Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 31 юли 2017 г.

Обръщение към млад човек, опитващ се да проумее реалностите на съвременния свят, но съзнанието му вече е пленено от левите конспиративистки лъжи



Кратък мой коментар: Чудесно е, че правите такива клипчета, в които открито си казвате мнението и позицията, но за жалост от думите Ви разбирам, че сте обременен от стари, от вехти, от негодни представи - повтаряте почти дословно марксистката, комунистическата "теория"; бих си позволил да Ви посъветвам да почнете да мислите със своя ум, та да отхвърлите бремето - или робуването! - на марксическите и комунистически (левите) догми. Желая Ви успехи в постигането на истината! Ще намерят истината тия, които я търсят упорито. Нещата не са така прости, както Ви ги обясняват доцентите по комунизъм от университетите (университетите са окупирани от лъжливата лява напаст и у нас, и на Запад!). Не вярвайте на лицемерните приказки на тия шарлатани, които Ви лъжат, че били много загрижени за бедните (а сами са доста богати!). И дума не вярвайте на тия лъжци, на тия лицемери!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Добре, бе, Даниелчо, защо учиш в Холандия, когато не те кефи Европейският съюз, демокрацията и човешките права са бутафория и тнт. Що не остана в България, че да не се срещаш с 'мешани' хора, а? Европейските ценности били глупости, заминавай за Русия - там ще се кефиш на евразийските ценности.

Emil Sokolov

Анонимен каза...

Emil Sokolov Защото, г-н Соколов както казвам във видеото Европейския съюз дава предимства, едно от които възможността ние да учим в чужбина. Но на фона, на идеята с която е създаден - затриването ни и превръщането ни в индивидите, които описвам - ЕС не е нещо, което ще възвеличавам. Жалко, че сте магистър по не знам си какво, нямате елементарно възпитание как да изразявате мнение. Жалко и че умствения ви капацитет стига до учебниците по икономика и до казаното по телевизията. А относно човешките права - аз мечтая те да бъдат приоритет на нашето общество, но за жалост не са и ме побъркват лъжите на които ни карат да вярваме.

Daniel Bogdanski

Анонимен каза...

Защо отиде да учиш в Европейски университет, бе? Нали ЕС е нещо лошо, защо не остана в България да се бориш за 'род и родина'. А?

Emil Sokolov

Анонимен каза...

Gospodin Garvanicharaov, momcheto, za razlika ot Vas e dosta po-zapoznato s neshtata, koito se sluchvat ili sa se slucvali ot stoletiq. Aman ot nerealizirani pisateli, psiholozi i da ne dava Bog prepodavateli kato Vas.

PS... umishleno izpolzvah imeto Vi kato Garvanicharov, zashtoto mi prilichate na garvan, koyto se hrani ot marsha.

PS.Ne me obvinqvayte, che pisha na latinica - nauchih se da pisha v latino govorqshta strana. otchitam go kato greshka.

Ivan Mayorov

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Майоров, това, че Вашата бедна представа за нещата Ви се струва меродавна показва и удостоверява само и единствено неинформираността Ви. И също така че робувате на представи (комунистическите), които животът и историята отдавна отрекоха.

Забелязвам, че много Ви вълнуват моите книги. Да се изказвате за книги, които не сте чел, е прийом, използван навремето от най-нискочелите комунисти с железо-бетонни глави! :-)

Анонимен каза...

Иване Майоров Меркандеров от Абстралия, поправи си неправилната представа! :-)
Гарваните не са птици хранещи се с мърша. При моите колоездачни обиколки на България и два пъти на Чехословакия (през соца!), втория път и до Дрезден, на връщане през Дечин!, съм ги виждал, заедно с чайки и гларуси (на десетки километри от крайбрежието) да кълват по прясно изораните ниви...сещаш ли се що!?
Навярно се сещаш...:-)

2017.08.01г. Владимир Петков-Трашов