Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 януари 2009 г.

Брилянтно изпълнена, но много тъпа медийна манипулация "отвличане на автобус от антикомунистически настроен блогър-терорист"!

Вчера сутринта нямах интернет и нищичко не можах да напиша, въпреки че направо се задушавах от възмущение: по повод на толкова тъпата манипулация с "медийното отвличане на автобус от терорист-блогър"! "Медийно" е това отвличане, щото то се разигра изцяло пред медиите (обезпечено беше медийно от организатора!), протече като поредица от интервюта на "терориста" с развълнувани сякаш че са в душевен оргазъм репортерки, и завърши с падналата на колене Бенатова (така ли се викаше онази нахалница от БТВ, либийката де?), която в момента на арестуването на "терориста" не само успя да смогне да улови и запечата за историята вълнуващия момент, ами и клекна до него, та да вземе интервю точно в момента, в който полицаите бяха вече опрели главата му в асфалта! Жалък фарс, а още по-жалкото е, че има още доста малоумници у нас, които се хващат на толкова тъпите им ченгесарски номерца!

И вчера, като нямах интернет, ми се наложи - от нямане какво друго да правя, да изгледам и изслушам лигавенето на Бареков и Милен Цветков, които бяха посветили на "терористичния акт" целите предавания, и то до такава степен, че просто не им остана време да кажат и думичка даже за предстоящия протест! Бареков този път надмина и себе си, явно някой щедро му е платил да участва в този спектакъл: няма да се учудя ако са му превели пари директно от бюджетния излишък, щото се лигавеше като никой друг път. Върхът беше, когато разговаряше с "генералния секретар на МВР" и със самата медийна героиня Бенатова, те разказваха за подвизите си, а пък Бареков като кученце скимтеше от кеф: "Лелее, ама наистина ли?! Божичко, каква смелост и себеотрицание!!! Ха сега кажи това, ха сега кажи онова?! Майчице, каквиз подвизи! Ще си примра от кеф! Урррааа!!!!". И прочие простотии изрече гадният мазняр, а пък за другия, за Миленчо, изобщо не ми се говори щото той някак си има свойството да ме дразни само с присъствието си на екрана.

И така, ядосвах се в безсилие нещо да направя с тази толкова прозрачна манипулация - няма да се учудя, ако наистина всичко е било най-банална инсценировка, и то за отвличане на вниманието от протестите, т.е. за обичайното гаменско баламосване на прословутия масов български наивник! - и не ми оставаше нищо друго освен да зарежа всичките си работи и да тръгна за София да протестирам, да участвам в протеста. После отделно ще пиша за видяното там и за тъмните мисли, които ме обзеха на площада, но сега искам да завърша тези бележчици с нещо, което ми се струва важно.

Тази сутрин разглеждам блоговете, пък и аналитичните сайтове и не установих някой (с едно изключенийце) да е писал по случая с инсценираното и подплатено с щедра медийна подкрепа милиционерско мероприятие "отвличане на автобус от терорист-блогър". Който, както се изрази гаднярчето Бареков вчера, не само бил антикомунист, мръсникът, не само пишел някакви глупотевини в свой блог, не само дращил по разни форуми, ами на всичкото отгоре бил и... луд! Барем да бяха измислили някакъв политически мотив за отвличането, сполай му кажи, ама така старателното избягване на политически мотив при "терористичната акция на антикомунистически настроен блогър" показва едно: че цялата история е съчинена и проведена под вещото методическо ръководство на ДАНС, на която правителството е спуснало задачата да избаламоса наивния народец с някаква сензацийка, та да не би този народец, току-виж, да вземе да отиде масово на площада и да иска оставката на скъпото ни и толкова работливо правителство.

Та оказва се никой блогър не се е сетил за тази толкова прозрачна медийна манипулацийка, а пък това, че протестният митинг пред Парламента беше достатъчно рехав, че властта да се успокои изцяло, показва само, че целта на спомената "терористична манипулация" е била, както се казваше едно време, "брилянтно изпълнена", сиреч целта е била бляскаво постигната. Ерго, Бенатова, Бареков и още неколцина натегачи на властта заслужават, освен парични поощрения, и по един орден; Гоце, задвижи въпроса, стига си ял супи, сготвени от защитени от закона костенурки в Япония, ами свърши и някаква полезна работа най-после!

Това исках да ви кажа още вчера сутринта, но нямах тази възможност, интернетът ми беше спрян, поради което, както казах, за малко щях да се пукна от възмущение. Вчера разбрах за какво ми е блогът и какво би станало с мен ако нямах блог, ако нямаше интернет за да изразя каквото мисля, да изразя чувствата си на възмущение, на погнуса, на отвращение от случващото се. Оказва се, че блогът за мен е не просто трибуна на свободната мисъл и слово, ами и е станал някак си значимо екзистенциално условие на свободата ми.

Т.е. условие на моята личност, без което тя не би могла да съществува. Наистина не мога да съществувам без свобода, блогът ми пък е макар и мъничко, но истинско пространство свободата ми, от което никога няма да се откажа.

И така, какво ще ги правим тия гадни наглеци бе, приятели - позволявате ли ми да ви запитам така?! Имам предвид наглеците от властта и техните медийни подлоги като гореспоменатите?! Докога ще ги търпим? Не е ли време да направим нещо по-решително та да изметем тия боклуци от съществуването си? Не ви ли писна вече?! Блазя ви че имате такива биволски сърца...

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

18 коментара:

RoujkaBG каза...

http://blog.doncho.net/?p=888


Ачо,
защо си турил снимката на Дудука вместо на небезивестната народна възбудителка Миролюба Бенатова?

Както винаги точно Бенатова се оказа на точното място, в точното време, в точният автобус :)
Тая, където се появи- рибите се самоубиват, а терористите се хвърлят в краката й.

Не правя никакъв намек за връзката й с ДС. Тя просто е очевадна.

Дано да си видял кадрите, в които ТОП лъвицата се хвърли с журналистическото си оръжие- микрофона върху "обезвреденият похитител",

който без абсолютно ничия намеса беше оставен да се освободи от театралните реквизити, а в последствие му трябваше половин час да проумее, че спекткъла не
е свършил и трябва да се хвърли на земята, в краката на Бенатова и да продължи да играе до пълно изтощение с вече разменени роли.:)

Той с белезници, тя въоръжена до зъби с микрофон и камера самоотвержено услужлива ТОП възбудителка, за престиж и благозвучие наричана още и
журналистка.

Както ни увери лично шефа на РДВР, Ловеч, актьора- блогър- похитител спал непробудно през цялата нощ.

Как е прекарала нощта Бенатова не се знае. Колегите й мълчат.Мълчат мамицата им, както мълчат и за другият замесен в Шоуто участник, който бил задържан във Свиленград?!

Местоположението му силно внушава- опит да напусне сцената на театъра,
но доказателства за това няма, по причина, че Бенатова винаги е в
"Окото на торнадото".

Аборт на Блажевата булка нямало.
Бебето живо и здраво. Този път всички са живи и здрави. И блогърът, и пътниците, и ДС.

VIVA LA KOMEDIA

Анонимен каза...

Блажев съм си писал с него, макар и рядко, не правеше впечатление на лош човек. МВР-то и Бенатова се накендзаха от угоднически напън.

miroslavavramov каза...

късно чадо това го написах още вчера.
http://kliuki.net/21699/OTVLIChANETO-NA-AVTOBUSA-DO-SELO-SOPOT-E-POSTANOVKA-NA-MVR.html

Анонимен каза...

Здравейте!
Преди доста време прочетох няколко западни книжки на тема манипулация. От тогава е лесно да видя какво точно "ни показват" по телевизията, пък и по други начини (радио, вестници). От там - спрях да гледам телевизия, пускам си от време на време по някое филмче и то след като аз си го избера.
Силно ви препоръчвам, като гледате телвизия, изключете леко звука и наблюдавайте внимателно. Очакват ви смешни ситуации.

И за край: ДС от едно време е държало всички хора, които комуникират с масите, виждат се по телевизията, посрещат чужденци и т.н., да са агенти и в момента 90% от хората на екрана са такива. Така че не очаквайте чудеса от тях в изпълнение на заповедите им, които пък са следствие на партийни нареждания.

За пример за друга манипулация: президента и премиера започват инициатива по отваряне на блокове от АЕЦ, когато позицията на обществото е насочена към изгонването им от властта. Или да не забравяме за обвиненията към предния бивш главен прокурор в убийство на адвокатка, която имала доказателства срещу него. Там президента го назначи за дипломат в Казахстан, а от там въпросният "престъпник" получи дипломатически имунитет, поради който следствие и прокуратура радостно плеснаха с ръце... и спряха да се занимават със случая.

Анонимен каза...

Още нови доказателства, че Държавна сигурност си работи с пълни обороти, може би по-ефективно от тоталитарните времена.
А за биволските сърца и търпение - положението е бетер от всякога.
Ужасявам се колко хора си живуркат и нищо не ги интересува,
"отвратени от корупцията и липсата на всякакъв морал в обществото", сякаш от тях нищо не зависи...
Мисля, че олигархията води "борба на живот и смърт", отчитайки блатото от престъпления, които е сътворила, и какви ще са последствията за нея, ако се изправи срещу една почтена и принципна нова власт след изборите.
Това последното за съжаление в сферата на научната фантастика..

Анонимен каза...

мисля че си абсолютно прав и те подкрепям във всички детайли, Това беше абсолютно грозно, мазно и нагло изиграно театърче на комунистите и подлогата Бареков. Все пак си мисля че за съжаление има много наивници които се "впечатлиха" от случката. И също така мисля че трябва да има един сериозен протест срещу наглите ко...нца. Но нека да бъде организиран по-добре и с някакъв по-отдалечен период за да могат и други като мен извън София да се включат. между другото мисля че е добра идея да пуснем коментарите си на мейла на предаването на Бареков в сайта на бтв. Би трябвало да има. Тоя мазник и днес се опита да манипулира хората в дупница но се провали сутринта.

Анонимен каза...

Аз също смятам, че родната олигархия, подпомагана от подчинените им медии, води борба "на живот и смърт" без оглед на средства и мащаби. Безобразното предложение да следят безконтролно нета, го доказва.
Българската мафия бше покосена от отказите на Европа да налива пари в продрана система и сега е като змия в предсмъртна атака. За съжаление, това което се вижда с невъоръжено око е, че агонията може да продължи още 10 години примерно. Но, ще свърши, трябва да знаят. Независимо колко още ще манипулират хората и ще ги тормозят.

Анонимен каза...

NE znam kakvo da kaja,pisna mi ot tiq gluposti v tazi na6a durjava.mlad sum,no otdavna sum ot4aqn,ne moga da razbera kolko mu e v imeto na na6ata rodina da se suberem i da go suborim tova Narodno Subranie i da izmetem vsi4kata smet ot nego.Edna tupa revoluciq ni trqbva,neka imat strah ot nas i nikoga pove4e da ne si pozvolqvat da se podigravat s obiknoveniq bulgarin.
Kraino e da,no ina4e nqma kak,ne se naqdoha tiq hora.
Bqh 4ul nqkude,nqkoi se izkaza,4e razlikata mejdu na6ite i 4ujdite politici,e 4e 4ujdite pokrai tova da kradat,pravqt i po ne6to.
Pak da si kradat,no neka i da pomislqt za nas pone malko tiq na6i praseta.Povru6ta mi se ot vsi4ki tqh,edin svesten nqma.
Bulgarino kude otide onzi na6 harakter proqvqvan v li4nosti kato Levski ili Botev?nqma go ve4e!
Da,vremenata sa razli4ni,no sig i po vremeto na razli4nite revolucii,horata sa misleli 4e promeni sa nevuzmojni,kakvo e po razli4no sega,4e nie da ne mojem da suborim edno glupavo pravitelstvo,pone bulgari da ni upravlqvaha,a to kakvo,edna etni4eska partiq.
Koito si misli 4e DPS ne durpa kocite v tazi durjava,e adski zabluden.No nie sme si vinovni.Na6ite tupi svine i prodajnici,vmesto da se otturvat ot tazi etni4eska napast,govorq za samata partiq,a ne za obiknovenite turci,sre6tu tqh nqmam ni6to protiv,postoqnno se durjat za neq.
Mai e mn dobre da si etni4eska partiq.Az kazvam i nie da si namerim nqkoq durjava kudeto politicite sa tolkova glupavi kato na6ite i da osnovem tam BG-DPS,mn 6te ni e dobre.tam 6te durpame koncite,a nakraq moje napravo cqla Bulgariq da se izseli. :) 6te gi pitam tiq svine politicite ot kogo 6te kradat,nai veroqtno edin ot drug.Tova razbira se v kruga na ot4aqniq sarkazum,pri4inen ot nevolite v tazi durjava.
100 4oveka ot vseki grad da otidem v Sf,i 6te gi suborim tiq glupaci,i armiq ako iska da se mesi,samo tankove moje da ni sprat.Ili da promenqt sistemata za priemane na zakoni-4rez referendumi,ili 4upkata bokluci!!!
I neka mladite da se interesuvat pove4e ot politika!za da ne ni upravlqvat nqkakvi BSP-ari izbrani ot babi i dqdovci,koito ve4e gorkite ne znaqt na koi svqt sa i glasuvat za milata socialisti4eska partiq ot minaloto.Uvajavam vuzrastnite hora,nqma lo6o,no za sujalenie nie ostavqme na tqh da predopredelqt na6eto bude6te.
KUsmet na vsi4ki jelaq,dano doidat i dobri vremena za tazi durjava.no me sumnqva 4e tova 6te stane osven ako nie ne si gi izvoyvame!!
ako sled tozi komentar me zato4at v Sibir,zaradi podtikvane kum revoluciq,6te komentiram ottam ako imam dostup do net :)

Unknown каза...

