Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 май 2008 г.

Поздрав към всички българи с химна на антикомунистическа Полша

Иван Бедров има заслугата да ме подсети за тази песен и за този поздрав към нас, българите. Защо го правя ли? Ами защото поляците са един отдаден на свободата, смел и най-непримирим към комунизма достоен народ. Поляците са това, което ние не сме - за жалост не сме. Те обаче ни дават на нас, българите, един нравствен пример, и ако поне малко се трогнем от примера им, България скоро ще стане съвсем друга. Убеден съм в това. И затова ви моля: изслушайте внимателно тази песен, та белким ви зарази, приятели, вечно животворният дух на свободата:



Аз лично, слушайки тази песен, не мога да не си поплача: не знам защо, може да е от старост, може да е заради пристрастеността ми към свободата, може да е от нещо друго, знам ли?! Ето и сега пиша това със сълзи на очите... и си мисля, че ако повече българи се развълнуват поне малко като мен, наистина нашата България ще стане друга! Дай Боже!

2 коментара:

Анонимен каза...

Костов да бъде подведен под отговорност като престъпник, който е допринесъл за щета. Как така един обикновен магазинер, домакин или друг служител ще носи наказателна отговорност за причинена вреда, а този ликвидатор унищожил цяла държава ще се измаква сух от подкупите! Ясно е за каво става дума - да бъде принуден да възстанови щетите и да бъде пратен в затвора. Пък да видим тогава дали другите с голите гъзове, задрапали да стават политикани, ще смеят да крадат.

Ангел Грънчаров каза...

ОК, а нещо за товарищите да кажеш, те крадоха както никой не е крал, недей да ги обиждаш и да им отнемаш приоритета в кражбите, щото ще се обидят и ще те дадат под съд в Европейския съд; ами обидно е да не признаваш заслугите на най-големи разбойници и крадци, които историята помни - комунистите! Бързо да им се извиниш! :-)