Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 14 юни 2016 г.

Как се раждат добрите учители?
Забравете за елегантните униформи и “умните” класни стаи, те са нищо без добрите учители. Всъщност отличните постижения на учениците рядко се дължат на модерните технологии, по-скоро са резултат от уменията и усилията на техните преподаватели.

Откъде се вземат тези кадри обаче? Раждат ли се или се изграждат добрите учители?

Тези сложни въпроси са залегнали в проучване, което оценява някои от най-брилянтните преподаватели в американските училища и колежи, но вероятно има някаква връзка и с българската действителност.

Учители на друго ниво

Как да се сдобием с по-висок процент от тези, така наречени “отлични учители”? Героичните примери, които сме виждали в някои филмови ленти като “Обществото на мъртвите поети” с Роби Уилямс и “Опасен ум” с Мишел Пфайфър са сякаш огромни изключения от правилото на действителността.

Убеждението, че учителят или носи в себе си това умение или не, се оказва погрешно. Всъщност повечето “обикновени” преподаватели биха могли да се превърнат в страхотни, ако преминат подходящия тренинг и придобият подходящата мотивация, е установило проучването. (Прочети ДОКРАЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: