Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 септември 2007 г.

Да живее свободна, демократична и европейска България!


Добавям от себе си това "европейска" неслучайно: щото някои тълкуват независимостта ни като опозиция на европейското, пък дори и на самата демокрация. Да, днес е Денят на независимостта на България, днес е денят на тържеството на българската свобода. Свобода и независимост се припокриват. А и независимостта, и свободата се невъзможни без тази "европейска измишльотина" демокрацията, която е като трън в очите на мнозина наши горещи патриоти, обърнали взора си с надежда на Изток, към тираничната азиатска империя отвъд Румъния и Украйна.

На днешния ден, на 22 септември, но в далечната 1908 г. в църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново, княз Фердинанд прочита манифеста за обявяването на Независимостта. Отслужва молебен за благоденствието на българската държава - символичен акт, символизиращ продължението на Второто българско царство.

След това министър-председателят Малинов прочита отново манифеста на историческия хълм Царевец пред събралото се хилядно множество.

Провъзгласяването на България за независима страна е голям успех и признание за българската дипломация. България се превръща от васално княжество в царство България. Държавният глава Фердинанд вече се титулува Цар. Династията му получава титлата, която неговият внук Симеон натика в калта, влизайки в престъпен сговор с убийците на чичо си - комунистите! Но това вече е друга история!

Впрочем, въпреки всичко, да живее свободна, демократична и европейска България!

Няма коментари: