Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 септември 2009 г.

Грозен гаф: министър Божо Димитров, накокошинен от важничене като герест петел, се нахвърли най-хашлашки връз Македония!

Чета и не вярвам на очите си - или на ушите си (щото и го чух с ушите си по един канал това същото); не, вижте, прочетете и вие какво бил благоволил да каже и да заяви най-официално "министърът без портфейл" (а дали не е по-верно да го наричаме "министър без акъл"?!) Божидар Димитров (агент от ДС Телериг):

"Ние се държим с Македония като със сестриче. Само че тя порасна. Македония вече е на 20 години и малкото сестриче се превърна в К".

Не, не се шегувам, съвсем сериозно е това, точно така се бил изразил за Македония наший достопочтенний министър без... акъл: ем "дипломатично", ем пичовски! Тоя явно съвсем е превъртял, вие какво ще речете, а? Аз лично немам думи, немея пред този грозен гаф. Изцяло в случая подкрепям коментара на колегата (философа) Димитър Денков, публикуван във в-к "Сега": Македония като К., министър като П.. Не може да не се съгласи човек с тия думи на философа Денков:

Хъшлашката арогантност е временно полезна в махленските и вътрешнополитически отношения, но извън махалата и в отговорната външна политика най-често има дълготрайни вредни последици. Най-вече за хъшлаците, които дори и да минават за герои в своите очи, когато издевателстват над по-малките, скоро стават смешни и губят авторитета, за който претендират.

И така нататък, непременно прочетете коментара, много е добър. На друго място отново чета за още едно тъпо изхвърляне на нашия герой, който наистина ми наподобява за герест петел (не знам какво е "герест", но съм го чувал като израз!):

Министърът в материала си отпреди десетина дни в "24 часа" пак повтори неоспорваната от никой сериозен учен в България (а и от независимите учени по света) теза, че македонският е диалект на българския. Посочи известни автори и институции, които подкрепят това. И от това направи собствения си извод, че ето, видите ли, щом е така, защо трябва да си мълчим.

При тия думи май ще трябва да изоставя метафората си за министъра като "герест петел", щото туй вече ми напомня за една друга метафора: за държането на свиня в есенен бостан, или пък за слон в стъкларски магазин. Аз бих нарекъл подобно поведение не просто хъшлашко (хашлашко), ами направо дебелашко, тая дума е доста по-подходяща. И тоя Божо е министър в правителството на една европейска страна, на една страна, член на Европейския съюз!

Представяте ли си що за скандална личност тури за министър бат ви Бойка: та тоя изхвърлящ се като герест петел министър, та тоя министър, държащ се като лакома свиня в отрупан с плодове есенен бостан, не само че не спазва никакви правила на дипломацията, ами, понеже се държи напълно неадекватно за положението, в което се намира, е способен да предизвика не само дипломатическа война между двете съседни и суверенни държави, ами окото няма да му мигне да предизвика и нещо много по-сериозно! Невероятен наглец, разпищолил се доголо, мерзост някаква - наистина нямам думи!

Аз мисля, че даже само затова, заради тия тъпи гафове, които хич не са безобидни, Божо Димитров требе вече да си иде от Министерския съвет. Да изгърми като бушон, щом се е разпищолил толкова тоя хашлак-министър, правещ се на пич.

Аман от пичове в тая държава бе, от пичовщина ще загинеме, то бива, бива, ама чак пък толкоз?! И министрите ни вече зеха да се държат пичовски: нация, съставена все от пичове сме станали, затуй и добро няма да видим изглежда! А простотията, а чалгашарския манталитет, както се вижда, у нас вече приеха формата и на най-официалната държавническа и международна дипломация на Республиката ни, което означава, че скоро горките европейци ще ги накараме да почнат да си говорят сами: ще ги сащисаме до дупка, до дъно!

А пък братята-македонци и комшии са длъжни в случая да протестират срещу туй грозно хашлашко поведение на наший разпищолил се мутраген и ченге-министър, да, непременно трябва да предизвикат дипломатически скандал, и то на най-официално ниво. Нищо че сега като капак на всичко се случи и трагедията в Охридското езеро. Но и в самото Охридско езеро, нищо чудно, нашият хашлак-министър, току-виж, ке вземе да се разположи тия дни; като свиня в локва, та да омаца и омърси сичко: он туй барем го умее...

13 коментара:

mitko mitev-timokvet каза...

Склонен съм да се съглася сг-н министъра Герест петел, отколкото с Вас, защитнико на макетета. Голям поклоник на Македония се извъдихте-колко Ви платиха някои за тази публикация?Така трябва, малко по твърдо да се защищава България-от такива като Вас дупедавци сме на положение никой да не ни уважава-дори и такива новосформирани държави като Македония.

