Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 май 2008 г.

Аман от тоя Брюксел бе, какво още искат от нас, айсиктир бе?!

Тия от Брюксел вече станаха досадни: все недоволни, все претенции към нас, аман от тяхната придирчивост! Какво толкова искат от нас, та така притискат толкова съвестното ни и работливо правителство? Ето, погледнете какво чета, пък се възмутете и вие, щото така повече не може да продължава:

Всяко действие на България се очаква от страна на Европейската комисия с напрежение, внимание, настойчивост и с голяма надежда. И най-малкото преместване напред ще бъде посрещнато и отчетено от Брюксел с облекчение. Това заяви българският еврокомисар за защита на потребителите Меглена Кунева пред БНР в неделя по повод проблемите на страната си със спрените плащания от част от еврофондовете и сигналите от Брюксел за допълнителни санкции срещу страната ни, включително пълно замразяване на средствата от ЕС.

Наистина прекаляват: с голяма надежда чакали нещо да се промени! Щели с облекчение да посрещнат и най-малкото преместване в положителна насока - айсиктир бе, писна ни вече! Те какво искат, правителството ни, и обръчите с фирми към коалиционните партньори да престанат да крадат ли?! Ами ако не крадат, какъв тогава е келепира от властта? Абе тия от Брюксел чуват ли се изобщо какво приказват? Щели да спрат еврофондовете, та да няма откъде да се краде: не е вярно това, има откъде да се краде. Като са спрени фондовете от Европа, ще си крадат от нашите, от тукашните ни фондове. винаги има откъде да се краде, важното е желанието да го има. А такова желание за крадене у нашите управляващи коалиционни партньори го има, и то в превъзходна степен. Няма да се излагаме я?!

Щели европейците тук за седмица-две да скъсат управниците ни от проверки, та да видят дали да пуснат някои фондове, или да ги замразят съвсем. Всичко ще се разбере в доклада, който се чака към средата на юни. Станишев обяви стахановско движение за спешно заблуждаване на Брюксел по всички линии, където и както може требва да се имитира активност, старание, демонстриране на съвестност и пр. Е, ние цял народ лъжем, и то десетки години вече, та някакви си префърцунени наивни европейци ли няма да излъжем? Ще ги излъжем и още как, ще видят те, паднали са си на майстора!

И нашата комисарка удари едно рамо на другарите си от правителството, е, и тя българска душа носи, и тя ще помага с каквото може за да се баламосва не само народецът тука, ами и ония хиени от Брюксел:

Поскъпването на храните тревожи цяла Европа, но като призовава страните към предприемане на мерки Европейската комисия няма предвид административно им регулиране, допълни Кунева. Тя цитира анализ на цените на 500 стоки в страните-членки на ЕС, но без присъединилите си през 2007 г. България и Румъния, според който има драстична разлика в цените на стоките в различните държави. Тя достига до 30 на сто. Повишението на хранителните продукти в някои държави пък е достигнало 40 на сто.

Явно вина за скока на цените у нас и за стопяването на доходите на хората не носи правителството, ами вина носят... обстоятелствата из цяла Европа, затоплянето на глобалния климат и шибаното място, където нашата галактика си е избрала във Вселената! А иначе правителството ни си е най-социалното, каквото изобщо имаме, и требе да се гордеем с него. Каквото може, дава на хората, я по 5, я по 10 % подхвърля на огладнелите пак пенсионери, оти избори идат, не е шега тая работа! Требе да се прави нещо, та да сме пак у властчицата, щото иначе не може: фондовете като потекат, да не допуснем опозицията да ги дои?! тая нема да стане никогаш!

А пък ако много знаят тия от Брюксел то и ние можем лесно да им скроим шапката. Ще направим така, че целиот народ да поверва, че вина за скока на цените има не друг, ами самият този Брюксел. Тогава хората, разбира се, ще възроптаят, и ще пожелаят да ни се махне от главата тоя гаден Брюксел. Пишман ще стане Брюксел от нас, ама и ние ако станем пишман че сме улезли у него, ке бегаме, нема страшно! Народецот като възроптае срещу Брюксел, тогава пак ще се улезим (ухилим) най-приятелски на Русия и на Китай, и що пък да не направим съюз със тях?! Айде де, ще ни плашат те със санкции, ние пък ще ги плашим, че ще излизаме от тоя ЕС, от който далаверата нещо хептен не върви. виж, с таварищите от Русия и от Китай ще си се разбираме перфектно, оти сме все си от една мая направени.

Така че тия от Брюксел да мълчат и да пускат фондовете, ний пък знаем какво да правим с тях, нема страшно. Те нас да не ни мислят за балами, нема такова нещо, оправни сме и тях ще ги оправим като едното нищо...

2 коментара:

Анонимен каза...

Мисля си, че комунистите имат разработен план и ако поискат, могат да извадят България от ЕС.Той е и много лесен. Масова пропаганда с всичките им средства, че членството ни в ЕС непрекъснато влошава положението ни и че всички злини идват от там. Ще ошашават бедния и отчаян народец. Ще направят референдум и резултата ще е 80% против ЕС, 4% за и 16 негласували.
Каменов

Ангел Грънчаров каза...

Напълно споделям опасението Ви, г-н Каменов, аз също смятам, че такъв един вариант съвсем не бива да се изключва, защото правилата, което ЕС иска да наложи, съвсем не са по вкуса на нашите комунисти-мутро-мафиото-ченгета. На тях особено много им приляга азиатско-руското олигархично беззаконие и деспотията, точно то лежи в най-съкровените ъгълчета на сърцето им. Аз лично смятам, че проевропейската линия в българската политика съвсем не е окончателно възтържествувала у нас, и че тепърва ще се води битката за окончателното оставане на България в сферата на западната ценностна и жизнена култура - или пък за връщането й към руско-азиатската ос на олигархично-мутренския произвол. Тези две тенденции в момента се намират в жестока борба, която все още не се съзнава, води се сякаш подмолно, но в един момент натрупването ще доведе до изблик, и тогава трябва да се действа решително - от всички привърженици на свободата и на демокрацията - за оставането на България в западната сфера.