Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 септември 2009 г.

И поменавайки жертвите на хитлеризма и сталинизма, не забравяйте да прокълнете техните палачи - както в немска униформа, така и в съветска!

От гестаповца к чекисту

Автор: Валерия Новодворская

Ето, и дойде тя, тази подла година на печалния юбилей на пакта Молотов-Рибентроп. 70 години, между впрочем, от дена на встъпването на СССР във Втората световна война на страната и на равни права с хитлеристка Германия. СССР, като чакал, като най-последната хиена, хранеща се с леш, незле се нахрани с останките от хитлеристката маса. Тоест, парче от Балтия (нелоши трохи: Латвия, Литва, Естония), хубавия залък Украйна, на която престояха не само мъки и репресии, но и превръщане в манкурти, в най-бездушни роби: досега Източна Украйна и Крим не са овладели собствения си украински език. А как да го овладеят, ако отначало Петър Първи, след това Екатерина Втора, след това Сталин набиваха с ботуш в главите на украинците, че няма Украйна, а има само някакво славянско братство (замесено с кръв и кости, окрилено от Гладомора, където братската любов поглеждаше от всеки танк, от всяко дуло, от всяка бесилка). Също се сдоби с Бесарабия и със Северна Буковина.

И тръгнаха в Сибир, на Колима, в Караганда - на смърт в забоите и дървосека, на каторга - кервани неволници в столипински и говежди вагони: литовци, латиши, естонци, украинци, поляци, белоруси, молдовци. Най-зле било за естонците, литовците и латишите. Вчера - европейци, военни, интелигенти, чиновници, чифликчии, а днес - жалки роби на Сталин. Те умирали първи. Това отбелязват и Евдокия Керсоновска, и Евгения Гизбург, и Варлам Шаламов. И умирали те не затова, че не са били привикнали да гладуват, че са били по-високи и по-едри от изтощените съветски хора. Не само затова, че за тях е трябвало повече хляб. Но и затова, че на тях за да живеят им е била нужна свобода: те не са се появили в света като роби. И още: Солженицин отбелязва с устата на Иван Денисович, че в "естонската нация" лоши хора той не е срещал.

И в невиделия екран сценарий "Знаят истината танковете" на Солженицин организатори на въстанието в Кенгира стават тъкмо литовци, поляци, ингуши, западни украинци. И руснаците вървят заедно с тах на смърт: против Сталин, против лагерите, против съветската власт. Има само едно братство и, имаше го и в СССР: братството на дисидентите и на инсургентите (въоръжени дисиденти, въстаници), братството на свободните хора с един единствен лозунг на устата - "За вашата и за нашата свобода!". И това братство, ако би могло, би поставило в Русия паметници на литовските, естонските и латишките партизани и легионери, сражавали се със съветските войски, ОУН, УПА, Армия Крайова и Джохар Дудаев с Аслан Масхадов.

Черната фашистка нощ се разсея без следа, ако не считаме дебилите-неонацисти, рисуващи навсякъде свастики, и няколко политически чудовища, които в Германия или ги бият с палки полицаите, или пък ги вкарват в затвора за 4 години защото отричат Холокоста. Даже в Русия загинаха никому ненужните баркашовци и "паметници". И само хулигани-тинейджери рисуват свастики и убиват гастарбайтери и преселници от екзотически страни. Антисемитите, наистина, са доста, но това е много страхлива публика, лаеща от подлезите, това даже не са щурмоваци, а истерични фанатици или на Хитлер, или на "Спартак", или на Путин. Изглежда на тях им е все едно, само да не им пречат да хулиганстват.

А ето че червеното сталинско зарево все още пламти над нашата страна, и властта през цялото време подлива масло в огъня. На флаговете на НБП са залепени сърпът и чукът; над Кремъл зловещо греят червени звезди; престъпната армия, воювала в Афганистан, в Чечня, в Грузия, марширува под червени флагове; гигантската сянка на Сталин надвисна над страната и неговите защитници и епигони (Путин, Медведев, патриархът, цялото чекистко и депутатско воинство, всички опричници и зомбита на вечното руско самовластие) да запазят Сталин за свой тотем и за свой патрон, именно затова, защото Хитлер е мъртъв в сърцата на немците, а Сталин и неговото дело живеят и побеждават в Русия.

Съветската военна униформа с нищо не се отличава от есесовския военен мундир, и тези, които укоряват естонците, латишите и украинците за това, че са взели оръжие от немския враг, за да спасят своето малко Отечество, захвърлено между чука на хитлеризма и наковалнята на сталинизма, със същия успех могат да запитат своите бащи и деди защо те са се сражавали за Сталин. Те се сражаваха за Радината ли? Те нямаха Родина. Лубянка и ГУЛАГ не могат да бъдат Родина, те нямаше какво да защищават! И паметниците на съветските окупатори, пръснати по украинската, балтийската земя, по страните от бившия Варшавски договор, са такъв скандал, както и паметниците на хитлеристките поробители, които, за щастие, вече никъде повече не стоят.

Съветската армия отне отмъкнатото от немската армия, а техен добив бяха хора, страни, градове. Кай смее да нарича това "освобождение" - това преминаване от един вълчи стомах към друг?! И поменавайки жертвите на хитлеризма и сталинизма на 23 август, не забравяйте да прокълнете техните палачи - както в немска униформа, така и в съветска. Както гестаповците, така и чекистите, както в Нюрнберг, така и в Москва.

Да помогне Бог на руснаците! Ние все още си нямаме Родина, защото страната, воюваща в Чечня и в Грузия, родина не може да ни бъде. Своя Родина на нас още ни предстои да си създадем.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, не се прехласвай с черно-белите картинки на на стари (анти)руски изцепки, моля!
Да! Нека им помогне Бог на РАССИЯНЬИТЬЕ,там ноже и на руснаците!

Анонимчо

Ангел Грънчаров каза...

По-добре да беше казал че се наричаш "Комунистчо", а не... анонимчо :-)

Анонимен каза...

Случайно попаднах на странните ви "размисли и страсти" в интернет и бих казал, че според мен те са доста жалки опити за домогване до вниманието на читателя, един вид PR, но доста нескопосан. Чудя се обаче защо не пишете нищо за аналогичните икономически интереси на другите държави ("Съветската армия отне отмъкнатото от немската армия, а техен добив бяха хора, страни, градове. Кай смее да нарича това "освобождение" - това преминаване от един вълчи стомах към друг?!), участвали във въпросната военна кампания - САЩ, Англия. Мисля си, че те също доста са се облажили и то по абсолютно същия начин, да не кажа и доста повече. Бих казал също така, че извършеното в СССР през време на комунизма има аналог и в САЩ и в Англия по същото това време, но нещо не виждам да се обръща някакво внимание на този факт.