Анонимен каза...

браво на божидар димитров - само така след като вече не е малко сестриче,няма как да и прощаваме отлъчването си от от род и роди5на вече пораснала КАКА а защо и не КУКЛА от куклен театър на която сърбещите се и дърпат конците.

Анонимен каза...

Браво на г-н Божидар Димитров. С тези измамници дето си направиха измислената македонска държава трябва да се подходи точно така, да не кажа и доста по-твърдо. За съжаление досегашните ни управници бяха големи П..КИ, дупелизци и продадоха изгодно за тях българските интереси.

Анонимен каза...

Браво на министъра.Най-накрая някой да даде точна формулировка на взаимоотношенията ни със "сестрима" Македония.

Анонимен каза...

Никога червените няма да му простите, че ви изостави. СДС, ДСБ, БСП и ДПС винаги сте били едно общо БКП. Всеки си държи на някакви първо зададени ценност или евроатлантически или кавказкосибирски.В тая двойна игра си крадете на воля.И разни писачи и поплювковци като вас знаят само да серат на метеното.

Анонимен каза...

Ами време е да кажем на македонците, които не знаят какви са... сърби, гърци, албанци или българи, че е време да се вземат в ръце и да се определят. Все пак в Скопие половината са шиптари... със собствено общество. Работех в АЛКАЛОИД три години и се нагледах на сърбеещи се... гърчеещи се и кави ли не др. типове хора. БЪЛГАРИЯ влезе в ЕС и всички тези сърбеещи се се оказаха, че имат братовчеди в Бъргария и взеха гражданство... и съответно паспорти. ВРЕМЕ Е ЗА РЕАКЦИЯ И ДА СИ ПОИСКАМЕ РЕВАНША ЗА ТОВА ЧЕ ПЪТУВАТ БЕЗ ВИЗИ и ги приемат в ЕВРОПА. Който е българин да е! И да се определя, като такъв гласно и ясно. Държа на ГЛАСНОТО. Време е провителството да сложи едно вето на желанието на Македония за ЕС! И да чакаме жест от нейна страна. Това е!

Unknown каза...

Много меко се е изразил г-н Димитров!Тези т.нар.македонци непрекъснато се подиграваха с нас,плюха ругаха всичко българско,а когато влязохме в Е.С.като най-префинени курви се втурнаха да вземат български паспорти,не спирайки да ни се подиграват.Крайно време е да им де посочи къде им е гьола.А на това парвеню-безродник само презрение и да ддуха на господарите си.












ла и мястото в гьол

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
тук явно се допускат само определени коментари.
Защо моя не се появи?

Анонимен каза...

Агента на ДС е добре обрисуван, както и неговия стил на работа. Докато се изказваше само като историк по телевизията ми беше интересен, но сега като уж министър е неприлично. Така не може да се държи един политик. Впрочем той подражава на своя приятел, другия голям пичага закопаващ държавата.

Анонимен каза...

Ангеле,философино,що не влезеш в час,бе?!Трябвало сега братята македонци да протестирали ,ама яко и незнам си какво още да направели!!!Абе ти си бил голям дупедавец,бре!Ами ако рекат да те минат и теб под ножа,ей тъй,оти и ти си бугарин..?Пак ли ще се надупиш с отворени бузи?...Пфуууу,аман от дървени философи!

Анонимен каза...

Божо направи само това, което гърците правят от повече десетилетие.

Анонимен каза...

Гафа не е на министъра, а е твой философе...
и си сложи шапката че прелитат кълвачи !

Unknown каза...

На автора на статията препоръчвам да си намери учебник по Български език и сериозно да понаучи правилните граматични форми на някои думи, както и да не използва думи, чието значение не познава. Употребените квалификации са меко казано обидни и стила на статията по нищо не се различава от стила на "гафовете", които иска да заклейми. Ако авторът е завършил "философия", жалко за университета който го е допуснал. Ако сам се определя за "философ"- жалко за самия автор.

Склонен съм да се съглася, че изказванията на Божидар Димитров минават границата на добрия тон, в контекста на заемания от него държавен пост, но е работа на министър-председателя да му го разясни.

Аз също не тая любов кън Бувшата Югославска Република Македония (както официално трябва да я наричаме), но не смятам че евтин национализъм ще е от полза за България или за Балканския регион. Горд съм, че съм българин, и мога само да съжалявам онези ("македонци"), които са забравили думите на Паисийй: "О, неразумний..."