Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 март 2011 г.

Граждани, да направим невъзможно сключването на поробващия договор с Русия за АЕЦ "Белене"!

Написах следния коментар във Фейсбук, който считам, че заслужава да бъде предложен и на вниманието на читателите на блога:

Статията на О.Минчев - Поробването на българския народ от АЕЦ "Белене" - е много силна и казва самата истина!

Ако сме гражданско общество, трябва да направим всичко, което ни е по силите, за да направим невъзможно сключването на поробващия договор с Русия.

Какво ще кажете за всекидневни бдения пред Парламента? И то под лозунга, примерно, "Не ви щем ни меда, ни жилото!". Или, непременно, на още един:

"Български граждани против заробващия договор с Русия за изграждането на руска АЕЦ на българска територия, именно АЕЦ "Белене"!"

Ако и тоя път си пропасуваме подобно на стадо, отиващо на заколение, ако и този път тъпо и подло си замълчим, поверявайки съдбата си - своята и на децата, и на внуците си! - на страхливия бабаит Бойко Борисов, проклети да сме!

5 коментара:

Симеон-интереси каза...

Народът е като стадо овце,но почти винаги магарета го водят.Нека не обиждаме магарето-животно,горкото то,няма нищо общо с човешките магарете и магаретиите им безхаберни,ей!

Че Гевара каза...

Не знам дали магарета го водят, но винаги съм виждал, че стадото се води от кучета, в нашия случай кучетата са всички все озъбени, гладни и червени. И тези кучета са вярни до гроб на господаря си - северната мечка. Та нали от време на време северната мечка им подхвърля по някой кокал оглозган от самата нея, взет от самото стадо.

Томи Томев каза...

Този проблем може да се реши само ако истинските десни политици предизвикат и застанат начело на сериозен протест, като увлекат мислещите хора в тази държава, и се обявят категорично против проекта Белене и всички останали руски проекти, които целят енергийното ни заробване от руските олигарси.

Анонимен каза...

А като дойдат десните мислещи ,, политици,,,които между впрочем няма откъде да ги вземете,какво ще стане-ще ни дадете на другия окупатор Америка.Както направиха ония нещастници от дясното пространство,Стоянов и Костов.Може да плащаме, ама поне да имаме хляб,който ни беше отнет от великия запад.Работни места,това трябва на българина днес ,и АЕЦа ще ни ги даде.Видяхме какво стана в Марица-Изток.Съкращения,безработица,и това под лозунга модерна рехалибитирана централа.И само след няколко месеца вчупени блокове,разбити лопатки на турбините.Това при руските специалисти никога не е ставало.Изключвам Чернобил,това е друго.Моята теза,като бивш работник в Електроцентрала е ,че АЕЦ трябва да я има,въпреки руското влияние.Ще има социален ефект за години напред,електроенергията ще се намери кой да я купува,бъдете спокойни.Противниците на тази теза ми се струва,че са налапали американски долари.Ония гадове са други,те искат да работят с малко хора,и са много надути.

Томи Томев каза...

Като ли че няма отърване от вируса на комунизма. Много ярък пример за това е предния коментар.