Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 юни 2011 г.

Ех, дали могат да се правят избори в нашенски условия без чинии, кебапчета и прочие атрибути?!

В два блога, на Асен Генов и на Комитата чета за проведена среща с блогъри и журналисти на кандидата на ДСБ (Прошко Прошков) за предварителните избори в рамките на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ за определяне на неин кандидат за кмет на София. Срещата, както се казва, се провела в задушевна обстановка, както се казва - и за което свидетелстват снимките от нея (виж повече снимки от предизборното мероприятие във Фейсбук). На снимките човек забелязва, че на масата има големи чинии с разни изискани лакомства, турени, както се казва, за да се почерпят драгите гости.

Нищо лошо де, какво да правим, все пак живеем в България, народът тука е гостоприемен. Аз може и да съм остарял и немодерен, ама като прочетох за тия неща и като видях снимките, в главата ми се завъртяха разни досадни мисли, и - понеже съм, знайно е, долен и подъл човек - рекох да ги изразя в писмен вид. Един вид ей-така, само за историята (на нравите в българската политика и медии). И тъй, написах и в двата блога следующия мил коментар: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците знаменитата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

11 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Запитах и г-н Прошков за мнението му по случая, да видим дали ще отговори: http://proshkov.eu/?p=483#comment-133

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, прекрасна статия. Наведе ме на много мисли.. особено частта "Или всички приеха чиниите с лакомства като нещо съвсем нормално и полагащо им се?!"
Иронично-сатиристична е по-скоро статията, но не бих казал злобна. Не знам какво е мнението на другите ви познати, но аз специално освен да ви поздравя за написаното, друго не мога да направя.

Анонимен каза...

Мисля ,че статията Ви е много уместна, един предизборен диспут трябва да преминава в градивен дебат а не в надяждане. Според моето мнение това по подхожда на предизборна кампания на БСП и ДПС в някоя циганска махала,а не на еди десен кандидат кмет пред блогъри. За мен това е принизяване на мислищите хора каквито са по-голямата част от блогърите до равнището на циганите, срамно е.

Анонимен каза...

Не знам кои са всички тези блогъри, но бих желал да кажа следното. Вероятно те са значими от гледна точка на това че се четат много от интернет потребителите и пряко оказват влияние върху тях, иначе не биха ги поканили. Тези лица или повечето от тях вероятно ще подкрепят въпросната партия "Хранителка" с някоя своя публикация а може и с други средства. Това е своего рода пиар акция с цел оказване влияние върху електората който в голямата си част не е никак критичен. В българската политика се шири върл популизъм, но лошото в случая е че медийте вместо да са независими от политически "групировки" те пряко попадат под властта им, продават се, което е най-страшното защото се превръщат в инструменти служещи на политическата конюктура. Става така че хора представящи се като стълпове на свободата, истината и домокрацията всещност са хитреци и мижитурки в които няма грам духовност а само материални интереси. В България честен политик досега не съм видял. Последното изключително грозно събитие беше това на ПП АТАКА ,към които по едно време изпитвах симпатий, но вече никой не е в състояние да ме накара да им повярвам. Да делят българите според вероизповеданието им е много долно. Като цяло, което е и по-лошото в случая е това че гореизброените феномени се наблюдават и в други "по-развити" страни от България.

Д.Д.

Анонимен каза...

Само едно мога да кажа: Поздравления, г-н Грънчаров! Конграчулейшънс, както казва Боко!

Анонимен каза...

Здравейте!

Прочетох материала.Казали сте това, което мислите. Поздравления! Дори сте направили реклама. Не намирам място за угризения. Хубава вечер и приятни мигове!

Анонимен каза...

Понякога мълчанието наистина е злато...

Анонимен каза...

Злобен текст? В никакъв случай! Дори сравнително меко си се изказал. И мен ме подразниха отрупаните маси, но какво да се прави - български манталитет! Явно това се приема за съвсем естествено и нормално.

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров,

Позволям си аз да отговоря на Вашия коментар, тъй като се чувствам лично отговорна за вида на масата, тъй като аз бях тази, която организира срещата с блогърите. Те бяха поканени на работна закуска. Мисля, че беше редно, имайки предвид ранния час на срещата, да предложим закуска на гостите. Мой пропуск е, че вместо в отделни чиннии оставих хапките за всичките двайсетина души на едно място, което прави и лошо впечатление на снимките. В интерес на истината след като срещата приключи по-голямата част от храната остана, тъй като хората предпочитаха да дискутират, вместо да закусват. Искренно съжалявам за лошото впечатление, което се дължи само на личната ми неопитност.

Поздрави

Мария Николова, divini

Ангел Грънчаров каза...

Г-жо Николова, благодаря за отговора! Разяснението Ви ме задоволява. Явно трябва да се обръщат внимание и на най-дребните детайли при организирането на такива прояви…

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Познавам Марчето, тя е от нашето село, наистина е неопитна, но много добродушно дете. Ние сме гостоприемни хора и когато ни дойдат гости от душа и сърце се стараем да ги нагостим. Щом това ще се види от много хора, би трябвало да бъде по-прикрито, но понеже и е за първи път не се е сапикасала, но предполагам за в бъдеще няма да направи такава грешка. И да има такива или подобни работи, трябва да стават под масата.
Дядо Пешко