Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 юли 2011 г.

Всичко читаво и демократично трябва да започне да си взаимодейства, за да защитим и опазим българската демокрация

Минаха и заминаха дебатите по вота на недоверие на правителството. Искам в тази връзка да кажа накратко мнението си по три важни според мен въпроса:

1.)Позорно ли е за сините, че гласуваха ЗА вота заедно с комунистите и ДПС?
2.)На какво основание, по каква причина, АТАКА пак подкрепи правителството?
3.)Ще се намери ли човек в тая страна, който да се възмути от крещящото неуважение от страна на Премиера към основната институция на българската демокрация, именно Народното събрание на България, щото, знайно е, он пак не присъства и на тия дебати, т.е. демонстрира, че за него народът - а Народното събрание е народът, то е, така да се каже, есенцията на народа! - нищичко не означава?!

Прочее, по третия въпрос почти отговорих, затуй да допълня още нещичко, за да завърша; значи ще карам отзад напред в отговора на въпросите си, щом така вече започнах. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

14 коментара:

Анонимен каза...

‎1. Позорно е.
2. На основание, да не се опозорят и те.
3. В самата страна, хората изпитват крещяшо неуважение точно към Парламента.

Pavel Sotirov

Анонимен каза...

В Стара Загора през февруари гласувах с удоволствие "за" искането на оставката на Цветанов. Още с назначаването му и това на Б.Димитров и Рашидов се зароди и отвращението към министрите в това правителство, което се усилваше с всеки изминал ден и след всяка изречена от тях дума /простотия, по-точно/. Ако отново ме попитам, моето мнение е "да, такива като Цветанов не могат да бъдат министри".

Тодор Пеев

Анонимен каза...

‎1.Позорно е че България има за министър на вътрешните работи подобно недоразумение. Напълно нормално е Синята коалиция да гласува ЗА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НА "ТУЙ" Това е принципна позиция и е изразена още през февруари, тогава СК сне политическото си доверие от Туй ! 2. За Атака това е последното присъствие в парламента. 3.Напълно нормално поведение за една сикаджийска мутра, лакей на правешкия цървул и мадридския крадец едновременно и не на последно място субект, който непрекъснато лъже избирателите си и абдикира от постовете, които заема.

Пламен Минчев

Анонимен каза...

До когато народа спи, така ще Е!!!!

Zhivko Bachvarov Zhelev

Анонимен каза...

1. Щеше да е позорно, ако не бяха гласували

2. Основанието се нарича "СТРАХ",

3. Въпрос на политическа култура , ако последното изобщо може да се съотнася към ББ

Daniela Miteva ‎

Анонимен каза...

1. Позорно. Мъжката позиция бе да излезнат от парламента и да не участват в целия цирк.
2. На основание, че вотът е внесен от най-сериозните им политически опоненти - БСП и ДПС.
3. Не. Бойко използва антипарламентарните настроения така, както му е угодно.

Анонимен каза...

"Позорно ли е ....??" - е га ти манипулативно зададеният въпрос !!! Не напразно сЪ тЪ учили в СССР!!! ....
Не, не е позор! Напротив, това е един "добър ден за българската демокрация", ден в който вече е ЯСНО "кой, кой Е", ден в който комунистите сплотиха редици и застанаха в "плътен строй" да защитават "заграбеното от народа", ден в който "вълците свалиха агнешките кожи" и им лъснаха "червените дупета", ден в който бе създадена КПСС/ К-остов, П-ърванов, С-танишев, С-окола/..

Ангел Грънчаров каза...

Таваришчите вече надминаха самите себе си и така се увлякоха в театралната защита на милиционеро-мутренското управление на Б.Б., че почти забравиха, че Б.Б. всъщност е тяхно момче, което просто трябва да изпълни една мръсничка задача: да се преструва на "десен" и дори, представете си, на "антикомунист"...

Svetoslav Alexandrov каза...

Аз съм син симпатизант, но също считам, че гласуването на ДСБ заедно с БСП е позорно. Правилно може би беше да се гласува "Въздържал се". С тези действия вече се съмнявам дали ще ударим и 3% на следващите избори.

Ангел Грънчаров каза...

Светослав, погрешно ти е разсъжданието и ще ти обясня защо. Мисля, че няма да отречеш, че Б.Б. се дъни, нали така? ОК, за него гласува маса народ, би трябвало все повече тия хора да се разочароват от него и да се отдръпват от него. СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, както и да го погледнем, е алтернатива на ГЕРБ. Аз лично смятам, че голяма част от разочарованите от Б.Б. ще осъзнаят, че трябва да заложат на нещо солидно и доказало се, именно на сините. Тоест, подкрепата за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ все повече ще нараства.

Svetoslav Alexandrov каза...

Г-н Грънчаров, въпросът не е относно това, че хората са се разочаровали от ГЕРБ. Ако е за това, аз съм първият, който висеше по протестите срещу затварянето на Софийски Университет и БАН, за това, че правителството поведе война срещу интелигенцията.

Въпросът е за това, че моментът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неподходящ. Никой не отрича, че Костов е много по-кадърен да ръководи държавата... Но въпросът, който всеки трябва да си зададе е: "Какво ще стане, ако правителството падне?" Костов има нужда поне от 20% от хората да гласуват за него. При това разпределение на гласовете той ще трябва да се коалира с някого... С кой ще е - ГЕРБ не иска. С БСП и с ДПС ли?

Ако правителството падне, ще се случи следното - Първанов ще назначи служебно правителство и ще върне Станишев и Доган на бяла кобила...

Ето защо много от сините избиратели не са съгласни с гласуването "ЗА" вота на недоверие заедно с БСП. Аз лично съм свидетел на следното - хората, вместо да се приближават към Синята коалиция, все повече се отдръпват.. Нека не забравяме, че ГЕРБ в лицето на мнозина са символ на борбата срещу комунизъма.

Ангел Грънчаров каза...

Светослав, от една гледна точка си прав, от друга не си. Ето как пък мисля аз по същия въпрос:

Значи трябва да крепим гербоваците на власт по една-единствена причина: "Ела, зло, че без тебе още по-зло!", така ли излиза?! На мен пък не ми се вижда основателна тая причина. Тя не е и достатъчна. Трябва да се действа принципно и начисто, без да си кривим душата. В политиката истински ценното, което остава в историята, са чистите варианти, не мошеничествата и тарикатлъците. Значи Бойкото го търпяхме 10 години само защото беше любимецът, галеното дете на олигархичните комунистически медии, а сега пък ще трябва да го търпим още щото без него щяло да стане още по-лошо?! Когато и мислещите хора не виждат друг вариант освен управление на крайно неприятния популист-авторитарист, то това е симптом на зараждащата се диктатура. Това е азбучна истина. Диктатурите се крепят на формулата ""Ела зло, че без теб още по-зло!".

Ами добре, нека падне Боко, нека да стане "истински лошо": нека Първанич да направи служебен, чисто комунистически кабинет, който да организира изборите. Тоя кабинет има действие три месеца. Ще трябва да се проведе изборна кампания. Бойко, вече осран и оцапан до шията с лайната, които произведе, ще стои настрана като гузен мутра, на която са взели любимата играчка: властта. Комунистите, начело с Гоце, пак ще ламтят за власт и лигите им обилно ще текат. Народът ще види всичко това. Е, ако и в тая ситуация не се вразуми многострадалния ни народец и не избере правилните политици - а те са правилни, щото знаят, щото могат, щото са доказали, че могат да извеждат България от къде-къде по-страшни кризи! - тоест ако не избере на власт сините политици, то тогава явно тоя народ е обречен да бъде нещо като проститутка, на която просто й харесва да бъде такована. И нещата пак ще се изчистят и ще си отидат на мястото.

Прочее, аз не вярвам, че народът ни е баш като проститутка. Аз смятам, че неговият разум често спи, ала може да бъде пробуден. Ето, искат се по-акстрени събития, които да събудат народния разум. Падането на титана от Банкя Боко е точно такова събитие. Което може да помогне да заблещука пак заспалия народен разум...

Ангел Грънчаров каза...

Ше дам един пример: когато един цирей се появи, и то баш на челото ти, и почне да се налива с гадости, то тоя цирей се търпи до известно време, но по едно време идва благоприятният момент циреят да бъде спукан - за да изтече гнойта и да почне да зараства и да се заздравява мястото. Ако не бъде спукан циреят сам ще се спука, ама ще украсява челото ни още твърде много дълго време. И е глупаво да бъде търпян.

Бойко Борисов е точно един такъв цирей по лицето на българската демокрация. Според мен дойде момента тоя цирей да бъде спукан, та да почне постепенно да се оздравява мястото, на което той сега все още гние...

Ангел Грънчаров каза...

Да вметна още нещо, за което забравих. Светослав, пишеш на едно място: "ГЕРБ в очите на мнозина са символ на борбата срещу комунизъма". На това ще отвърна следното.

Ако баш Боко, дето сам е бил комунист до и дори след 1989 година, та чак до 1991-ва, после пък е бил образцова комунистическа мутра и изнудвач, след това пък израства до телохранител не на кой да е, а тъкмо на комунистическия диктатор на България Тодор Живков, е "символ на борбата срещу комунизъма", и ако това именно се мисли от "мнозинството", то такава една преценка, която е символ на пълна умствена дегенерация, означава само едно: че тоя народ заслужава съдбата си! И нека да си страда! Майната му на такъв народ!

Това мога да кажа само. Но тъй като Боко твърде много го обичат тъкмо комунистите - та той отговаря именно на техния идеал за "вожд и учител": прост, ала много нахален, таман като бай Тодор! - тъй че изказването ти за неговия "антикомунизъм", беше, прощавай, съвсем несмислено...