Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 април 2011 г.

Има ли добри хора, склонни да подкрепят едно съвсем идеалистично начинание?

От далечна Канада - а тук у нас, естествено и както си е в реда на нещата, мълчанието е пълно и повсеместно! - получих следния отзвук по повод на излизането на списание ИДЕИ:

Ангеле, здравей!

Страхотна радост, новината е песен за душата: излязла новата книжка! Браво, радвам се много, това е най-важното, да върви напред!

Отсега обаче се закахървам за следващия брой, защото делото е изправено пред същата стена: нещо трябва да се измисли за системното спонсориране на това издание. Нека пуснем обяви тук?! Cамо ги подготви.


На това писмо написах следния отговор:

Здравей, Елена, скъпа приятелко,

Благодаря ти много за съпричастността към делото, наречено ИДЕИ - и спрямо неговото неясно бъдеще. Наистина трябва да се намери някакъв изход от задънената улица с излизането на това уникално издание. Наистина е срам, че мислещите и търсещите истината хора у нас не могат да уредят финансирането на едно философско списание, чието излизане веднъж на 4 месеца струва само 700 лева.

Но, уви, оказва се, че е точно така, и затова до този момент излизането на всеки пореден брой на ИДЕИ ми струва страшно много нерви, унижения, жертви, т.е. за всичко плащам със здравето си. Ако тази грижа по финансирането на списанието отпадне или проблемът се реши по възможност трайно, то това означава, че аз като негов главен редактор ще мога да съсредоточа цялото си внимание към главнето, именно към неговото списване и редактиране, което пък означава, че списанието ще стане още по-добро.

Казваш ми да съчиня обява за спонсорирането на списанието, която да се публикува тук-там, включително - и дори най-вече - в чужбина. Ето един възможен текст:

Драги сънародници,

От 16 месеца в България се издава ново списание, носещо името ИДЕИ. Това е философско списание, целящо да подпомогне личностното и духовното израстване и укрепване на българската младеж. Предназначено е преди всичко за ученици от горните класове на гимназиите и за студенти, но може да се чете от всеки българин, нуждаещ се от ценностно проясняване и търсенето на смисъла на собственото си съществуване. (ОЩЕ >>>>>)

Няма коментари: