядни тълпи простаци нямаше да идат на концертите му. Той просто щеше да бъде забравен. Да, ама нима е възможно у нас войнстващата простащина да презре своите идоли? Едва ли простаците могат да се освободят от игото на простащината си така лесно. Има обаче надежда това да стане някога, как ще стане е друга интересна тема за обсъждане.