Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 май 2008 г.

Управляващите нямат политическа воля за борба с мафията

Лидерът на опозиционната партия ДСБ и бивш премиер Иван Костов заяви, че БСП е започнала предизборната си кампания за парламентарните избори през 2009 година.

В изказване пред Народното събрание, Костов подчерта, че депутатите от ДСБ настояват за промени в изборното законодателство, с които да се спрят купуването на гласове и изборният туризъм.

Друг приоритет на ДСБ е усвояването на европейските средства. Прогнозата на Костов обаче е, че в скоро време пари от Европа няма да има, защото те не се усвояват по правилата.

Той припомни за предложението на ДСБ да се създаде постоянна комисия, която да контролира усвояването на европейските средства.

Управляващите нямат политическа воля за борба с мафията, а изказването на вътрешния министър Михаил Миков, че в България няма мафия е предизборно обръщение на БСП към самата мафия, смята Костов.

Според него това било покана мафията да подкрепи БСП, а социалистите да се отблагодарят като продължат да я защитават и да подкрепят нейното съществуване.

По-рано днес, британският "Дейли Телеграф" писа, че българската мафия процъфтява с помощта на служители на вътрешното министерство, които би трябвало да ги преследват.

"Телеграф" посочва, че Европейската комисия заплашва да спре средства в размер на милиарди паунди, ако българските власти не прекъснат връзките си с организираната престъпност.

Това е характерно за цялата система, казва за вестника високопоставен представител на ЕС. 150 поръчкови убийства са извършени без нито една присъда. Нашите хора за борба със сериозните измами казват, че всеки път, когато отиват в София, всичко изтича веднага към организираната престъпност.

Мафията в България играе централна роля в трафика на хора, проституцията и търговията с антики в Европа и парите, спечели от контрабанда на наркотици, се използват за финансиране на български политически партии, добавя той.

(Източник: Кафене.нет)

1 коментар:

Анонимен каза...

Основният проблем на политическата система на България се казва РУСИЯ. Минимум 80% от проблемите в България, както и в цяла Източна Европа, се дължат на това, че Москва продължава да контролира тези страни в същата степен, както преди 1989. Вероятно не повече от 20% от трудностите при изграждането на демокрацията са резултат от „националните особености”, „народопсихологията” и т.н. Ето това е фундаменталното обяснение за неефективността на партиите, институциите, за мафията, корупцията и пр. Ако българите, чехите, поляците и пр. наистина бяха оставени САМИ да решават проблемите си, нещата в Източна Европа щяха да изглеждат съсвсем другояче. Ако си имахме работа с БЪЛГАРСКИ комунисти, тайни служби и мафия, отдавна и с лекота да сме се разправили с тях. Но те черпят жизнени сили и сокове от голяма сила, която стои зад тях – Русия.

Петър Цибулка, чешки дисидент и антикомунист: "Аз съм убеден, че комунистите и техните тайни служби, свързани с Москва, никога не са губели властта в Чешката република. Така че приемането на Чехия в НАТО с нищо не накърни позициите на Москва. Ръководни кръгове в Съединените щати погрешно мислят, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога. Разбира се, Чешката република ще подкрепя САЩ с декларации и думи; но делата на чешкото правителство винаги ще застрашават американските свободи и ценности. Съществено е политическото ръководство на Съединените щати да разбере тази реалност колкото се може по-бързо и да упражни максималем натиск, за да бъдат заменени политическите структури във всички посткомунистически страни с истински приятели на демокрацията. Ако Америка продължава отношенията с комунистическите престъпници както през изминалите 18 години, тя ще бъде разрушена и ще стане жертва на своите политически и икономически грешки."

Българското гражданско общество не е толкова слабо и българите не са толкова неориентирани политически, с ниска политическа култура и морално притъпени, както обикновено се мисли и твърди. Напротив, те направиха много повече от всички други източноевропейци между 1989 и 1997, за да се освободят от комунизма. Свалям им шапка. Никой друг народ в бившия соцлагер не е влагат такива титанични усилия в борбата с комунизма - демонстрации, шествия, стачки и пр. почти без прекъсване в течение на 7 години! Но не може да се очаква от хората да стоят непрекъснато на улицата в продължение на 18 години. Именно на тази умора разчиташе и разчита Москва, когато доведе Симеон в България. Което обаче не изключва хората пак да възстанат, „когато му дойде времето”. Те не са чак толкова големи идиоти и доста ясно виждат какво става, нищо че са уж „пасивни”. Тази мнима пасивност е израз на гняв и омерзение. Както казва крал Филип в „Дон Карлос”: „La debolezza in me puo diventar furor… tremate allora…”- „Слабостта у мен можа да се обърне в гняв... Треперете тогава...” Или както пее Шаляпин: „Но настанет пора и проснется народ...” Москва ще бъде много неприятно изненадана в един момент, когато многобройните уж апатични, a всъщност СВРЪХПОЛИТИЗИРАНИ и ПОЛИТИЧЕСКИ интелигентни негласуващи българи се активизират. България все пак не е Русия, българите въпреки всичко не са руснаци и кремълските политтехнологии на товарищите „велики политолози” Павловский, Никонов и Со. ще работят само довреме.