Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Днес Русия е най-голямата заплаха за сигурността на страната ни

В блога ExtremeCentrePoint прочетох за това Отворено писмо до руския посланик в България Юри Исаков, което е написано от Гражданска иницатива "Справедливост". Идеята им е чудесна: след като българските институции не реагират когато арогантни путински чиновници потъпкват нашето национално достойнство, остова да реагираме ние, гражданите. Който иска да изрази позиция, да покрепи Писмото, струва ми се, че може да го направи ето тук. А иначе текстът ми хареса, написани са съвсем верни и точни неща, зад които като български гражданин заставам изцяло.

Всеки може да прочете пълния текст, аз искам да приведа тук един развълнувал ме заради справедливостта и също заради сполучливия си израз момент:

България е суверенна и независима държава.

България е член на Европейския съюз и НАТО. Днес те са нашите най-близки приятели и партньори.

Усилията Ви да вбиете клин между нас и тях ще останат напразни, защото такава е волята на българския народ. Затова България няма да стане „задунайская губерния“, нито „троянски кон“ на Русия в Европа.

Днес Русия е най-голямата заплаха за сигурността на страната ни и това ще бъде така, докато в държавата Ви не се изгради функционираща демокрация.

Рано или късно, с развитието на технологиите и с помощта на нашите партньори, ние ще се освободим от руската енергийна зависимост. Чувствата на неприязън, които сега предизвиквате, ще останат много по-дълго в душата на българина.

Ако не можете да разберете тези прости неща, продължавайте така и занапред. Няма да постигнете нищо друго, освен да заличите и онова дълбоко чувство на признателност, което ние българите изпитваме към руския народ и Царя-Освободител.


Много точно и добре е казано всичко това. Трябваше някой да го каже на тия, които толкова усърдно работят за защита на имперските попълзновения на путинска Русия у нас. А сред тях са и "нашите" управници - защо "наши", чувам ли се какво говоря, та те са си техни, на Путин, на Русия?! - Гоце Седефчович Първанов, Сергей Дмитриевич Станишев, Ахмед Доганович и Симеон Борисович Фердинандов (така последният, предполагам, е записан в архивите на КГБ, на което така усърдно служи!). Позорът обаче е за нас, че търпим точно тия да ни управляват, продавайки до един всички наши национални интереси...

13 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

В блога ExtremeCentrePoint написах следния коментар:

Благодаря, че ме информирахте за писмото, много вярно и точно е казано всичко, поздравления за авторите му! Призовах за подкрепата му и в своя блог. Не обръщайте внимание на този екзалтиран поклонник на водкопойците, който е писал преди мен: пълно е с руски мекерета и продажници из хубавото ни отечество. Радвам се, че са казани тия справедливи думи пред руския посланик, аз предлагам нещо да се направи, та писмото да стане известно и в средите на руската опозиция. Примерно да се преведе и да се прати до малкото независими руски медии.

Unknown каза...

Не Русия,а Турция е най-голямата заплаха за България

author каза...

Спрете вече да плюете Русия,безсрамници долни,вижда се кой прави войни в момента,в които ние,като верни кученца вземаме участие без да ни е работа...

Анонимен каза...

С толкова злоба няма да съберете последователи. Затова и сегашната опозиция е толкова немощна и понякога смешна.

Анонимен каза...

Ангеле ти си си смешен по принцип, ама тези дето са писали писмото са те задминали

Анонимен каза...

А най-голямата заплаха отвътре за България е лицето Иван Костов - комунистически агент провокатор и слуга на КГБ и ДС.

Докато Костов не бъде разобличен и пратен в затвора няма оправия!

Костов да бъде съден и затворен!!!

Анонимен каза...

Грънчаров, пак те питам:

Кой подари "Нефтохим" на болшевиките?

Ще отговориш ли, или ще се правиш на дръж ми шапката?

Анонимен каза...

Кой?

Кой го подари???

Отговор: Иван Костов!

И защо го подари?

