Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 март 2011 г.

Ненормално е това, което става у нас!

На централно място в градската библиотека показно е изложено луксозно издание с речи и други писания на "любимия вожд" - Вълко Червенков. Тръпки ме побиха! Та той е масов убиец на политически дейци. Свиреп сталинист. Окончателен ликвидатор на демокрацията в отечеството ни. Бяха избити и хора просто набедени и оклеветени - и по класов принцип. Стотици млади хора, а може би и хиляди, бяха с прекършени съдби - без право на каквато и да било човешка перспектива. По червенково време концлагерите и политическите затвори процъфтяваха. Изтезанията в тях, и в концлагерите, и в затворите бяха в стихията си.

До тая кощунствена книга цъфтеше не по-малко претенциозно издание - писанията на Васил Коларов. Пратеникът на Коминтерна, който повдигна септемврийския метеж. Една слудничава авантюра. Хвърлени са в бунт невъоръжени селяни. България е посята с трупове на безплодни жертви.

След краха на това безумие Васил Коларов и Георги Димитров се качват на файтон и през Чипровци хайде в сърбия. После Европа. И - Москва. Връщат се след 1944 г. за да наложат в България кървавия терор на комунистическата диктатура.

До книжновните бисери на Червенков и Коларов е представено творчеството на Георги Кирков - пропагандатора на яростната класова омраза.

Главен редактор на цялата тая творческа епопея е всеизвестният Димитър Иванов. Шеф на ДС - комунистическата политическа полиция. Аналог на ГЕСТАПО.

Мъча се да си представя как би могло в Германия един оцелял Химлер в 1968 година да издаде сборници с речите на Хитлер и Гьобелс?!

Ненормално е това, което става у нас!

Автор: Иван Иванич
гр. Монтана

(ЗАБЕЛЕЖКА: Горният текст е взет от новата книга на моя приятел от Монтана г-н Иван Иванич, която излезе наскоро. И която той любезно ми изпрати, за което много му благодаря. Тази книга е продължение (втора част) на предишна негова книга, а общото им заглавие е Из записките на един, който.... Тия дни ще представя в блога си - и за читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ - чудесната книга на г-н Иванич, която прочетох с вълнение; скоро не бях чел такъв разтърсващ текст, писан от сърце! Бог да му дава здраве да продължи да пише и да ни радва със своето толкова искрено слово!

1 коментар:

Анонимен каза...

Едни са доволни от комунизма,други като вас само плюят.Какво да се прави,г-н Грънчаров.По времето на оня строй или режим,както искате го наричайте,имало е убийства,имало е грабежи,но в първите години докато се наложи самия строй.След това,каквото и да ми разправяте хората строяха,събориха кирпичените къщи и на тяхно място изникнаха тухлени постройки,за каквито бедните селяни не са си и мечтали.Народът имаше спестявания,заделяше за децата си,и най важното бяха на работа.Здравеопазване ,образованиеза всички,развиване на спорта и какво ли не още.Това ,вашите кратуни няма да го видят никога,и няма да го признаят никога.Хората не бяха егоисти,бяха по задружни и сплотени.Каквото и да си приказваме,след девети септември,деветдесе процента от народа бешее доволен,останалите десет които са подобие на вас,разглезена някаква интелигенция,мрънкащи постоянно за какво ли не, интелигенция която няма да си признае никога селския произход.Сега двайсет години наблюдаваме само кражби и убийства.Едните се изявяват ,като червени ,другите като сини,а всъщност котилото е едно.ВИЕ ми говорите за свобода,за самоизява,а къде да се изявим бе г-н Грънчаров.В чалга дискотеките,на магистралата,или да ставаме мутри.Бившите партийни величия са окупирали властта,и не дават да им се гъкне.Не виждам изход...