Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 31 юли 2017 г.

Обръщение към млад човек, опитващ се да проумее реалностите на съвременния свят, но съзнанието му вече е пленено от левите конспиративистки лъжиКратък мой коментар: Чудесно е, че правите такива клипчета, в които открито си казвате мнението и позицията, но за жалост от думите Ви разбирам, че сте обременен от стари, от вехти, от негодни представи - повтаряте почти дословно марксистката, комунистическата "теория"; бих си позволил да Ви посъветвам да почнете да мислите със своя ум, та да отхвърлите бремето - или робуването! - на марксическите и комунистически (левите) догми. Желая Ви успехи в постигането на истината! Ще намерят истината тия, които я търсят упорито. Нещата не са така прости, както Ви ги обясняват доцентите по комунизъм от университетите (университетите са окупирани от лъжливата лява напаст и у нас, и на Запад!). Не вярвайте на лицемерните приказки на тия шарлатани, които Ви лъжат, че били много загрижени за бедните (а сами са доста богати!). И дума не вярвайте на тия лъжци, на тия лицемери!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Добре, бе, Даниелчо, защо учиш в Холандия, когато не те кефи Европейският съюз, демокрацията и човешките права са бутафория и тнт. Що не остана в България, че да не се срещаш с 'мешани' хора, а? Европейските ценности били глупости, заминавай за Русия - там ще се кефиш на евразийските ценности.

Emil Sokolov

Анонимен каза...

Emil Sokolov Защото, г-н Соколов както казвам във видеото Европейския съюз дава предимства, едно от които възможността ние да учим в чужбина. Но на фона, на идеята с която е създаден - затриването ни и превръщането ни в индивидите, които описвам - ЕС не е нещо, което ще възвеличавам. Жалко, че сте магистър по не знам си какво, нямате елементарно възпитание как да изразявате мнение. Жалко и че умствения ви капацитет стига до учебниците по икономика и до казаното по телевизията. А относно човешките права - аз мечтая те да бъдат приоритет на нашето общество, но за жалост не са и ме побъркват лъжите на които ни карат да вярваме.

Daniel Bogdanski

Анонимен каза...

Защо отиде да учиш в Европейски университет, бе? Нали ЕС е нещо лошо, защо не остана в България да се бориш за 'род и родина'. А?

Emil Sokolov

Анонимен каза...

Gospodin Garvanicharaov, momcheto, za razlika ot Vas e dosta po-zapoznato s neshtata, koito se sluchvat ili sa se slucvali ot stoletiq. Aman ot nerealizirani pisateli, psiholozi i da ne dava Bog prepodavateli kato Vas.

PS... umishleno izpolzvah imeto Vi kato Garvanicharov, zashtoto mi prilichate na garvan, koyto se hrani ot marsha.

PS.Ne me obvinqvayte, che pisha na latinica - nauchih se da pisha v latino govorqshta strana. otchitam go kato greshka.

Ivan Mayorov

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Майоров, това, че Вашата бедна представа за нещата Ви се струва меродавна показва и удостоверява само и единствено неинформираността Ви. И също така че робувате на представи (комунистическите), които животът и историята отдавна отрекоха.

Забелязвам, че много Ви вълнуват моите книги. Да се изказвате за книги, които не сте чел, е прийом, използван навремето от най-нискочелите комунисти с железо-бетонни глави! :-)

Анонимен каза...

Иване Майоров Меркандеров от Абстралия, поправи си неправилната представа! :-)
Гарваните не са птици хранещи се с мърша. При моите колоездачни обиколки на България и два пъти на Чехословакия (през соца!), втория път и до Дрезден, на връщане през Дечин!, съм ги виждал, заедно с чайки и гларуси (на десетки километри от крайбрежието) да кълват по прясно изораните ниви...сещаш ли се що!?
Навярно се сещаш...:-)

2017.08.01г. Владимир Петков-Трашов