Отговор: Защото така му беше заповядано от московските му господари!

Анонимен каза...

Накратко - да за мен Русия е най-неприятния " приятел " на България. И това е традиция още от времето на Батенберг и Фердинанд /просто прочетете историята от този период/, минава през тоталното фаворитизиране на Сърбия за сметка на България, продължава и до днес. Няма лоша случка от историята на нашата родина в която да не е замесена Руската империя, Болшевишка Русия, СССР или сегашната неопределена Русия!
А на Анонимния / вероятно комунистически анонимник/ ще кажа, че единственото време през което България провеждаше адекватна за националните интереси бе това на Иван Костов и неговото правителство. На същия този провокатор - комунист /те винаги са анонимни и при тероризма и при убийствата/, ще му напомня да прочете одита за състоянието на Нефтохим при последния ден от управлението на Жан Виденов и догавашния министър на енергетиката - Румен Овчаров. И нека същия този анонимко да обясни как така Нефтохима на БСПето беше единствената рафинерия в света, работеща на загуба и натрупала дългове за над м и л и а р д долари, които комунистите с удоволствие предадоха на Костовото правителство. Единственият изход на Иван Костов за да оздрави банрутиралата ни полуумрялата икономика бе да се опита да продаде онези "другарски" предприятия, чийто задължения бяха повече от 2.4 милиарда долара - съвкупно. И така интерес към нашия Нефтохим проявяват всички водещи компании в световния петролен бизнес - като се започне през Роял Дъч Шел, мине се през Бритиш Петролиум, Тексако и се стигне до ОеМВи и Газпром. Когато обаче получават черно на бяло структурата на дълговете / само към НОЙ - 800 милиона долара към 01,11,2006/, всички без Газпром се отказват. С тази принудителна сделка Костовото правителство сваля една огромна финансова тежест - Газпром покрива задълженията на Нефтохим Бургас в рамките на 12 седмици от финализиране на сделката. Друг е въпроса, че братушките си го изкараха на нас стократно. Ако Анонимко иска, мога да му припомня и за Балкан - как стоят нещата.
Нека всички се замислиме и си отговорим на въпроса - какво им стори Ивван Костов на "другарите", че вече 7 години страдат от безсъние и още със събуждането си от лошия сън го започват.
Константин Григоров
25,09,08 - София

Анонимен каза...

С никакви средства и никога ние, българите, няма да обърнем гръб на Русия, въпреки политическите и икономически игри. Те са преходни.

И друго още... Самостоятелно мислещите хора не са тези, които мислят едностранчиво или които се настървяват особено много по някои въпроси.

Анонимен каза...

Кой е Константин Григоров ???

Тук един другар, нарекъл се Константин Григоров, се опитва да защитава мерзавеца и националния предател Иван Костов. Видите ли, много било изгодно Костов да ни постави под руска енергийна окупация!

Не че само Костов е виновен, разбира се, но е очевидно, че този агент-провокатор на КГБ-ДС
е един от основните играчи в играта на Москва против България.

Тук обаче ще попитам, какъв е този "Константин Григоров", че е толкова осведомен кое е изгодно за страната ни, и кое не.

В GOOGLE има информация за няколко човека с името "Константин Григоров", а именно:

Константин Григоров Халачев - български военен деец, подпоручикр роден през 1861 г.

Генерал майор Константин Григоров, 1878 г.

Константин Григоров -
Посланик на България в Китай 1973-1977 г.

Константин Григоров Перпелиев - Адвокатска колегия - София.

Константин Григоров - ученик от 10 клас в НПМГ - София.

Константин Григоров - отговарящ за износа в "Гебрюдер Вайс ЕООД".

Константин Григоров - собственик на хотел "Дом Григорови" на морето.

КОНСТАНТИН ГРИГОРОВ - ФИЛОСОФ, ПОЛИТОЛОГ.

Някои от тези хора вече не са живи, има един бивш посланик, адвокат, служител във фирма, хотелиер, ученик и, забележете ФИЛОСОФ-ПОЛИТОЛОГ.

Нито един от изброените не е икономист или специалист по нефтопреработване. Но пък има ФИЛОСОФ-ПОЛИТОЛОГ, т.е. специалист по всички науки, също като Ангел Грънчаров.

Грънчаров, поради своята интелектуална немощ, не е в състояние да защити аргументирано своя Бог, Вожд и Учител - Преподобния Костов. И затова на помощ му идва негов събрат - философ по диалектически и исторически материализъм, научен комунизъм и емпериокритицизъм.

Ей, философи на развития социализъм и комунизъм, вие сигурно разбирате от всички науки. Щом вие казвате, че най-изгодно е било Костов да подари "Нефтохим" на руснаците (с катастрофални последици за България), значи е така! "Марксизмът е всесилен защото е верен" - нъл тъй!

Анонимен каза...

Основният проблем на Б-я поне от около 150 г. наистина винаги се е казвал РУСИЯ. Ако днес например зад "българския" мафиотски елит не стоеше Русия, отдавна да сме го смачкали като гнида и да сме го пратили в историята. И тогава Б-я сега щеше да е на едно от първите места сред новоприсъединилите се страни в ЕС, а не на последно. Впрочем тривиална истина е, че българските комунисти-нищожества никога нямаша да дойдат на власт 1944, ако не беше Червената армия. за жалост позициите на Москва в ЦЯЛА Източна Европа след 1989 са също така силни, както и преди това.

Впрочем руснаците са основните варгове на българите от столетия насам. Както е известно, Светослав напада Дунавска Б-я още през Х век. Иван Грозни унищожава Волжка България и устройва геноцид над волжките българи. Голяма част от видните руснаци са всъщност от волжко-българско потекло, както личи от имената - Тургенев, Рахманинов, Пушкин, Гогол, Ахматова, Булгаков и т.н.

Съществува подозрението, че в предателството на Васил Левски е замесена Москва, за да не успее Б-я сама да се освободи и Русия да има претекст да я "освобождава". Тук са необходими допълнителни проучвания.

Руснаците наистина винаги са фаворизирали сърбите за сметка на българите. Тук може би влиза в действие "панславянската" солидарност, руснаците много добре знаят, че българите НЕ СА СЛАВЯНИ. Но и сърбите обичат руснаците. Да не говорим за черногорците, които са най-проруският народ(ец) на света.

Обстоятелството, че Русия е "освободила" Б-я през 1878 не може да бъде причина за особени симпатии от страна на Б-я.

Първо, Русия прави това от користни цели. Няма как да е иначе, защото хуманитарни войни доскоро не се водеха. (Странното е че комунистите, които са врагове на САЩ ги обвиняват в користни цели при операциите в Югославия и Ирак, твърдят за руско-турската война 1877-78, че е хуманитарна и освободителна. Пълен абсурд за ХIХ век и страна като Русия.)

Второ, Русия отказва да се бори за целокупна Б-я и позволява тя да бъде разпокъсана в Берлин. И в Балканската война Русия не е на страната на Б-я.

Освен това и Америка на два пъти спаси и освободи Франция - 1918 и 1945, но французите кой знае защо никак не обичат американците. Та защо българите да обичат руснаците? Исторически българите и без това винаги са били врагове на славянството, неслучайно в стари хроники са определяни като "насилници на славяните по Дунав".

Анонимен каза...

НЕ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА РУСИЯ ВЕЧНО - ПРОСТО ОМРЪЗВА И НИЕ СА СМАЛЯВАМЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ.

НО С НЕЯ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ДОСТА ДОБРИ ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ, ЗАЩОТО .....НА ВРАТИТЕ НИ ТРОПА ЕДНА АЗИЯТСКА СИЛА, А ЗАПАДА ИМ Е ПО-ГОЛЯМ ПИЯТЕЛ НА НЕЯ ОТКОЛКОТО НА НАС. СОРИ, НО Е ТАКА !