Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 май 2011 г.

Същност и история на национал-социалистическия, фашисткия и комунистическия тоталитаризъм (4)

НАСЛЕДНИЦИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПРЕУСТРОЙВАТ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ

Гражданската война и чуждестранната интервенция в европейските територии на Русия завършват към края на 1922 г., в хода на която са потушени и множество работнически и селски въстания против съветската власт. Най-сериозен е бунтът на моряците от Кронщад, разочаровани от неизпълнението на обещанията за свобода и демокрация. Бунтът е потушен със сила. Над 3 хил. моряци са разстреляни без съд и присъда.

Нова икономическа политика (НЕП)

Вълненията в страната, икономическите трудности, премахването на паричното обръщение и строгият контрол над всяка производствена дейност създават криза, от която може да се излезе единствено с нова икономическа политика. По идея на Ленин партията приема решение да замени изземванията на хранителните продукти от селяните с натурален данък, да разреши частната търговия със селскостопански и промишлени стоки, да поощри материалния интерес на хората. (ОЩЕ >>>)

Няма коментари: