Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 28 декември 2009 г.

Бабаитлъците на културния мултак Вежди Рашидов се отпочнаха: дръж се, земльо, мултак те гази!

Чалгаджийницата, шуробаджанащината и други ми ти там срамни мурафетлъци се ширят на културния ни фронт. Последното е: Вежди Рашидов обяви конкурс за директор на Столичната филхармония и без много да му мисли сложи за жури таквиз люде дето да преизберат досегашния директор (как му беше името – а-а, Явор Димитров). Който му е близък по няколко линии (разбирай "сол-ташак") - резбарски, зидарски…

Как става тая работа? Глей сега: в журито са – некой си проф. Станков, неизвестен, ама кум на тоя същия калпазанин Димитров при втория му граждански брак. Щото Димитров има и първи граждански брак, и там кум му е бил проф. (пак професор) Димо Димов, цигуларина де, и съвсем естествено и той е член на журито. (Дотук вече можеш да се гепиш за главата. Ама то оттук нататък се почва!!)

Другите двама членове на журито са били и в предходното жури на Я. Димитров преди един мандат (т.е. 4 години) и са гласували тогава за него, естествено!! – щото единия (демек, третия), простете, щото е от женски род, та пианистката Жени Захариева, дето поне от 20 години свири от фалшиво по-фалщиво. Да ама Я. Димитров си я кани по пет пъти в сезона да му свири с филхармонията, а за туй се плащат кинти на пиянистката, значи – тя трябва да е толерантна към плащача, нали разбираш!

Та същата работа е и с другия член на журито (четвъртият, великият компонист Александър Йосифов). Него също Яворчо Д. го свири когато А. Йос. си поиска, че даже и да не иска, а за туй също се полагат кинти, е респ. същата ми ти оная толерантност!!!!

Само дето не е ясно кой – Коооооооооооооой…? е поднесъл в кърпичка тоя ми ти екип на МИНИСТЪРА, щото ако той сам го е измислил – просто немам думи.

(Забравих да ти кажа, че за тия години Яворчо Д. съсипа филхармонията. Ама – съвсем!)

И за да бъде работата съвсем у ред и да нема ядове Яворчо Д., че ще духа супата, още преди да тръгне конкурсчето, екипа на министъра порязва другите кандидати в конкурса, че я немат ценз, че я немат ръководна практика. Щото като ги клъцнат предварително, да нема къде да одат и наш Я. Димитров да бъде пак превъзцарен с гръм и трясък!

Да ама сега сичко отива на къмто съдебна процедурка и Министърът може и да духа супата. Да му мисли Б.Б.… Ха, пак ми запей "Въх, Рамо, Рамо!"

Такива ми ти бакийки в културата.

Автор: Пламенчо Джубрев

Няма коментари: