Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Преди три години на този ден споделено, припомням го, някой може пък да се заинтересува...


Ангел Грънчаров добави 2 нови снимки, 1 септември 2013 г.:

И двете поредни книжки на сп. ИДЕИ (българската, в "по-популярния" вариант, августовската, и международната, чисто научната, академичната и теоретичната, като приложение на списанието я издадохме, това е вече септемврийската книжка) вече са налични в хартиен вариант. Вчера ги докарах от печатницата в София, как ви се виждат, красиви са, нали? :-) Грешка нямат!


Много са красиви! Гордея се с тях - като техен родител, така да се рече; тях пък, простете за сантименталността, но ги приемам като свои деца. А като ги разтвори човек и като се зачете, красотите, на които може да се наслади душата ви, са още по-невероятни! :-)

Всички абонати на списанието скоро да очакват получаването на книжките си! Хубав неделен ден на всички желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: