Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 януари 2009 г.

И.Костов, 14 януари: Правителството трябва да си отиде колкото се може по-бързо!

Свършихме своите заседания в предходната сесия сред протести. Сега започваме сред протести. Разликата е само, че на 19 декември имаше газ, а сега няма. Има омерзение. Омерзението се ражда преди всичко от това, че българите виждат провалени своите надежди за ползите от европейско членство. Омерзението се ражда от това, че страната ни е заклеймена като най-корумпираната, най-зле управляваната, най-некомпетентно управляваната страна в Европа. Това е причината за омерзението.

Огромно парламентарно мнозинство не знае как да действа, не знае как да използва предимствата на своето доминиране в Народното събрание, отнася се без необходимата заинтересованост за проблемите на страната.

Затова първият приоритет на ДСБ ще бъде защитата на българските граждани и фирми от наслагващите се една върху друга кризи, които сериозно влошават качеството на живот в страната и условията да с прави бизнес и предприемачество в България. Кризата, за която ние предупреждавахме – ето, пред мен е моята реч от миналата година – е първата, върху която се насложи управленска криза и безпомощност, наложи се международната финансова криза, нездравият икономически растеж, сега и кризата на прекратените доставки на синьо гориво. В тази обстановка някой трябва да заяви и ние го заявяваме, че трябва да се постави като основен приоритет грижата за състоянието на българските домакинства и българските фирми.

Второ. Заявяваме от името на ДСБ, че ние ще инициираме и ще подкрепим вот на недоверие към това правителство в тази сесия на Народното събрание, в случай, че на България се наложат нови финансови санкции или друг вид санкции, които да показват, че недоверието между ЕС и България се задълбочава. И нека никой не се опитва да представи това в друго действие, освен в смисъла, който ние влагаме в него! Трябва Тристранната коалиция, която създава недоверие към България, която очерня образ на страната, трябва да отиде в опозиция. Това е добре и за предприемачите от БСП, това е добре и за домакинствата от ДПС, това е добре и за хората, които подкрепят НДСВ. Защото вие нарушавате основната задача, която стои пред България. А тя коя е? В условията на наслагващи се една върху друга кризи да бъде защитено това общество, да бъде защитена тази икономика. Затова трябва да си отидете колкото се може по-бързо!

(Прочети докрая >>>>>)

(Из ИЗКАЗВАНЕ на Председателя на ПГ на ДСБ Иван Костов при откриването на сесията на Народното събрание, дата: 14-01-2009)

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

8 коментара:

Лъчезар П. Томов каза...

А кога ще излезе опозицията от парламента и ще инициира гражданско неподчинение?

Ангел Грънчаров каза...

Прав сте, опозицията трябва да излезе от Парламента колкото се може по-скоро. Това може да катурне правителството. Затова подкрепям Вашето настояване...

Анонимен каза...

Този нахален черен гарван,който от 20 години грачи над измъченият Български народ,който никога НЕ Е направил нещо стойностно,пак се набутва!Като и този път целта му е да остане на топличко в парламентарната хранилка,заедно с подмазвачите и клакьорите си!Като използва минало членство в народната партия и безочливо и безкруполно, като най-долен криминален престъпник, се отъждествява с "дясно" принуждава Борисов да се коалира с него,по препоръка на Народната партия, която като повечето останали си няма и хабер, от историческите и настоящи факти изстрадани от всички нас.Включително и днешният протест!

Анонимен каза...

Не се ли уморихте да мразите Иван Костов и като зомбирани да повтаряте едно и също?Посочете конкретни факти и докажете твърденията си.Спомнете си какво направи Костов като Премиер. Прочетете речите и изказванията му и помислете върху това, което е казал. Всичко, за което той отдавна говори и предупреждава сега се случва.За разлика от други празнодуми и праноглави политици, той и хората от ДСБ знаят как да решат проблемите. И това рано или късно ще се случи.Ако пък ви харесва живейте си така:мачкани, обиждани, бити, подслушвани от политическата мафия, която краде, мами ,обезличава българската нация.Аз лично се срамувам ,че целия свят ни възприема като малоумни, като роби, като измет. Срам ме е, че сравниха България с тоалетна чиния.Срам ме е, че позволяваме да бият децата ни, вместо да сме до тях и да свалим това вредно за България правителство. Срам ме е, че полицаите вместо да защитят народа си и да се включат в протеста, изпълняват гнусни политически поръчки, на арогантни и нагли политици, които се крият като плъхове от страх. Срам ме е ! А вас!?

Анонимен каза...

Не си написах името на предния коментар, а нямам профил,затова държа да си го напиша. Казвам се Юлия Гоцева и не съм свикнала да бъда анонимна. Вярвам в бъдещето на България. При нас всичко става трудно, бавно и със страх, но ще се случи.Вярвам в младите хора, които искат да живеят като нормални граждани на света.Дай Боже да е така! Идва момент, в който просто връщане назад няма. И химичната реакция е катализирана, тече еднопосочно.

Анонимен каза...

"Не се ли уморихте да мразите Иван Костов и като зомбирани да повтаряте едно и също?Посочете конкретни факти и докажете твърденията си.Спомнете си какво направи Костов като Премиер. Прочетете речите и изказванията му и помислете върху това, което е казал. Всичко, за което той отдавна говори и предупреждава сега се случва.За разлика от други празнодуми и праноглави политици, той и хората от ДСБ знаят как да решат проблемите. И това рано или късно ще се случи.Ако пък ви харесва живейте си така:мачкани, обиждани, бити, подслушвани от политическата мафия, която краде, мами ,обезличава българската нация.Аз лично се срамувам ,че целия свят ни възприема като малоумни, като роби, като измет. Срам ме е, че сравниха България с тоалетна чиния.Срам ме е, че позволяваме да бият децата ни, вместо да сме до тях и да свалим това вредно за България правителство. Срам ме е, че полицаите вместо да защитят народа си и да се включат в протеста, изпълняват гнусни политически поръчки, на арогантни и нагли политици, които се крият като плъхове от страх. Срам ме е ! А вас!?"
Много пражилен коментар!

Анонимен каза...

"На крива ракета, Костов и крив". Повече не мога да кажа.Хората са яко зомбирани и най-лесното е да се посочи, някакав хипотетичен виновник. Само, че по всички световни енциклопедии пише, че чак по времето на Иван Костов България започна да се стабилизира след комунистическото управление. Жалко, че след него нещата протекоха по типичния балкански начин на прегръщане на милото старо.

Но, я да взема да внеса известна доза хумор.
Един музикален поздрав за Станишев:

http://mamkamu.blog.bg/viewpost.php?id=277000

Анонимен каза...

Ще ви задам един въпрос.Ако можете да ми отговориш смислено,а не пропагандно оправдателно на него,като човек а не като солташаци на ония престъпник Костов .И така защо вашият любимец когато имаше цялата власт,когато чудовищните престъпления на комунистическите изверги тлееха на масата ти,черният гарван-проклетата птица,и всичките ви парламентарни съучастници,НЕ приехте закон за лустрация,пълно и безусловно отваряне на досиетата,нова политическа линия ликвидираща за винаги,Българските комунистически изверги-мутанти като политическа формация в България,и недопускане на каквито и да е грабежи и преразпределение незаконно на националното богатство?