Не знам колко още умно можем да гледаме и да се захласваме по човешката простотия!
Аз лично и за секунда не обърнах внимание на въпросната случа с автобуса - причината е, че ми писна! Писна ми да се набива в главата ми колко зле сме,колко прости сме, колко ни мразят всички! Искам да чуя за някой, направил добро, искам да знам колко човека днес са си намерили работа, а не колко са останали без такава, искам да знам на колко човека са подарили живот, а не на колко им е отнет живота! Искам да чуя мила дума, а не ругатни! Толкова ли е много? Понякога си мисля, че няма да мога да понеса още едно от онези грънки заглавия във вестниците: "Шофьор уби трима" или "Пиян наръга баща си"
ИЗРОДИ! А аз смятам себе си за нормална? Така ли е? И аз не знам!

Анонимен каза...

да много точна статия, браво на автора. Честно казано като слушах и гледах целия "сериал" ОТВЛИЧАНЕ В СОПОТ ме набиваха точно същите мисли. Особено като казаха, че лично ГЛАВНИЯ КОМИСАР убедил похитителя-блогър, който е луд, да се предаде.
И си представям как най-големите началници в САЩ и Европа звънят на похитители и преговарятс тях лично!

Анонимен каза...

Егати убитата постановка.
Винаги съм знаел, че ченгетата са прости парчета, ама тоя път ме изумяват.
Ей, Мики, ти си такова рядко воднисто лайно, че ако не ти е постчето и те срещна по улицата, такъв токат бих ти дал, че да ти спре часовника. Направо ще си мислиш че сменят парите.
Сега станах ли "оперативно интересен", бе сопол?
Иска ти се да слухтиш, а?
Дай да ти го набия в ушето да му подслушваш пулса.

Анонимен каза...

Само за Бареков не ми говорете... имам алергия към него - не го понасям! Даже в сутрешните часове не включвам ТВ-то на тоя канал заради него! Пууу

Зелен Бетон каза...

Г-н Грънчаров, обикновено намирам Вашите коментари за прекалено драстични и до голяма степен предубедени, макар и по принцип да стоим по-скоро от едната страна на барикадата, а не от срещуположни.

В този случай обаче сте абсолютно прав. Същите неща си ги мисля от вчера.

Анонимен каза...

Е тва вашто, протест ли му викате, на женския пазар има повече хора.

Анонимен каза...

читател. Уважаеми Г-н Грънчаров, ние пишем като се възмущаваме от медиините, платени манипулатори, но те са удобни на властта и ще продължат да ни досаждат с екранното си и вестникарско присъствие. Затова никога няма да разберем истините и ще си останем един манипулиран, заради овчедушието си народ. Следващите управници ще си намерят други медиини мазници и ща продължат да ни дезинформират.

Анонимен каза...

Още от първите съобщения за "Отвлечения" автобус стана ясно, че работа е скроена и мирише. Хора, подложени сме на ежедневни манипулации от комунистите и човек просто не знае откъде и какво ще му дойде на главата, само за да се отвлече вниманието ни от протестите срещу мизерния живот, който ни наложиха да водим. Толкова здраво са ни яхнали, че не виждам кога ще се оправим, и ще можем ли въобще да направим нещо!

Анонимен каза...

Нямам телевизия, не пускам говорещи глави в къщата си. Щастлив съм повече без дистанционно. Първия отказ в тази посока беше Нова ТВ - чалга новини, чалга коментари, чалга водещи. Спрях да ги търпя от 3 години. Е, изпуснах ли много? Коментираните "водещи" не заслужават и времето за пускане на един постинг, но го направих, за да опитате и вие. С подобни символични протести току виж телевизята се променила, към по-добро. Иначе, те се радват и на отрицателните ви коментари. За тях е по-добре лошата реклама, но да е скандална, шумна и да се гледа, отколкото никаква. Станало е време да се реагира на пошлите неща, дори само с тих отказ. Иначе приличаме на модерен вариант на селяните в кръчмата седнали на ракийка около масата, които разбират от всичко и коментират много разпалено ( а ракийка обичам много ).

Анонимен каза...

И във Варна имаше спрян Интернет вчера. Тези неща е хубаво да се контролират кой,как и кога прекъсва това основно средство за информация