Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 август 2010 г.

Едно много любопитно и провокиращо към размисъл и дискусии становище относно същността на Европейския съюз



(Част 1)



(Част 2)



(Част 3)



(Част 4)



(Част 5)



(Част 6)



(Част 7, последна)

2 коментара:

K.Georgiev каза...

Дейвид Айк е в бизнеса с продаването на теории на конспирацията от 20 години. В началото се обяви за син на Бог, после каза, че контактува с висши същества, които му дават информация за да помогнат на хората, след това измисли историята, че древните владетелски родове са всъщност гущероподобни извънземни, които са създали хората и ги управляват до ден днешен. Той казва, че кралицата на Англия е голям гущер, който може да сменя формата си, участва в жертвоприношения и пие кръв. Освен това разпространява идеите, че ние сме съзнание, което е част от едно голямо космическо съзнание и живота е само една илюзия, която изследваме, но е толкова силна, че приемаме за истина. Основната идея е, че няма Бог, а човек- съзнанието е Бог и смъртта е нещо като събуждане. Дори имаше някакви теории, че злите сили от другото измерение се хранят с нашите емоции и енергия и ни държат затворени в тази реалност за да ни ползват като източник на енергия и храна.

Според Айк започва период на еволюция на съзнанието и глобално пробуждане, което ще възстанови космическата ни връзка и ще започне еволюцията. Общо взето коренните идеи на ню ейдж религията, която твърди, че следва еволюция, Бог няма, а човек ще стане Бог ако еволюира и ще последва голям катаклизъм около 2012, когато една част от населението ще еволюира и ще продължи развитието си в някаква утопия, а масите, които са неспособни да еволюират ще загинат.

Айки атакува сърцето на християнството и останалите големи религии, като показва как догмата на католическата църква е смесица от древните езически традиции осиновени с цел по-лесно приобщаване на езическото население и избягването на кървава гражданска война в империята.

Както всеки добър дезинформатор и шарлатанин той умело смесва 2 части истина с една лъжа и много добре манипулира зрителя така, че да приеме изводите му без всякакъв замисъл и критика.

Общо взето Дейвид Айк засяга почти всяка част от големи теории за конспирацията от сътворението до извънземните и кухата земя.

Историята с ЕС е поредния бъркоч от теории за конспирация и макар да има доза истина изводите са абсолютно манипулирани и подвеждащи.

Забележете, че във всичките му книги и филми се показват толкова важните проблеми, но няма и наченка на истинско решение за тях. Няма да намерите призиви за създаване на локални групи, политически движения, отхвърляне на определени закони и тн... Не, идва еволюцията през 2012та и тогава достойните ще еволюират до състояние на полу-богове и ще заживеят в утопичната нова система. Извънземните гущери ще бъдат победени и хората ще се откъснат от тази действителност, ще има квантов скок и какво ли не...
Този филм няма нищо общо с ЕС, а поредния опит да се пропагандират идеите на автора, защото ако наистина се притесняваше от проблемите, които излага щеше да предлага и простите им решения. А решенията наистина са прости. Най-големия бич за глобализацията е религията и вярата в Бог - нещото, което всячески Дейвид Айк се опитва да дискредитира.

Зайтгайст има абсолютно същата философия- Бог няма, а човек е Бог или поне може да стане такъв, християнството е пълна лъжа, капитализма е голямо зло, единственото разумно решение е технократична комунистическа утопия.

Цялата тази философия може да бъде проследена до сатанистката Елена Блаватска, а в същността си до древните мистерии. Нищо ново и нищо революционно. Новата религия е добре забравената стара религия на магьосници и шамани. Днес тя ся казва ню ейдж. Преди - мистериите на Вавилон.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за коментара! Склонен съм да подкрепя Вашите твърдения и оценки, но ми се иска да изгледам докрай тези клипчета, за да си съставя представа по разбиранията му около конкретния проблем около ЕС, а пък после сам ще направя клипчета, в които ще анализирам неговите теории. Моето първо впечатление беше, че тоя човек е или чалнат малко (е, не чак толкова малко), или пък е умел манипулатор; оказва се, че е бизнесмен, който се прехранва от разпространението на теориите за конспирацията. Всеки от нещо трябва да живее, а пък наивници, дето могат да му повярват, колкото щеш, както казваме - дал Бог...