Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 август 2016 г.

Благодарен съм на съдбата, че ме е опазила и от трите най-големи злини в този живот!



При тибетските монаси научих, че трите най-страшни неща, които могат да се случат на човека са красотата, славата и богатството.

Брад Пит (Цитиран от Ralitsa Kovacheva)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Интересно в такъв случай защо си е запазил богатството. Намирисва на дебело лицемерие като при почти всяко холивудско лайно.

Ангел Грънчаров каза...

Ами защото сам си е спечелил богатството, защото си е негово, затова не го е раздал на жадните за чужди богатства комуноиди. Пък може и да е... мазохист, да му харесва да страда от злините, свързани с богатството... А може пък да е и благороден, т.е. да съжалява другите и да не иска да им причини злина - като им подари части от богатството си. Но иначе в мисълта му има голям смисъл, така е... да си красив, прославен и богат е много лошо, жалкото е, че тази истина хората масово не я съзнават...

Анонимен каза...

Няма да се плашиш. Важното е, че ти съзнаваш.

Анонимен каза...

Красотата, славата и богатството са три божествени дара. Брад Пит ги има в дори комбинация. Пожелавам на всички такива «зла»!

Lolita Nikolova

Анонимен каза...

Тези неща ни привързват твърде силно към един свят, в който сме за кратко.

Martin Demerdzhiev

Анонимен каза...

Определено ще можеш да преминеш през живота си и без тези неща. Даже е възможно дори да се чувстваш по-добре без тях и всичко, което си спечелил с труд ще ти е сладко.

Metalon Metalonov

Анонимен каза...

Успехите в живота си ние преживяваме чрез тялото си, чрез ензимите, които мозъкът ни произвежда. Човешката душа копнее да изпита всичко чрез тялото си и може би този копнеж е естествен. Само че, някои неща обогатяват душите ни, а някои ги осакатяват. Не трябва да забравяме, че всичко, което правим е, за да се обогатяваме вътрешно. Това възприятие дори може да превърне вредните действия в полезни.

Martin Demerdzhiev