Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 21 август 2016 г.

В европейската столица на мутро-културатаDaniela Miteva-Krokodilova: По повод едни жестоки пожари в Старозагорско преди години имах много дълъг разговор с шефа на пожарната. Това, което запомних от него беше: "Няма случаен пожар! Дори и при късо съединение някой пак не си е свършил работата. На приказките, че една сврака лапнала в човката си стъкълце, изпуснала го, то като лупа пречупило светлината и се запалил пожар, дори бебетата в яслата няма да повярват!"

КОЙ? има интерес от пожара в Пловдив е и въпросът и отговорът.

Минко Танев: Марк Лициний Крас бил сред най-богатите хора в Античността. Един от способите за натрупване на неприличното му по обем богатство е да изкупува изгорели постройки в Рим.

Julian Popov: Европейска столица на културата.

Nadezhda Kehayova: Тютюневите складове в Пловдив горят, а хората седят и гледат носталгично, възмущават се, снимат с телефоните си и качват коментари във фейсбук кой и защо разрешил това, вместо да носят кофи с вода и да помагат на пожарните, така както биха направили хората от онова време. Задава се война и когато започнат да трепят хора и да се търкалят трупове по улиците, така както горящите тютюневи складове се виждат от улицата, никой няма да помогне на хората в нужда, всички ще гледат съжалително, ще го коментират, ще качват снимки и видео във Facebook, Twitter, what's up и т.н., и т.н. Имаше ли дума ТОЛЕРАНТНОСТ, или това е някакво съчетание от букви, което аз си измислих сега?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това тук в Пловдив е вандализъм, безстопанственост от страна на кметството и затваряне на очите срещу хартии с образите на Алеко Константинов и Пенчо Славейков. Един ден нашите потомци ще се срамуват от простотията и подкупността ни, както ние сега се чудим защо са били разрушени Безистенът, Куршум хан и Хюнкяр хамам (Царската баня).

Radomir Parpulov