Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 септември 2007 г.

Поклон пред българските учители за достойната гражданска позиция

Статията ми Една почти невероятна, съвсем правдива и крайно възмутителна история излезе в няколко новинарско-аналитични сайта: Актуално.ком, News.CLUB.BG и Коментари.ком. Тя преди това излезе и в BGReporter.com, като в някои от сайтовете вече тече оживена дискусия по проблемите, които поставя тази статия в контекста на учителската стачка. Можете по указаните връзки да проследите тези дискусии и също така да изкажете и своето мнение. Същото се отнася и за моя блог, който винаги е открит към споровете, различните гледни точки и сблъсъка на всякакви аналитични мнения.

Искам да поздравя българското учителство за гражданското мъжество и доблест в тия дни. Моралната правота е на ваша страна, български учители и колеги: затова бъдете непреклонни! Със своята позиция българският учител чертае перспективите пред българското образование, което, както се видя, се развива в последните години на автопилот. Защото този министър и образователната бюрокрация имат за последна грижа образованието на нашите деца: те са загрижени единствено за собственото си оцеляване. Главният проблем, който поставя тази стачка, не е просто повишаване на учителските заплати, както буквалистки изразяват случващото се угодническите на властта медии. А той касае искането за промяна на същностната страна: начините за повдигане на нивото и качеството на българското образование.

Поклон пред вас, български учители! Все повече и повече хора у нас ви се възхищават за това, че проявявате такова високо гражданско съзнание! На всички нас, гражданите на България, ученици, родители и пр. вие преподавате в тия дни най-необходимия ни като общество урок: урок по гражданско мъжество, достойнство и доблест!

Няма коментари: